Google forsøger at “skaffe” positive anmeldelser af Pixel 9

Et PR-bureau har for Google forsøgt at skaffe positive anmeldelser af Pixel-telefonerne ved hjælp af tvivlsomme metoder.

Pixel 9 Pro og Pro XL
Google har for nyligt lanceret deres Pixel 9-serie (Foto: Google)

En rigtig møgsag er begyndt at rulle for Google. Gennem et program kaldet TeamPixel har influencere haft mulighed for at modtage Pixel-produkter før slutforbrugerne, dog med et stort MEN.

TeamPixel-programmet, som blev kørt af PR-firmaet 1000heads, havde nemlig nogle krav, der må siges at være etisk forkerte. Det skriver The Verge.

Formålet med TeamPixel-programmet var, at influencere kunne få en ny Pixel-telefon i hænderne umiddelbart efter annonceringen, men før den ramte forbrugerne.

Her kunne de dele billeder af telefonen eller fortælle om dens funktioner, mens de brugte hashtagget #teampixel.

Det er der i sig selv ikke noget galt i, hvis ikke det var fordi at kravene til aftalen var som de var.

Når man tilmeldte sig aftalen, skulle man blandt andet acceptere at fremhæve Google Pixel-enheden over andre enheder. Desuden blev man mindet om, at hvis det kom frem, at man foretrak andre brands over Pixel, ville man ikke længere kunne være en del af programmet.

Aftalen pressede altså influencere til at give Pixel et godt omdømme, hvis de ønskede at forblive i TeamPixel-programmet.

Dette har siden skabt tvivl omkring anmeldelser af Google Pixel og om, hvorvidt de har været påvirket af sådanne aftaler.

Det skal dog understreges, at TeamPixel-programmet ikke er en del af det officielle program for tech-anmeldere. Googles eget anmelderprogram har ikke sådanne aftaler og presser derfor ikke anmeldere til at tale positivt om Google for at modtage en enhed.

LÆS VORES TESTS: Du kan nu læse vores tests af Pixel 9 samt Pixel 9 Pro / Pixel 9 Pro XL.

Google: Vi har ramt ved siden af

TeamPixel vilkår (Screenshot: 1000heads)
Sådan så vilkårene ud inden de blev slettet (Screenshot: 1000heads)

The Verge har spurgt Google om sagen. Google understreger, at TeamPixel-programmet er adskilt fra deres officielle program.

Formålet med TeamPixel er at give ‘content creators’ mulighed for at bruge produktet, hvor det normalt kun er pressen og tech-anmeldere, der har adgang.

Google erkender også, at de har fejlet, og har efterfølgende fjernet det omstridte krav fra TeamPixel.

PR-firmaet 1000heads står primært for programmet og det er derfor ikke Google som direkte kører det, selvom Google sandsynligvis har kendt til vilkårene.

YouTuber Adam Matlock, som driver kanalen TechOdyssey, fortæller, at han tilmeldte sig programmet for fem år siden.

Dengang var det en god mulighed for at få fat i en ny telefon, når man samtidig var ny i branchen. På daværende tidspunkt var det eneste krav, at man skulle bruge #teampixel eller #giftfromgoogle.

Han beskriver de nye krav som aggressive og mener, at de kan forvirre mange, da grænsen mellem at være presse, tech-anmelder og content creator kan være temmelig flydende.

LÆS MERE: Pixel 9 Pro Fold kommer til Danmark 

Det HELT STORE problem ved TeamPixel-aftalen er, at det bliver muligt for slutbrugerne af adskille betalte anmeldelser og omtaler fra reelle anmeldelser fra rigtige anmeldere.

INTET PRES fra Google på os

Det skal siges, at vi på MereMobil.dk ikke er en del af TeamPixel. Vores redaktør John G. er i kategorien af tech-anmeldere. Derfor har vi ikke modtaget den uheldige aftale fra Google.

Konkret betyder det, at vores techprodukter ikke er underlagt særlige krav om positiv omtale, eller at vi skulle undlade at sammenligne produkterne med andre.

– “Det er supervigtigt, at læserne kan regne med, at en anmeldelse af f.eks. Pixel 9 er uafhængig af producenten og vores ærlige mening. Derfor vil jeg heller ikke indgå en aftale om, at skulle skrive en positiv anmeldelse af et produkt, som jeg har en anden mening om. Det ville være uhæderligt overfor dem, som skal købe en ny telefon”, forklarer John G.

På MereMobil.dk har vi ind i mellem annoncørbetalt indhold. Det fremgår altid, hvis indholdet du læser, er betalt af en annoncør.

Hør vores podcastepisode om sagen her

Hør HELE episoden gratis og uden login. Klik her

Se vores test af Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

I denne uge præsenterer Google Pixel 9-serien. Derfor er emnet omkring anmeldelserne aktuelt lige nu.

Pixel Watch 3 er nu i den rigtige størrelse | Test

TEST: Google har lyttet til brugernes kritik af størrelsen på Pixel Watch 2. Lad os se om resten også er perfekt. Her er min Pixel Watch 3 test.

(mere…)
Pixel 9, Gemini Live og ‘jagt’ på en Google-chef

PODCAST: Her er min mening om Pixel 9. Du får også en demo af Gemini Live. Og så går jeg på "jagt" efter en Google-chef.

(mere…)
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Pixel 9: Se denne video før du køber

VIDEO: I denne video går jeg tæt på Google Pixel 9 og sammenligner den med Pixel 9 Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram