Ny BYD kan køre 2.000 km i ét stræk

Ny hybrid drivlinje intensiverer konkurrencen om elbiler og overhaler Toyota, Volkswagen og Tesla.

BYD-slogan ppå en bil
BYD står for Build Your Dreams, og nærmer sig formentlig mange drømme med den nye rækkevidde. (Foto: BYD/PR)

2.000 kilometer!!!

Det er tilsyneladende den rækkevidde kinesiske BYD ifølge mediet Bloomberg kan præstere med en ny hybrid drivlinje.

Den nye teknologi kører allerede rundt på vejene i Kina, hvor BYD, som står for Build Your Dreams, har bygget den ind i modellerne Qin L og Seal 06, som er mellemklassebiler.

Fuldt tanket og fuldt opladet vil man ifølge Google Maps således kunne køre i et hug fra Odense til den fransk-spanske grænseovergang ved byen Biriatou i det sydvestlige Frankrig.

2.000 kilometer er for eksempel mere end tre gange så langt, som den populære rene elbil Tesla Model 3 kan præstere. Eller næsten dobbelt så langt som Toyota Camry Hybrid, der har et maks på 1.100 kilometer.

🚘 Her finder du et kæmpeudvalg af pærer, olier, bilpleje og alt du har behov for til din bil. Tjek udvalget af biltilbehør og priserne her Annoncelink Bemærk! Der er dag-til-dag levering og 365 dage returret.

2.000 km på danske plader?

Der er dog endnu ingen signaler fra den kinesiske bilgigant om, hvornår – eller i det hele taget – drivlinjen kommer til Europa og dermed også muligvis Danmark.

Måske bliver det også en ligegyldighed i ræset om om at bekæmpe rækkeviddeangst og utålmodighed i et stigende marked for elbiler.

Således giver en ny batteriteknologi mulighed for at fylde sin elbil op med 320 nye kilometer på 10 minutter. Det bekræfter batteri-eksperten Thomas Meier Sørensen overfor Bilbasen Strøm.

Således siger Thomas Meier Sørensen, at de nye batterier er i produktion, men de findes endnu ikke i biler på de danske landeveje.

Den kinesiske Zeekr 007 er dog bestykket med den nye batteriteknologi, og er lanceret i Kina. 007 kan ifølge Bilbasen på 15 minutter lades op med 500 nye kilometer.

Thomas Meier Sørensen forklarer, at batterierne er bygget af bedre materialer og har 3D-strukturer, der øger opladningshastigheden markant.

Mere til historien

Apropos BYD, så pumper BYD i Danmark via Terminalen i løbet af de næste måneder tæt på 200 elbiler af modellen Dolphin ud på de danske landeveje. Læs mere om det her

Billigere variant af Polestar 3 er på vej

Polestar 3 rammer markedet i oktober og prisen er høj, men en billigere variant er på vej i starten af 2025. Her er priserne.

(mere…)
Hvor længe holder batteriet i en elbil? Her er svaret!

Levetiden i elbilsbatterier er blevet kortlagt i en omfattende undersøgelse på tværs af 6.300 elbiler. Her er resultatet.

(mere…)
Kia rydder op – prisen sættes ned på EV6

Kia er i gang med en større oprydning I sidste uge faldt prisen på Niro EV MY24 og nu følger Kia EV6 med besparelser på op mod 91.000 kr.

(mere…)
Kaldes tilbage: Cybertruck kan være til fare for andre

Teslas Cybertruck tilbagekaldes for en anden gang på få måneder.

(mere…)
Nu kan du oplade billigere på bilturen gennem Tyskland

Denne sommer falder prisen på opladning af elbilen på turen gennem Tyskland. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Kina og EU i dialog om importtold på elbiler

EU-Kommissionen har varslet straftold på elbiler, der er produceret i Kina. Nu er Kina og EU i dialog. Ændrer det sig?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram