Sony Linkbuds test | det underligste headset du ikke skal købe

TEST: Sony Linkbuds er et anderledes designet trådløst in-ear headset. På nogle punkter har Sony glemt den gode lyd.

Sony Linkbuds
Sony Linkbuds ser og er anderledes, men det er umiddelbart ikke en fordel (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du troede, du vidste, hvordan et in-ear headset ser ud, er det fordi du endnu ikke har mødt Sony Linkbuds. Se på billederne, så er du ikke i tvivl om, at Linkbuds er anderledes.

Det virkeligt positive er, at Linkbuds har et fantastisk stereoperspektiv. Du kan tydelig høre instrumenterne i lydmixet placere sig totalt lækkert i lydbilledet.

Når det er sagt, så mangler der simpelthen power og kraft i Linkbuds. Der er ikke det ”møf” i lyden, som jeg forventede og det er ikke fordi, at headsettet ikke sidder rigtigt. Dette var ellers min første tanke.

Selvom designet er anderledes end man er vant til fra andre headsets, så er Linkbuds ikke svære at sætte i ørene. Og de sidder overraskende godt.

TAGER LYD IND: Hullet i Linkbuds gør, at lyd fra omgivelserne kommer ind til øret, så man undgår at sidde i en osteklokke. Det er den grundlæggende idé fra Sony, som ifølge egne oplysninger har ladet transparent lyd gå forud for lydkvaliteten. Dermed kan man høre musik og podcasts på cyklen, uden at overhøre vigtige lyde i trafikken.

Uoverskuelig app

Jeg har haft Sony Linkbuds i et langt stykke tid før lanceringen og derfor haft mulighed for at høre meget forskelligt musik. Gang på gang må jeg konstatere, at Sony ikke når konkurrenterne. Selv Jabras forholdsvis billige Elite 3, gør det langt bedre.

Betjening og indstillinger sker gennem Sonys egen app, som er en overskuelig rodebutik. Hvis nu bare lyden havde været fantastisk, så var appens design en mindre deltaje.

Desværre er virkeligheden, at man hele tiden roder rundt i appen for at prøve at optimere på lyden.

En ting du skal vide er, at Sonys, i øvrigt håbløse equalizer, skal deaktiveres, hvis din musikapp selv har en sådan funktion. Ellers er det HELT umuligt, at få Linkbuds til at lyde af noget.

Fem timers musik uden æsken

Sony Linkbuds
Sony Linkbuds er nemme at sætte i ørene og de sidder godt. Designet gør, at du ikke får en osteklokkefornemmelse, når du bruger Linkbuds (Foto: MereMobil.dk)

Headsettet kører omkring 5 timer uden opladning, men opbevaringsæsken tilbyder yderligere 12 timers musik. Opladningen sker heldigvis lynhurtigt: 10 minutter giver 90 minutters spilletid.

Du kan bruge Sony Linkbuds med Android-telefoner såvel som iPhone, da Sonys headset-app findes på begge platforme.

På Android er Google Fast Pair understøttet. Du åbner bare låget, hvorefter headsettet med ét tryk er parret.

Samtaler uden støj

Sony Linkbuds
Denne side af Sony Linkbuds sidder ind mod ørene (Foto: MereMobil.dk)

Sony fortæller i materialet, at de har en meget præcis og avanceret lydbehandling af stemmeopkald. Over 500 millioner samples af stemmer har været med til at træne den såkaldte AI-teknologi.

Træningen har virket. Når Sony Linkbuds udsættes for baggrundsstøj, forsvinder støjen fra ens stemme ved telefonopkald uden det ødelægger ret meget af stemmen og forståeligheden.

Desværre er stemmeopkald ikke særligt vellydende. Sony skriver sig ind i historien over True Wireless-headsets, der ikke er velegnede til telefonsamtaler medmindre det er korte beskeder.

Se og lyt også til mine tests af headsets til samtaler her.

Konklusion: Anderledes er ikke en gevinst

Sony Linkbuds, Jabra Elite 4, Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro, Sony Linkbuds og Jabra Elite 4 (Foto: MereMobil.dk)

Sony har forsøgt at redesigne den dybe tallerken. Det gik ikke godt. Linkbuds er mere flade end de er dybe. Det betaler sig altså ikke at være anderledes i denne omgang.

Sony har tidligere høstet mange rosende ord for deres støjreduktionsheadsets, over-ear-modellerne, men på in-ear klarer de sig ikke specielt godt.

Der mangler smæk på lyden, appen er noget rod, equalizere “overdøver” hinanden, hvis ikke du er opmærksom og samtaler bør kun være korte.

Sony Linkbuds er alt i alt et headset, som du skal gå uden om. Langt fra Sonys normale standard, desværre.

Til en pris på 1.700 kroner (vejledende) kan du få mange andre og bedre alternativer. Og selvom Sony forsøger at være anderledes med et design, der lader omgivelseslyd slippe ind i øret, formår Sony ikke at kombinere denne funktion med ordentlig lyd – i det lys er prisen ALT for høj.

2 ud af 6 stjerner.

KØBSGUIDE: Tre billige headsets med god lyd

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Fremragende og flot stereoperspektiv
  • Hurtig og enkel parring på Android-telefoner
  • Fungerer lige godt på både Android og iPhone
  • Sidder godt i ørene
  • Understøtter Google Fast Pair

Lidt at tænke over

  • Lyden mangler power
  • Appen er rodet og forvirrende
  • Det er svært at indstille lyden til at lyde optimalt

Mere til historien

Sony Linkbuds har DSEE (Digital Sound Enhancement Engine). DSEE bruger en integreret processor kaldet V1 til at reproducere nogle af de tabte detaljer i musikken, som forsvinder ved digital komprimering og Bluetooth-overførsel. Dermed minder DSEE om Qualcomm aptX.

Sony Linkbuds
Xperia 1 VI bliver første Sony med Android 15

En supportside bekræfter, at Android 15 kommer til den første Sony-telefon.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
5 billige hovedtelefoner med ledning til børn

GUIDE: Mine børn skal have et sæt billige hovedtelefoner med ledning til skolebrug. Her er 5 headsets, som jeg har overvejet at købe.

(mere…)
Mac Mini vs. Mac Studio: Kan jeg nøjes med M4-Mac Mini?

VIDEO: Jeg har testet den nye Mac Mini og Mac Studio. Se med her.

(mere…)
Mac Mini M4 er chokerende lille og vanvittig effektiv | Test

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram