Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn
Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.
Når børn får en mobiltelefon, er det en helt ny verden, som åbner sig – både for forældre og børnene selv.
Man skal nemlig forholde sig til, at der kan komme beskeder, opkald og meget andet fra personer, der ikke kun er venner eller familie til børnene. Ligesom verden åbnes helt, hvis der er tale om en smartphone og adgang til internettet.
Nu er Københavns Politi ude med en advarsel. De er nemlig i flere tilfælde stødt på sager, hvor børn ned til 8 år har modtaget beskeder fra en narkohandler, som ”reklamerer” med tilbud på hårde stoffer, som kokain og MDMA. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.
Beskederne er afsendt fra de såkaldte ”hvide bude”, der leverer de bestilte varer til køberne – præcis som var det pizzabuddet, som kom med pizza.
– ”Vi har en hård kurs over for hvide bude, som vi de seneste år har set flere af. Det er organiserede kriminelle, som med alle midler prøver at sælge deres stoffer, og de holder sig ikke tilbage med at kontakte selv små børn,” siger politikommissær Andreas Madsen fra Operativ specialafdeling i Københavns Politi.
Det er ikke fordi, at de hvide bude går efter børnene. Årsagen til børn modtager disse ”narko-beskeder” er oftest, at barnets telefonnummer har tilhørt en, som tidligere har benyttet et af de hvide bude eller der tastes forkert.
Opfordringen fra Københavns Politi er, at forældre skal tale med deres børn omkring problemet, så de ved, hvad de skal gøre, hvis de pludselig modtager en besked, hvor de kan købe ”flake” eller ”emma”. Dette er nemlig betegnelser for kokain og MDMA.
– ”Det er vigtigt, at forældre snakker med deres børn om, at de kan få den her slags sms’er eller beskeder på deres sociale medier. Hvis det sker, så skal de fortælle det til deres forældre, som skal kontakte politiet. De skal ikke begynde at svare på beskederne. Det er dybt kriminelle personer, der sidder i den anden ende, og dem skal børn ikke have noget med at gøre,” siger Andreas Madsen.
Mere til historien
Skulle dit barn eller du selv modtage sådanne ”narko-SMS’er” eller beskeder på sociale medier. Så er det vigtigt, at du ikke svarer på beskeden. Og tag gerne et screenshot af beskeden inklusive telefonnummer.