Gik du også ind i fladskærmen? VR-spil skal tæmmes

Forskere på Københavns Universitet har nærstuderet YouTube-videoer for at undgå uheld med virtual reality.

VR virtual Reality
Mange kommer tilskade med VR (Foto: Gerd Altmann)

Der er håb forude for klodsmajorer og andre, der til stor morskab for andre klokker i det, mens de bruger Virtual Reality (VR).

Det er forskere fra Københavns Universitet, som rækker dem der kommer galt afsted en støttende hånd. Og det kan være en fordel for andre end dem der har brillerne på og ikke kan se virkeligheden.

Det går nemlig ikke kun ud ud over personer, når en der uforvarende får en på hovedet eller brugeren spadserer trygt ind i en dør eller går baglæns ind i det nyindkøbte fladskærms-tv.

Se bare her, hvor galt det kan gå.

Vil optimere brugeroplevelsen

Forskerne er specialiseret i at forbedre relationen mellem computer-teknologi og mennesker. De kigget nærmere på 233 YouTube-videoer, hvor folk kommer galt afsted, mens de har VR-brillerne på.

– “Vi har kigget nærmere på, hvorfor folk kommer galt afsted, så vi kan optimere brugeroplevelsen”, siger ph.d.-stipendiat Andreea-Anamaria Muresan fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

Forskningsarbejdet har kastet et regulært katalog over typer af fejl og uheld og årsager til, at VR-klodsmajorerne er landet på YouTube.

Frygt er ifølge forskerne den hyppigste årsag til, at folk laver fejl eller har uheld. De bliver bange for noget, der sker inde i det virtuelle univers – for eksempel en rutschebane eller objekter, der kommer imod dem, forklarer forskerne og uddyber: 

Frygten giver sig til udtryk i overdrevne reaktioner i form af råben og skrigen eller vilde, ukontrollerede bevægelser, hvor man fægter med arme og ben. Og det resulterer ofte i fald og kollisioner, når brugeren for eksempel forsøger at flygte fra situationen i den virtuelle verden, men i stedet løber frontalt ind i en væg.

Sådan kan det gøres

Forskerne mener, at risikoen ved uheld og deciderede skader hos VR-bruger er, at nogle måske mister motivationen til at bruge teknologien efterfølgende.

Og det vil forskerne gerne forhindre, siger Andreea-Anamaria Muresan:

– “Nu er vi i stand til at give designerne idéer til, hvad de kan gøre anderledes for at undgå ulykker”, siger Andreea-Anamaria Muresan og kommer med et eksempel:

– “For eksempel kan man forhindre kollisioner ved at ændre på nogle af spilelementerne. I stedet for at spilleren udstyres med et sværd, der kræver store sving med armene, kan udstyret i stedet være et skjold, og på den måde kan man ændre spillerens adfærd”.

Mere til historien

Du kan se flere VR-fails her.

Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Apple Vision Pro ejere fortryder køb – her er årsagen

Det dyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, returneres i stor stil af de amerikanske forbrugere. 

(mere…)
YouTube på vej med Apple Vision Pro app

YouTube skulle være på vej med en app til det nye mixed reality headset Apple Vision Pro.

(mere…)
Salget af Apple Vision Pro er i gang

Apples headset Vision Pro er i forsalg på det amerikanske marked, og har haft en god første weekend.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer i februar

Apple har sat dato på, hvornår du kan købe Vision Pro.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram