Motorola Edge 30 Fusion test | Tæt på en topmodel

TEST: Motorola leverer en telefon til de prisbevidste. Det kræver kompromisser. Bliver det for meget eller rammer Motorola Edge 30 Fusion plet?

Motorola Edge 30 Fusion_box
Træt af topmodeller til høje priser? Tag et kig på Motorola Edge 30 Fusion (Foto:MereMobil.dk)

Er du kørt træt i flagskibsmodeller eller de ofte skyhøje priser der følger med?

Motorola er klar med en redning til dig.

Motorola Edge 30 Fusion er et pragteksempel på, hvordan man laver en telefon, der lander lige der hvor funktioner og ydelse ikke ofres for meget og hvor du ikke skal sælge hus og hjem for at betale den.

Edge 30 Fusion er en nedskaleret version af topmodellen Edge 30 Ultra. Du må kigge langt efter 200 megapixel kamera og nøjes en processor fra Qualcomms bagkatalog. Til gengæld får du en telefon i fantastisk byggekvalitet, en af de bedste skærme til prisen, hurtig opladnig og Motorolas simple tilgang til Android.

Her kan du se detaljerne om min testtelefon.

Specifikationer: Motorola Edge 30 Fusion

  • Skærm: 6,55”, 144 Hz, 2400 x 1080 pixels, OLED, HDR10+
  • Beskyttelse: Gorilla Glass 5 på for- og bagside
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 888+ 5G
  • RAM: 8 GB
  • Hukommelse: 128 GB
  • Udvidelse: Nej
  • Kamera 1: 50 MP, f/1.8, vidvinkel
  • Kamera 2: 13 MP, f/2.2, ultravidvinkel (120˚)
  • Frontkamera: 32 MP, f/2.5
  • Batteri: 4400 mAh
  • Trådløs opladning: Nej
  • Hurtigoplader: Ja. Op til 68 watt. Oplader medfølger
  • 3.5 mm. jackstik: Nej
  • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax/6e, Bluetooth 5.2, GPS, AGPS, LTEPP, SUPL, Glonass, Galileo, BDS
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • E-SIM: Nej
  • Fingeraftrykssensor: I skærmen
  • Beskyttelse: IP52 (modstandsdygtig overfor vand og støv)
  • Størrelse: 158,5 x 72 x 7,5 mm
  • Vægt: 168 gram
  • System: Android 12

Lækkert design – linjen er lånt fra den store model

Motorola Edge 30 Fusion_back
Motorola Edge 30 Fusion byder på lækkert design (Foto: MereMobil.dk)

Designmæssigt er der meget lidt, som adskiller Edge 30 Fusion fra storebror Edge 30 Ultra.

De har begge for- og bagside med rundede kanter omringet af en aluminiumsramme. Bagsiden er for begges vedkommende matteret og langt glattere, end man lige tror ved første øjekast. Til gengæld er den helt utrolig modstandsdygtig overfor fedtfingre.

Begge telefoner har frontkameraet gemt i et lille punchhole. Der er tynde kanter og fingeraftrykslæser under skærmen, hvilket giver indtrykket af, at fronten stort set kun består af skærm.

Den største forskel er størrelsen og kameramodulet på bagsiden. Du får altså en telefon, der både ligner og føles som en topmodel, men koster langt mindre.

Min model i farven Cosmic Grey ligger med sine 168 gram godt i hånden. Farven på bagsiden changerer flot imellem mørk grå og sort, afhængig af lyset.

Fingeraftrykslæseren sidder en smule lavt på skærmen, uden at det dog bliver ubehageligt at nå den. Og så er den lynhurtig til at låse op.

Telefonen virker solid og den har da også overlevet et fald på et betongulv. Havde jeg derimod tabt den i vand, havde det nok set anderledes ud. Der er kun IP52-certificering. Dette er noget flere konkurrenter i prisklassen, gør bedre.

Lynhurtg skærm og Dolby Atmos lyd

Motorola Edge 30 Fusion_top
Dolby Atmos brandingen på toppen af Edge 30 Fusion er ikke bare til pynt (Foto: MereMobil.dk)

Edge 30 Fusion imponerer i den grad på skærmen, der byder på både OLED og høj opdateringshastighed i en håndterbar størrelse på 6,55 tommer, som flyder lidt ud over de rundede kanter.

Opløsningen på 2400 x 1024 pixels imponerer måske ikke på dyrere telefoner, men her sidder den lige i skabet. Tekst står knivskarpt og billeder samt video vises med en høj detaljegrad.

Med en opdateringshastighed på 144 Hz, er dette en af de hurtigste skærme, du kan opdrive. Når der lige ses bort fra dedikerede gamingtelefoner selvfølgelig.

Motorola giver muligheden for at vælge mellem adaptiv eller låst opdateringshastighed, hvor jeg foretrækker den første mulighed, der også giver længst batteritid.

Vil du være sikker på den bedst mulige opdateringshastighed i dine favoritspil, kan du via Spil-appen sætte opdateringshastigheden for specifikke spil.

Farverne er gode, men måske lidt til den varme side. Det opvejes dog af kontrasten, der er helt i top. Og så kan den blive umanerlig lys. Hele 1.100 nits ifølge Motorola, hvilket kan sammenlignes med telefoner som iPhone 14 og Samsung Galaxy S22.

Det er også med til at gøre HDR10+ videoer endnu bedre og indholdet let at se i skarpt sollys.

Højtalerne skal også have et stort klap på skulderen. Stereolyden kan blive særdeles høj og fremstår uden forvrængning. Vokalerne er klare og instrumenterne lyder godt. Jeg kunne ønske mig lidt mere bas, men stereoseparationen er god. Dolby Atmos brandingen på telefonens top, er der altså ikke uden grund.

Typisk Motorola software

Motorola Edge 30 Fusion_ReadyFor_ReadyFor
Ready For funktionen, giver mulighed for en desktop oplevelse på en ekstern skærm via din smartphone (Foto: MereMobil.dk)

Motorola Edge 30 Fusion bliver drevet af den godt ét år gamle Snapdragon 888+. Det kan lyde lidt blodfattigt, men det er et trin op af trappen i forhold til Snapdragon 778 og 695, der ofte ses i denne prisklasse. Og den er ikke langt fra flagskibsmodellerne i dag.

Det betyder alt i alt, at du får en flydende og hurtig oplevelse ved daglig brug. Også når der skal spilles mere krævende 3D-spil. Det kan dog resultere i let varmeudvikling, men uden et stort dyk i ydelse.

GB 1-coreGB 2-coreGB OpenCLAntutu
Motorola Edge 30 Fusion1.1733.6694.714852.460
Motorola Edge 30 Ultra1.2763.9756.3331.053.223
Google Pixel 7 Pro1.0393.1644.424781.779
GB = GeekBench 5

Softwaren er i vanlig Motorola-stil meget lidt ændret, i forhold til Googles egen vision om hvordan Android skal se ud. Altså intet bloatware, men nogle tilføjelser fra Motorola der med forskellige fagter og bevægelser kan starte f.eks. kamera, lygte eller multitasking.

Den største tilføjelse er Motorolas Ready For. Den kan forbinde til dit tv eller computer og for eksempel give dig en desktopoplevelse på stuealteret. Med et tilkoblet Bluetooth tastatur, kan du altså redigere Word og Excel dokumenter via telefonen, præcis som hvis du sad ved din computer.

Ready For er smart og noget jeg gerne ser mere af, men i lighed som Samsung DeX er det noget som rækker ud til en meget lille målgruppe.

Godkendt kamera i de fleste situationer

Motorola Edge 30 Fusion_cam
Der er ikke meget at udsætte på Motorola Edge 30 Fusions kameraer (Foto: MereMobil.dk)

Der er ikke meget at udsætte på kameradelen. Den består af et 50 megapixels vidvinkel kamera og et 13 megapixels ultravidvinkel. Det første har optisk billedstabilisering og der fokuseres lynhurtigt på motiver, mens det sidste også bijobber som makrokamera.

I godt lys giver vidvinkelkameraet detaljerede billeder med fine farver og god dynamik. Zoomer du lidt ind ryger en del detaljer, men billederne er stadig brugbare. Her er flagskibene stadig et skridt foran, men afstanden er mindre end nogensinde før.

Når lyset forsvinder holder Edge 30 Fusion stadig stand og leverer fornuftige resultater. Der kan opstå mere støj i billedet, men som oftest er jeg ikke blevet skuffet.

Ultravidvinkelkameraet forventer jeg i denne prisklasse. Midten af billedet er typisk skarpt og pænt, men forværres ud mod kanterne. Det kan ikke anbefales at benytte zoom her.

Makro-funktionen er ganske velfungerende og kan være sjov at lege med. Jeg har tidligere afskrevet makrokameraer som spild af plads, men når det fungerer så godt som her må jeg tage det i mig igen.

Se testen af Edge 30 Fusion

SÅDAN BLIVER MOTOROLA EDGE 30 FUSION OPDATERET: Motorola oplyser, at Fusion vil modtage to store Android-opdateringer i produktets levetid. Sikkerhedslaget bliver opdateret i tre år.

Billeder taget med Motorola Edge 30 Fusion

Konklusion: Du får meget telefon til en fornuftig pris

Med Motorola Edge 30 Fusion får du rigtigt meget telefon for pengene. Til en pris på 4.499 kroner (vejledende) er dette en telefon, der ydelsesmæssigt overhaler konkurrenterne i prisklassen. Samtidig får du design fra øverste hylde, en lækker skærm, godt kamera og et batteri der holder hele dagen. Og så kan batteriet lades hurtigt op med den medfølgende oplader på 68 watt.

Ikke alt er guld og grønne skove. Der mangler trådløs opladning, skærmglas er ikke den nyeste og stærkeste model og IP-certificeringen er i den lave ende. Man kunne fristes til at foreslå at lægge lidt flere penge og kigge på Googles Pixel 7, der har virkelig gode kameraer, nyeste Gorilla Glass Victus og IP68-certificering.

Edge 30 Fusion charmerer mig med sine små finurligheder, som et hurtigt karatehug for at tænde lommelygten og et ryst for at åbne kameraet. Og ikke mindst den, i mine øjne, geniale Ready For funktion.

Jeg lander på 5 ud af 6 stjerner.

Herunder kan du se vores videoanmeldelse af topmodellen Motorola Edge 30 Ultra.

Aktuelle priser på Motorola Edge 30 Fusion

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Edge 30 Fusion.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Exceptionel ydelse for prisklassen
  • Godt kamera
  • Flot og hurtig skærm
  • Lækkert design
  • Tæt på ren Android oplevelse
  • Stabilt og velfungerende brugerinterface
  • Ready For funktionen.
  • Hurtig opladning

Lidt at tænke over

  • Ingen trådløs opladning
  • Lav IP-certificering
  • Kun Gorilla Glass 5

Tæt på Motorola Edge 30 Ultra

Mere til historien

Motorola er med Ready For ikke de eneste der tilbyder en desktopoplevelse via smartphonen. Samsung har med deres DeX (Desktop eXperience) givet brugere samme mulighed siden 2017. Der var en docking station dog påkrævet. Det er siden blevet helt trådløst.

Motorola Edge 30 Fusion
Motorola lancerer telefoner i ”årets farve”

2025 er endnu ikke i gang, men Motorola er klar med to modeller i en helt ny farve – som er ”Årets farve 2025”. 

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Motorola lader dig afprøve nye Moto AI-features

Motorola har netop lanceret et beta-program, hvor de inviterer brugerne til at afprøve de nyeste AI-funktioner.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram