Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

Motorola Edge 50 Ultra test
Motorola Edge 50 Ultra er til salg hos Power, Elgiganten, Proshop, Telenor, Telia og YouSee (Foto: Motorola)

Måske har du læst, at jeg kun gav tre stjerner til Motorola Edge 50 Pro, som jeg synes var en træls oplevelse, og slet ikke på Motorolas normale niveau.

Nu har jeg testet den store model, Edge 50 Ultra, og det ER noget HELT andet. Motorola Edge 50 Ultra er alt det, som promodellen ikke er.

Bedre ydelse, bedre kameraer, bedre skærmbeskyttelse samt lysstyrke – og i det hele taget en mere driftsstabil telefon.

Som jeg siger i min video om Edge 50 Pro, så kan Motorola jo rette ret meget med softwareopdateringer. Trods alt er det en god nyhed, hvis du vælger promodellen. Sagen er nemlig, at prisen på Edge 50 Ultra er noget højere.

Du skal forvente omkring 8.700 kroner, men tjek prisen på Edge 50 Ultra ud lige her Annoncelink

Specifikationer: Motorola Edge 50 Ultra

 • Skærm: 6,7”, pOLED, 2500 nits, Gorilla Glass Victus
 • Chipset: Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3
 • RAM: 16 GB (LPDDR 5x)
 • Lagerplads: 1 TB
 • Hovedkamera: 50 megapixels, f/1.6, OIS
 • Ultra vidvinkelkamera: 50 megapixels, f/2.0, 122 gr
 • Telefoto: 64 megapixels, f/2.4, 72mm, 3x optisk zoom, OIS
 • Frontkamera: 50 megapixels, f/1.9
 • Vand- og støvbeskyttelse: IP68
 • Batteri: 4.500 mAh, 125 watt opladning, trådløs opladning

Flotte billeder i næsten alle situationer

Mens Edge 50 Pro gjorde hvad den kunne for at tweake billedet med AI, og efterfølgende ødelægge det, så gør Edge 50 Ultra det absolut modsatte.

Der er en AI-algoritme i kameraet, der blandt andet bruges i HDR-situationer. Det bruges også i forbindelse med bokeh-billeder samt ved støjreduktion på low-light billeder.

AI-processeringen sker, ifølge Motorola, med ukomprimerede RAW-data inden det endelige billede skabes. Jeg må bare sige, at det fungerer ret godt. Ja, selv når du bruger 3x optisk zoom, så bliver resultaterne ret fine.

Jeg kan stadig godt se, at ultramodellen leverer lidt ”pumpede” billeder farvemæssigt, men jeg er sikker på, at de fleste slutbrugere vil holde af netop dette udtryk.

Jeg har taget nogle sammenligningsfotos med Motoen og topmodellen Sony Xperia 1 VI. Her foretrækker jeg billederne fra Motorolaen.

I øvrigt har kameraet meget af det, som man forventer i en moderne telefon. Herunder fokustracking af motiver i bevægelse samt ’Action Shot’, hvor der kan skabes skarpere stillbilleder af ting, som bevæger sig.

Hvis du godt kan lide billeder med sløret baggrund (bokeh), så giver Edge 50 Ultra lidt de samme muligheder som iPhone 15 Pro med forskellige brændvidder; 24, 35, 50 og 85 mm. Ret cool, og det fungerer fint.

Videooptageren gør det ligeledes godt. Her oplever jeg også et flot slutresultat samt meget stabile billeder, selv når hånden gynger meget.

Galleriet er appen Google Fotos, som byder på Googles AI-pakke med adgang til de nyeste fotoredigeringsfunktioner som Photo Unblur og Magic Eraser.

Billeder taget med Motorola Edge 50 Ultra

Taget med Motorola Edge 50 Ultra
Taget med standardlinse
Taget med Motorola Edge 50 Ultra
Samme afstand som ovenstående blot med 3x zoom aktiveret

En bambustelefon

Der er træstruktur på bagsiden. Det ligner træ, men faktisk er det bambus, som reelt er en græsart. Det ændrer dog ikke på, at hver telefon har en unik bagside, da det er ægte bambus, der er anvendt, og ikke bare en plastikefterligning.

Bagsiden er en lille smule ru, hvilket giver et godt greb om telefonen.

Jeg ELSKER, at bagsiden ikke er i glas eller plastik, men et materiale, der giver mening i forhold til holdbarhed, samtidig med at det giver telefonen et unikt udtryk.

God lyd og fint tastatur

I anmeldelsen af pro-udgaven beklagede jeg mig over lav lyd samt et tastatur, der hele tiden drillede mig.

Tastaturet er stadig Google Gboard, men nu fungerer det. Jeg kan skrive hurtigt og præcist. Det er en temmelig vigtig detalje, som er løst her.

Lydstyrken ved samtaler er også god, når jeg anvender højttaleren samt bare har telefonen ved øret.

Naturligvis er lydkvaliteten, når du spiller musik i de indbyggede højttalere, ikke overvældende god, men det går an. I den forbindelse vil jeg anbefale et headset. Det kunne f.eks. være Motorolas eget headset, der er udviklet sammen med Bose. Læs testen af Moto Buds+.

Fuld power frem!

Jeg er utroligt begejstret for opladningen.

På kun 10 minutter kunne jeg oplade fra cirka 2 til 60 procent, og en fuld opladning tog omtrent 20 minutter. Det er virkelig fantastisk! Desuden understøtter telefonen også trådløs opladning.

Bemærk, at denne hurtige opladning kun er mulig med den medfølgende oplader og kabel, når funktionen ‘Opladningsboost’ er aktiveret. Alternativt oplades telefonen langsommere, men stadig hurtigere end Samsung- og Apple-telefoner.

Telefonen er ikke strømkrævende, så du kan nemt klare en hel dag uden at skulle bruge opladeren.

Køber du den nye Motorola, så vil jeg anbefale, at du tjekker de aktuelle priser på mobilabonnementer fra Oister Annoncelink Der kan sagtens være penge at spare.

SÅDAN OPDATERES MOTOROLA EDGE 50 ULTRA: Telefonen vil modtage opdateringer af Android-platformen i tre år (frem til 2027) samt sikkerhedsopdateringer i fire år (2028). Edge 50 Ultra er født med Android 14.

Konklusion: Jeg elsker alt! Der er bare lige én ting

Hvor er det fedt at stå med en telefon, som fungerer godt – ja, selv ansigtsgenkendelsen er fin. Og hvor der bare ikke er noget at komme efter.

Jeg holder af designet, ydelsen og ikke mindst opladningshastigheden samt den nogenlunde uspolerede brugerflade. Det unikke ved bambus tiltaler mig – og kameraet er også i den gode ende.

Kun én ting skurer i øjnene: Der er 1 TB (terabyte) lagerplads. Selvfølgelig er det dejligt, men langt de fleste har ikke brug for det. Desværre er 1 TB-versionen den eneste udgave i Danmark. Hvis nu Motorola havde valgt bare en 512 GB version til Danmark, så kunne prisen være lidt mere attraktiv.

Jeg synes nemlig, at lige over 8.000 kroner er lidt i overkanten.

Det skal dog ikke ændre på, at jeg stadig gerne smider en topkarakter efter Motorola Edge 50 Ultra, der gør næsten alting rigtigt.

Aktuelle priser på Motorola Edge 50 Ultra

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Edge 50 Ultra med 16 GB RAM og 1 TB lagerplads.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Kraftig ydelse
 • God skærm med god lysstyrke og flot billede
 • Velfungerende fingeraftrykssensor og ansigtsgenkendelse
 • God lyd ved samtaler
 • Kamera med mange mulighed for godt foto- og videoresultat
 • Hurtigopladning via medfølgende oplader samt trådløs opladning
 • Klar udmelding om softwareopdateringer
 • Stor lagerplads
 • Godt design
 • Ikke en masse bloatware

Lidt at tænke over

 • Er tre års opdateringer nok til dig?
 • Matcher prissætningen din forventning?

Mere til historien

Den billigste telefon i Edge 50-serien er Motorola Edge 50 Fusion, der kommer med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads. Læs mere om 50 Fusion her.

Motorola Edge 50 Ultra
Razr 50 Ultra lækket på promo-video

Motorola har netop bekræftet, at lanceringen af den nye Razr-model finder sted i næste uge. Telefonen er allerede lækket på video.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Motorola Razr 50 dukket op på Geekbench

KORT NYT: Nye foldbare modeller kan være på vej fra Motorola. Razr 50 er netop spottet på Geekbench.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram