Cybertruck tromler løs i USA

Elon Musk kan formentlig allerede nu begynde at grine på sin vej til banken – mere end han er vant til.

Cybertruck på rundtur i Danmark (Foto: MereMobil.dk)
Cybertruck på rundtur i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

Hade eller elske-elbilen over dem alle. Teslas kontroversielle Cybertruck oplever forøget efterspørgsel i USA. Det skriver The Verge.

Efterspørgslen er så stor, at der i juli blev indregistreret stort set lige så mange Cybertruck som alle konkurrenterne tilsammen. Det til trods for der ellers har været problemer med den.

LÆS MERE: Kaldes tilbage: Cybertruck kan være til fare for andre

The Verge refererer data fra S&P Global Mobility. Her viser tallene samtidig, at Teslas samlede bilsalg steg i juli – godt hjulpet af Cybertruck.

Tesla leverede 5.175 styks Cybertruck i juli, sammenlignet med tilsammen 5.546 registreringer af konkurrerende elbiler i klassen som Cybertruck tilhører. Her er der altså tale om så stærke udspil som Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, Chevy Silverado EV og Hummer EV.

Således kan Elon Musk meget vel ende med at grine hele vejen til banken, konkluderer The Verge.

Teslas andel på hjemmemarkedet faldt dog til en andel på 48 procent af alle elbil-registreringer i juli. På samme tid sidste år sad Tesla 56 procent af markedet. Faldet tilskrives, at konkurrencen om elbilkøberne er vokset betydeligt i perioden.

LÆS MERE: Tesla: Selvkørende-funktion kommer i 2025

Det er værd at bemærke, at USA sammenlignet med Norge er langt bagefter i omstillingen fra fossile biler til eldrevne biler.

Den 16. september kunne det norske Oplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) i en pressemeddelelse oplyse, at der nu er indregistreret 754.303 elbiler mod 753.905 benzinbiler i Norge. Der er dog fortsat i omegnen af en million registrerede personbiler, som kører på diesel.

Med de seneste tal udgør elbiler lige over en fjerdedel af den samlede norske bilbestand, som består af omkring 2,8 millioner biler.

I USA er andelen nede på 0,9 procent og her tegner Cybertruck og konkurrenterne sig for det der ligner en dråbe i en spand vand, skriver The Verge.

LÆS MERE: To nye Tesla Model Y-varianter kan se dagens lys i 2025

Men Tesla ser ud til at sælge alle de Cybertrucks, der kan produceres. Således er der fortsat venteliste på at få en Cybertruck.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Vidste du at Danmark er Europas bedste elbilland, når det kommer til, hvor langt man skal køre for at finde en lader? 

Danmark er Europas bedste elbilland

Førstepladsen er gået til Danmark i kåringen af det bedste elbilsland i Europa.

(mere…)
Clever indgår samarbejde med parkeringsselskab

Flere af landets parkeringspladser bliver nu til ladepladser, da Clever har indgået samarbejde med parkeringsselskab.

(mere…)
Skoda giver smugkig på Elroq

Skoda har afsløret nye skitser af den kommende Elroq. Se dem her.

(mere…)
Nu over 25.000 offentlige ladepunkter i Danmark

En stor milepæl er rundet, når det kommer til ladepunkter. Der er nu over 25.000 offentlige ladepunkter rundt i Danmark.

(mere…)
Xpeng G6 får topkarakter i crashtest

Det er tredje gang i træk, at en af Xpengs elbiler har scoret topkarakter i crashtest.

(mere…)
Clever-kunder kan nu lynlade hos Uno-X 

Et nyt samarbejde mellem Uno-X og Clever gør, at Clever-abonnenter nu kan lynlade hos Uno-X. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram