Motorola Edge 30 Neo test | Lille telefon til en lille pris

TEST: Alting bliver dyrere, men du kan spare på telefonbudgettet med Motorolas nye Edge 30 Neo til cirka 2.500 kroner. Neo er et godt køb.

Motorola Edge 30 Neo_content
Motorola Edge 30 Neo er lille i både størrelse og pris (Foto: MereMobil.dk)

Motorola leverede i år deres Edge 30 lineup i to etaper. Fra marts til maj fik vi den almindelige Edge 30 og Edge 30 Pro, mens sidste halvdel af året bød på Edge 30 Ultra og Edge 30 Fusion.

Som rosinen i pølseenden finder vi, Edge 30 Neo, som jeg har kigget nærmere på her.

Specifikationer: Motorola Edge 30 Neo

 • Skærm: 6,28”, 120 Hz, 2400 x 1080 pixels
 • Type: OLED
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 695 5G
 • RAM: 8 GB
 • Hukommelse: 128 GB
 • Udvidelse: Nej
 • Kamera 1: 64 MP, f/1.8, vidvinkel
 • Kamera 2: 13 MP, f/2.2, ultravidvinkel (120˚)
 • Frontkamera: 32 MP, f/2.4
 • Batteri: 4020 mAh
 • Trådløs opladning: Ja, 5 watt
 • Hurtigoplader: Ja. Op til 68 watt. Oplader medfølger
 • 3.5 mm. Jackstik: Nej
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1, GPS, , Glonass, Galileo
 • 5G: Ja
 • Dual-SIM: Ja
 • E-SIM: Nej
 • Fingeraftrykssensor: I skærmen
 • Beskyttelse: IP52 (modstandsdygtig overfor vand og støv)
 • Størrelse: 152,9 x 71,2 x 7,8 mm
 • Vægt: 155 gram
 • Styresystem: Android 12

Lav vægt og friske farver

Edge 30 Neo er størrelsesmæssigt et friskt pust, da den med sin ”lille” skærm på 6,28 tommer ikke fylder meget i lommen eller hånden. Noget der desværre er en sjældenhed i budgetsegmentet.

Endnu mere friskt er farven, der er resultatet af Motorolas samarbejde med Pantone. Vores eksemplar har farven Very Peri, men man kan også få Neo i farverne Black Onyx, Ice Palace og Aqua Foam.

I tråd med telefonens lave pris, er den konstrueret i plastik, uden at den virker billig. Bagsiden er lidt ru og sammenholdt med størrelsen, gør det, at den altid ligger sikkert i hånden.

På den flotte bagside finder vi også det rektangulære kameramodul, der indeholder et vidvinkel og et ultravidvinkel kamera. Rundt om modulet sidder et notifikationslys, der kan lyse op i forskellige farver.

Knapperne på siden har en god placering og et godt klik.

Imponerende til prisen

Motorola Edge 30 Neo_screen
Skærmen byder på 120 Hz opdateringshastighed og gode farver (Foto: MereMobil.dk

I denne prisklasse får du ikke flagskibsspecikationer, men har man egentlig også brug for dem? Jeg har i min tid med telefonen ikke følt, at jeg manglede noget.

Du får på typisk Motorola manér, tæt på ren Android på Edge 30 Neo, men tilføjet Moto appen, der giver mulighed for at tilpasse telefonen til lige præcis dit brug.

Skærmen er en 120 Hz OLED med gode farver, der er rigelig fin til både YouTube, Netflix og spil. Man kunne ønske lidt mere lys i skærmen, men ikke noget man bemærker medmindre man færdes ude i kraftigt sollys.

På lydsiden er der stereohøjtalere med Dolby Atmos. Lyden er til den tynde side, så du skal ikke forvente at kunne spille hele huset op med bas-tung hiphop. Til baggrundsstøj i køkkenet virker det dog upåklageligt.

De to kameraer på bagsiden gør også et hæderligt stykke arbejde. Billeder fra hovedsensoren er farverige og skarpe, så længe lyset er godt. Ultravidvinkelkameraet er lidt mere udfordret, men leverer stadig fornuftige farver og detaljer. Billederne kan dog være lidt bløde i kanterne.

Billeder taget med Motorola Edge 30 Neo

Processoren leverer når den skal, men kan den følge med?

Skulle man bede om egentlige forbedringer, kunne der peges på processoren. Misforstå mig ikke, Snapdragon 695 leverer når den skal. Spil med mere starter hurtigt og kører problemfrit. Måske ikke på højeste grafikindstillinger, men fint til husbehov.

Det man kan frygte er, at den måske vil få svært ved at følge med om bare et år.

På den anden side set, er det også den lidt blodfattige processor der sammen med det 4.020 mAh store batteri gør, at vi her har en telefon der holder op til to dage mellem opladningerne.

Herunder kan du se mine benchmarkmålinger.

GB 1-coreGB 2-coreGB OpenCLAntutu
Motorola Edge 30 Neo6681.9611.392403.432
Motorola Edge 30 Fusion1.1733.6694.714852.460
Google Pixel 7 Pro1.0393.1644.424781.779
GB = GeekBench 5

SÅDAN BLIVER MOTOROLA EDGE 30 NEO OPDATERET: Motorola oplyser, at Fusion vil modtage to store Android-opdateringer i produktets levetid. Sikkerhedslaget bliver opdateret i tre år.

Konklusion: Det fornuftige køb

Motorola Edge 30 Neo

Skal du have det nyeste, største og hurtigste, er Motorola Edge 30 Neo ikke noget for dig. Det er telefonen for dem, der skal have noget, som ikke koster en bondegård og stadig dækker de daglige behov. Og her rammer den plet.

Du får en flot OLED-skærm med 120 Hz opdateringshastighed, kræfter nok til at kunne spille de nyeste spil, godkendt lyd, to års softwareopdateringer og et kamera der leverer flotte resultater under de fleste forhold, samt trådløs opladning. Og det, vel at mærke, for under 3.000 kroner (2.999 kroner vejledende).

Siden lanceringen af Motorola Edge 30 Neo er markedsprisen uden abonnement omkring 2.500 kroner.

Man kan jo altid ønske sig mere. Og jeg havde gerne set lidt mere saft og kraft på processordelen og en IP-certificering højere end 52.

Det sagt, mener jeg stadig Motorola Edge 30 Neo rammer målgruppen tæt på perfekt.

Motorola vi lander 5 ud af 6 mulige stjerner.  

Vil du have en telefon, som kan lidt mere, så tjek vores videotest af Motorola Edge 30 Fusion.

Aktuelle priser på Motorola Edge 30 Neo

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Edge 30 Neo.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Flot og hurtig skærm
 • Lækkert design
 • Tæt på ren Android oplevelse
 • Stabilt og velfungerende brugerinterface
 • Hurtig opladning
 • Trådløs opladning

Lidt at tænke over

 • Lav IP-certificering
 • Lidt sløv processor der måske ikke er fremtidssikret

Se testen af Motorola Edge 30 Ultra

Mere til historien

Når det kommer til telefoner, må man sige Motorola dækker markedet ret godt med alt fra budgettelefoner til foldbare telefoner. Men endnu mere imponerende er det faktisk, at de også var med Neil Armstrong og co. på månen. Det var Motorola der sørgede for at vi nede på jorden kunne høre Neil Armstrong sige “One small step for a man, one giant leap for mankind”.

Motorola Edge 30 Neo
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram