Apple udskyder planer om iPhone-fotoscanning

Kritik fører nu til, at Apple udskyder om at scanne efter ulovlige billeder af seksuelt misbrug af børn.

Privacy privatliv
Apple vil værne om privatlivet hos brugerne, har de tidligere udtalt (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Da Apple sidste måned annoncerede planer om at scanne billeder, der blev uploaded til backup på iCloud, for seksuelt misbrug af børn, rejste sig en bølge af kritik.

Den massive kritik, der har kørt den eneste måned, har fået Apple til at udskyde planerne om at scanne for det ulovlige materiale.

- ”Vi annoncerede i sidste måned planer om funktioner til at beskytte børn mod de rovdyr, der bruger kommunikationsværktøjer til at rekruttere og udnytte dem. Vi ville begrænse spredning af materiale med seksuelt misbrug af børn. Efter feedback fra kunder, forskere og andre grupper, har vi besluttet at bruge ekstra tid over de kommende måneder til at indsamle input og foretage forbedringer, før vi frigiver disse vigtige sikkerhedsfunktioner,” udtaler Apple om sagen i et officielt statement.

Organisationen Electronic Frontiers Foundation, der har indsamlet over 25.000 underskrifter mod Apples tiltag, er ikke faldet til ro efter udskydelsen. Til BBC siger de, at de stadig forlanger, at Apple ikke bare skal lytte men droppe planerne helt.

SÅDAN VIRKER SCANNINGEN: Analysen, der sker lokalt på telefonen, foretages med teknologien “hashes”. Et “hash” er en unik talkodeberegning for hvert billede. På telefonen findes en database (CSAM) med hashes på billeder, der tidligere er kategoriseret som børneporno. Når et lokalt billede, på vej til iCloud, har et match med en hash-talkode fra databasen, bliver får billedet en "markering". Når der er omkring 30 matches, vil en medarbejder gennemgå de markerede billeder. Er billederne kendt i CSAM-databasen bliver myndighederne informeret.

Massiv kritik af Apples tiltag

Kritikken mod Apple kom fra iPhone-ejere såvel som sikkerhedseksperter, som kritiserede Apple for at gå på kompromis med tidligere løfter om, at beskytte brugernes privatliv.

Kan man scanne for én ting, kan man i princippet scanne for hvad som helst, lød det. Ondsindede regimer vil kunne udnytte funktionen ved at lægge pres på Apple, lød kritikken. Herefter kom der et officielt opråb til Apple om at droppe planerne.

Apples reaktion var at præcisere hvad de tidligere havde sagt; vi scanner ikke dine billeder, men ser på et digitalt match i billedet op mod kendte misbrugsbilleder i CSAM-databasen som US National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) står bag.

LÆS OGSÅ: Apples forklaring af hvordan teknologien fungerer

Både Google og Facebook scanner allerede brugernes billeder op mod CSAM.

Det skal siges, at ingen er imod tiltag, der kan forhindre misbrug af børn. Kritikken går udelukkende på bekymringen over, hvad funktionen ellers kan benyttes til.

Mere til historien

Apple er lige nu, sammen med Google, ramt af en anden træls sag. Et stort fokus på indtjeningen i App Store, kan føre til, at Apple skal gentænke forretningsplanen for deres milliardbutik App Store.

MacBook Air (M2) vs. MacBook Air (M1) og Pro

VIDEO: Hvilken Macbook Air skal du købe? M1- eller M2-versionen? Her er mit bud.

(mere…)
Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Bloomberg: iPhone 14 afsløres den 7. september 2022

Vi nærmer os en kommende iPhone-lancering. Bloomberg mener, at iPhone 14-series afsløres onsdag den 7. september 2022.

(mere…)
Forskning: Apple Watch kunne tjekke for hjerteanfald

Apple Watch reddede techskribents liv. Forskning tyder på, at avancerede sundhedsfunktioner kan nå til Apple Watch.

(mere…)
Apple arbejder med annoncer til iPhone og iPad

Apple har ambitioner om at flerdoble milliardomsætningen på annoncer og udvide reklameforretningen markant.

(mere…)
Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram