Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

Bedste foldbare telefon 2024 guide

Netop nu er der tre foldbare telefoner på det danske marked, hvis vi ser bort fra “flip-telefonerne”, som er en kategori for sig.

  • Google Pixel 9 Pro Fold
  • OnePlus Open
  • Samsung Galaxy Z Fold6

Uanset hvilken foldbar telefon du kigger på, er prisen høj. Vi taler om priser, uden abonnement, fra 11.000 til 15.000 kroner.

Teknologien bag foldbare telefoner, der giver adgang til en større skærm, er imponerende. Men hvilken er den bedste foldbare telefon lige nu? Hvor får du mest for pengene?

Her er min vurdering efter at have testet alle tre modeller.

Det vigtigste om de foldbare telefoner

Lad os finde den bedste foldbare telefon og de primære forskelle, du bør kende, før du køber.


Google Pixel 9 Pro Fold

Sidste år kom Pixel Fold, den første foldbare fra Google, i blandt andet USA, men ikke i Danmark. Anden generation er Pixel 9 Pro Fold, og den kan købes her i landet.

Pixel 9 Pro Fold har ingen beskyttelse mod støv eller objekter, i hvert fald er dette ikke angivet. Den har dog IPX8-certificering, hvilket betyder, at den klarer 30 minutter i halvanden meter ferskvand.

Kamerasystemet minder om Samsungs, men mangler det ekstra, som findes i Pixel 9 Pro og 9 Pro XL.

Google har målrettet ydelsen mod blandt andet AI (kunstig intelligens), og der er ikke fokuseret på “rå ydelse”. Derfor scorer denne telefon dårligst i testen, når det kommer til ydelsesmålinger.

Pixel 9 Pro Fold er den tyndeste foldbare lige nu, men da den samtidigt har den største inderskærm (8 tommer), så er massefylden på telefonen større end de andre telefoner i testen. Det er også den, som vejer mest.

LÆS TESTEN: Pixel 9 Pro Fold | Se videoen

  • Skærm ydre: 6,3″
  • Skærm indre: 8,0″
  • Chipset: Google Tensor G4
  • Vægt: 257 gram
  • Pris: 14.799 kroner (256 GB)

OnePlus Open

Kameradesignet på bagsiden gør, at man tydeligt kan kende OnePlus Open på lang afstand. OnePlus Open er en europæisk version af Find N3 fra søsterfirmaet Oppo, som OnePlus hører under.

Som hos konkurrenterne leverer OnePlus et produkt, der i konstruktionen virker stabilt, men glasset på frontskærmen har ikke den samme brudsikkerhed som Google- og Samsungs telefoner.

Der er ingen beskyttelse mod støv, og telefonen er heller ikke vandtæt. Den er kun såkaldt “splash resistant”, altså kan den tåle vandsprøjt.

OnePlus leverer Open med kameraer i samarbejde med Hasselblad, og det er da også den telefon, som på papiret har det bedste kamerasetup. Frontkameraet har desuden den højeste opløsning i testen.

OnePlus Open er den telefon i testen, som har den korteste opdateringsperiode. Android- og brugerfladesystemet OxygenOS opdateres i fire år (2027), mens sikkerhedsopdateringerne kommer i fem år (2028).

Samlet set er dette en fin foldbar, hvor der blandt andet er gjort lidt mere ud af multitasking (flere apps samtidigt).

LÆS TESTEN: OnePlus Open | Se videoen

  • Skærm ydre: 6,3″
  • Skærm indre: 7,9″
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • Vægt: 239 gram
  • Pris: 12.299 kroner (512 GB)

Samsung Galaxy Z Fold6

Siden 2019 har Samsung arbejdet på at forfine teknologien. Der har særligt været fokus på at forbedre skærmen og hængslerne samt generelt at gøre telefonen mere robust.

I dag har telefonen en IP68-certificering. Det betyder, at den er vandtæt (1,5 meters dybde, ferskvand) i 30 minutter. Den er dog ikke støvtæt, men beskyttet mod indtrængen af objekter større end 1 mm.

Z Fold6 er den foldbare telefon på markedet, som har den bedste beskyttelse.

Samsung leverer også telefonen med den kraftigste målbare ydelse fra processor og chipset.

Et ekstra plus ved Fold6 er, at den understøtter S Pen, så der kan tegnes og skrive mere præcist på skærmen.

Galaxy Z Fold6 bliver opdateret med nye versioner af Android og brugerfladen One UI i syv år samt sikkerhedsopdateringer i den samme periode – frem til 2031.

LÆS TESTEN: Samsung Galaxy Z Fold6 | Se videoen

  • Skærm ydre: 6,3″
  • Skærm indre: 7,6″
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
  • Vægt: 239 gram
  • Pris: 10.900 kroner (256 GB)

VALGET: Den bedste foldbare – og hvorfor

Fold6-bedst i test
Samsung Galaxy Z Fold6 vinder duel-testen mod Pixel 9 Pro Fold og OnePlus Open. Fold6 er den bedste foldbare telefon 2024.

Samsung Galaxy Z Fold6 er testvinder med gennemarbejdet hardware baseret på flere års erfaringer og udviklingsarbejde.

Samsung leverer den mest omfattende AI-pakke, hvor brugen og udnyttelse af kunstig intelligens ikke kun er isoleret til kameradelen. I år introduceres desuden “sketch to drawing”, hvor dine egne stregtegninger kan omsættes til flotte AI-skabte “kunstværker”.

Samsungs negative side er, som hos Google, at kameraet er nedgraderet i forhold til deres andre topmodeller.

7 års opdateringer trækker i høj grad op. Det samme gør et 30 procents prisfald, der har været siden lanceringen.

Google har skabt en virkelig habil konkurrent til Z Fold6, hvor det mest imponerende er det tynde design. Googles rene tilgang til Android-brugerfladen, der føles lige så simpel som en iPhone, vil tiltale mange.

Prisen på Pixel 9 Pro Fold er “helt off”, og samlet set er dette ikke Googles bedste Pixel-telefon. Det er dog et plus med 7 års opdateringer og Google AI-pakken, hvor der dog stadig (som hos Samsung) mangler funktioner her i Danmark.

OnePlus Open scorer sine point på kameraet, der nok er testens mest gennemarbejdede. Det er her, at du får en AI-fri telefon. Desværre er det også testens korteste opdateringsperiode, og så er prisen stadig ret voldsom.

På alle telefoner kan du se og mærke skærmfolden, og skærmoverfladen på den store skærm er blød at røre ved. Illusionen om at folde en “standardtelefon” og slå den ud til en “tablet” udebliver på alle produkter.

Funktioner, erfaring, ydelse, opdateringer og pris samt en stor AI-pakke gør Samsung Galaxy Z Fold6 til testvinder og den bedste foldbare telefon her i 2024.

MIN VUDERING: Foldbare telefoner er stadig forsøgsteknologi


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Foldbare telefoner er stadig temmelig store og tykke, men der går rygter om, at Samsung arbejder på en Galaxy Z Fold6 Slim. Den historie kan du læse her.

Foldbare telefoner er forsøgsteknologi

JEG MENER: Hvornår har du drømt om en telefon med foldbar skærm? Måske! ... vil du købe den? Næppe. Sådan har de fleste andre det også.

(mere…)
7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare

Markedet for foldbare smartphones vækster. OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare. 

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
OnePlus 13 er måske snart på vej 

Rygterne svirrer om, at OnePlus 13 måske kan blive afsløret for offentligheden allerede i oktober.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram