Endnu et land vil forbyde mobiltelefoner i skolerne

Flere og flere lande følger Unescos anbefalinger om mobiltelefoner i skolerne.

mange mobiltelefoner på et bord
I lande som England, Frankrig, Italien, Holland og Portugal er mobiltelefonerne enten på vej ud af skoledagen eller allerede forbudt. (Foto: Peter Bergman)

Nu følger New Zealand efter en række andre nationer og vil forbyde mobiltelefoner i skoletiden.

Det siger New Zealands nyvalgte konservative premierminister, Christopher Luxon, fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Christopher Luxon har lovet, at han vil forbyde mobiltelefonerne i løbet af hans første 100 dage som premierminister.

– “Vi kommer til at forbyde telefoner i skoler i hele New Zealand. Vi vil have, at vores elever skal lære, og at vores lærere skal undervise,” siger han til ifølge Ritzau til AFP.

Christopher Luxons regering er endnu kun en uges tid gammel og premierministeren mener, at forbuddet vil stoppe forstyrrende opførsel og hjælpe eleverne med at fokusere.

Flere og flere vil stoppe mobiltelefonerne

Lande som England, Frankrig, Italien, Holland og Portugal er i fuld sving med, at stoppe mobiltelefoner inden de når skolegården.

Således satte England i begyndelsen af oktober gang i en proces, hvor landets undervisningsministerium vil vejlede skoler og støtte skoleledere i at implementere et forbud mod mobiltelefoner i skoletiden. Formålet er at “håndtere forstyrrende adfærd og onlinemobning og samtidig øge opmærksomheden i undervisningen” – altså de samme argumenter som Christopher Luxon bruger i sit forbud.

Mette F.: Vi skal passe på vores børn og unge

Statsminister Mette Frederiksen (S) står også klar med restriktioner i de danske skoler. I maj sagde hun i en spørgetime i Folketinget, at vi alle har et ansvar, og understregede:

– “Skal vi regulere? Ja. Skal vi passe på vores børn og unge? Ja. Skal vi have skærmene meget mere ud af skolen? Ja. Skulle de aldrig nogensinde have været inde i vuggestuen og børnehaven? Nej.”

Skolernes valg

I Danmark er det op til den enkelte skole, at holde mobiltelefonerne væk fra eleverne. Den mulighed har blandt andet en række skoler i Kalundborg grebet, heriblandt Hvidebækskolen, hvor eleverne i over et år ikke har haft adgang til deres mobiltelefoner i skoletiden.

Skolens ledelse har ifølge TV 2 Øst ganske simpelt besluttet, at skolen skal være mobilfri, fordi de oplevede, at telefonerne fyldte så meget, at eleverne sad bøjet over mobiltelefonerne i frikvartererne.

Ifølge en rapport fra FN-organisationen Unesco, som kommer med anbefalinger inden for blandt andet uddannelse, betyder for meget tid med telefonerne en reduktion i evnen til læring. I rapporten fra Unesco står der desuden, at meget skærmtid kan have en negativ effekt på børns følelsesmæssige stabilitet.

Dette gør skærmbrug ved dine børn

Skærmbrug kan føre til dårligere hukommelse og mindre kreativitet. En ekspert giver i denne podcastepisode gode råd til familier med børn. Et skræmmende faktum er, at spil og apps er designet til at kidnappe børnene. Læs mere her og hør episoden herunder eller i din podcast-app; søg efter ‘meremobil’.

Mere til historien

Fra årsskiftet bliver det i Holland nærmest forbudt med mobiltelefoner, tablets og smartwatches i klasseværelserne. Læs mere om det her

Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram