Måske betaler du for meget med Apple Pay?
Dankort er billigst at bruge for forbrugeren i Apple Pay, men kun én bank giver forbrugerne muligheden.
Mange danskere tror de betaler med dankortet, når de betaler med mobiltelefonen, men det gør de ikke. Og det er ikke særligt nemt at gennemskue.
Det siger økonom Jacob Ruben fra Forbrugerrådet Tænk til Politiken.
Når forbrugeren har tilknyttet Apple Pay på telefonen, så er det Visa-kortet der svinges ved betaling på mobilen. Og det er det betalings-setup, som langt de fleste danskere har.
– “Det kan både betyde, at dine hævninger bliver registreret flere dage senere på dit kontoudtog, og at du når grænsen på 25.000 kroner for, hvor meget du kan hæve fra dit Visa-kort per måned, tidligere end normalt”, skriver Politiken.
Ifølge Politiken er det kun Danske Bank, der giver muligheden for, at tilknytte dankortet i Apple Pay, og ifølge Jacob Ruben er netop Dankort billigst for forbrugeren.
Med andre ord, så tjener bankerne flere penge på andre overførsler end fra dankortet.
I sidste ende kan det betyde stigende priser fordi det er butikkerne, som betaler gebyret. Det koster ifølge Dansk Erhverv omkring en kvart milliard kroner i gebyrer.
– “Den regning skal betales, og det betyder, at vores varer bliver dyrere”, siger Jacob Ruben til Politiken.
Avisen har spurgt en række banker om, hvorfor de ikke har tilføjet dankortet. Svaret svinger fra, at forbrugerne ikke viser interesse og til at dankortet har “været teknologisk bagud”.
LÆS OGSÅ: Dankort-appen lukker
Mere til historien
I sommeren sidste år kunne vi fortælle, at danskernes brug af Apple Pay er stigende og klart den mest anvendte mobilbetaling – længder foran MobilePay.