OpenAI: Inden for et år kan vi samtale med ChatGPT

Den knapt to år gamle ChatGPT vil i løbet af det næste år komme et væsentlig skridt nærmere menneskelige niveauer af forståelse. Det forudser OpenAI.

et openai logo
Der ridses kun i overfalden af muligheder, sig topchef fra OpenAI. (Illustration: OpenAI)

Et fremtidsscenarie er måske tættere på end vi tror. Måske vil du på denne tid til næste år sidde og sludre med en robot.

Om det vil være meningsfuldt og givende, eller måske endda være en løsning på tanker du går og tumler med, må fremtiden vise.

Under alle omstændigheder vil chatbotten ChatGPT være så god inden for et år, at vi vil kunne tale til den som til et menneske.

Det siger folkene hos OpenAI, som står bag ChatGPT.

Faktisk er folkene hos OpenAI så bramfrie, at de siger, at ChatGPT, som vi kender den i dag, i fremtiden – som ligger lige om hjørnet – vil blive kigget tilbage på som “latterlig dårlig”.

Topchef Brad Lightcap forudser sågar, at vi meget snart ikke kun vil behandle chatbotten som en holdkammerat, men også som enhver anden kollega. Den spådom ser Brad Lightcap vil være en almindelighed inden for det næste årti.

I en paneldebat har Brad Lightcap blandt andet sagt følgende:

– “I løbet af de næste 12 måneder tror jeg, at de systemer, vi bruger i dag, vil være latterligt dårlige.”

Chefen: GPT-4 er den dummeste

Denne snak om fremtiden har samtidig udløst spekulationer om, at OpenAI er tæt på lancere GPT-5.

OpenAI’s top-topchef, Sam Altman, har tidligere beskrevet GTP-5 som væsentligt mere intelligent end GPT-4.

GPT-4 er den sprogmodel der driver den betalte version af ChatGPT og Microsoft Copilot, og Sam Altman har faktisk beskrevet GPT-4 som den “dummeste model, nogen af ​​jer nogensinde bliver nødt til at bruge”.

Interaktion med andre tjenester

Siden ChatGPT blev lanceret i november 2022 har GPT-4, og de forskellige versioner af denne model, ellers givet ChatGPT muligheden for at forstå billeder og tale ud over tekst og kode.

Måske får vi med en GPT-5-drevet ChatGPT mulighed for flere typer af input som for eksempel video og musik. Desuden snakkes der i krogene om såkaldte “agenter”, hvor AI kan interagere med andre tjenester og udføre opgaver på dine vegne.

I hvert fald vil GPT-5 ifølge Brad Lightcap være i stand til at udføre “mere komplekst arbejde” og vil være “meget mere kapabel”. Dertil kan lægges, at GPT-5 tilsyneladende vil have en væsentligt bedre “forståelse” og “ræsonnement”, så den vil bringe AI endnu et skridt tættere på menneskelige niveauer af forståelse.

Således rykker OpenAI nærmere Sam Altmans ambition – og mål – om at bygge en form for superintelligens, der har en dybere forståelse af verden end vi mennesker har, men som kan tænke som mennesker.

Brad Lightcap har sagt det på en anden måde:

– “Vi bare ridser overfladen på det fulde sæt af muligheder, som disse systemer har.”


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere om historien

I korridorerne omkring den kunstige intelligens strides der om de informationer, som gør for eksempel ChatGPT i stand til overhovedet at formulere noget fornuftigt. Således har Financial Times indgået en aftale om, at avisens artikler skal bruges til at træne den populære chatbot ChatGPT. Læs mere om det her

Flere AI funktioner på vej fra Apple

Apples nyeste beta af iOS 18.1 bringer flere AI nyheder til.

(mere…)
AI bruges i stigende grad af hackere

I Danmark oplever virksomheder i stigende grad malwareangreb, hvor kunstig intelligens spiller en større rolle.

(mere…)
Apple Intelligence bliver gratis indtil videre

Der vil gå længe før brugere vil blive opkrævet betaling for Apple Intelligence funktioner. Produktet er nemlig langt fra stærkt nok.

(mere…)
Første kig på Apple Intelligence

PRØVEKØRT: Apple Intelligence er klar i en testversion. Vi har taget et kig på de første nyheder.

(mere…)
iPhone SE 4 får måske Apple Intelligence

RYGTE: Når den næste iPhone SE bliver præsenteret, kan den have et særligt es i ærmet.

(mere…)
Smukfest gør brug af kunstig intelligens 

I disse dage afholdes Smukfest i skoven i Skanderborg. Foruden en masse kunstnere, så spiller kunstig intelligens også en rolle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram