5 lette tips til at vælge den rigtige smartphone

GUIDE: Sådan vælger du den rigtige smartphone, der passer til dit behov. Her er 5 tips til det bedste valg, når du køber en ny smartphone.

vælge den rigtige smartphone
Når du skal vælge den rigtige smartphone, handler det ikke kun om prisen. Dette er en guide til, hvordan du vælger den bedste mobil for dig (Foto: Adrianna Calvo)

Du vælger den rigtige smartphone, ved at være meget bevidst om, hvad dine krav er til en ny telefon. Uanset hvad vil der være kompromisser.

Du får eksempelvis ikke verdens bedste mobilkamera i en telefon, der intet fylder og intet vejer. En stor skærm går hånd-i-hånd med et højere strømforbrug – og kortere tid mellem opladningerne.

Prisen på mobilen er også afgørende. Hvad er du parat til at betale kontant? Vil du have en afdragsordning? Eller måske går du efter at finde den bedste smartphone billigst.

Jeg har samlet 5 lette tips til, hvor dan du vælger den rigtige smartphone. Den kan du se herunder. Udover mine tips til smartphone-valget, er du velkommen til at dele dine tips i kommentarfeltet herunder.

CBB annonceblok

Hej du… 😀 Her kan du tjekke dagspriserne på nye smartphones hos CBB.

CBB

Vælg den rigtige smartphone – sådan gør du

1. Hvad må din næste smartphone koste?

Hvor mange penge er du villig til at betale for en ny smartphone? Prisen for telefonen definerer, hvor fed en smartphone du kan købe for pengene. Tænk også over, om du vil købe telefonen med eller uden abonnement.

Husk… Bare fordi en smartphone er dyr, er den ikke nødvendigvis god. Selv den dyreste mobil dækker måske ikke dine behov.

2. Er du til Android eller iPhone?

Android og iOS, styresystemet på iPhone, kan det samme. Der er, i grove træk, ikke noget som en iPhone kan, som du ikke også kan få på Android.

Du skal overveje, om du vil bindes i Apples eller Googles univers. Du skal vide, at apps du har købt på en iPhone, skal købes igen, hvis du skifter til Android eller omvendt. Tjenester som Netflix, ViaPlay og Spotify er derimod universelle – her logger du blot ind på den nye telefon og fortsætter dit abonnement. Alle de store tjenester findes til både Android og iPhone.

3. Hvad skal du bruge smartphonen til?

Bruger du kun telefonen til samtaler og lejlighedsvise SMS- eller chatbeskeder, behøver du kun en basal, typisk meget billig smartphone.

Er mobilskærmen næsten aldrig slukket og har du altid telefonen i hånden, bør du have en smartphone, med en større processor samt mere RAM og en god portion lagerplads.

Hvor vigtig er skærmstørrelsen? Hvor godt skal kameraet være? De bedste kameraer findes i de dyreste telefoner. Det samme gør de allerbedste skærme. Men måske kan du godt ”nøjes”. I så fald er der mange penge at spare, hvis ikke du behøver det nyeste mobilkamera.

På telefoner fra 3-4.000 kroner og opefter får du altid et fornuftigt mobilkamera. Stort set alle smartphones kan i dag tage et fornuftigt billede, hvis lyset er godt. De bedste aften- og natbilleder skydes med de dyreste telefoner.

4. Hvor skal du bruge telefonen?

Tænk over miljøet omkring dig. Arbejder du i støvede omgivelser eller steder, hvor telefonen risikerer at blive udsat for fugt eller støv, er det ikke den dyreste smartphone, du skal kigge efter. Ingen telefon holder i længden, hvis den udsættes for støv, sand og fugt.

Er du ”kontortypen” kan du godt gå lidt mere over i luksuskategorien.

Kun særlige håndværkertelefoner holder til virkelig hårdhændet behandling. Når alt kommer til alt, er det jo skrøbelig elektronik.

VIDEO: Denne telefon kan fryses ned og tabes uden at tage skade

Husk: På telefoner som er vand- og støvtætte vil effekten af disse egenskaber aftage over tid – uanset prisklasse.

5. Vil du fremtidssikre dit mobilkøb?

Det er sådan, at hvis du køber en helt billig smartphone, er sandsynligheden for at modtage softwareopdateringer fra producenten ikke altid så stor. Opdateringer er vigtigt i forhold til sikkerheden.

Undersøg inden du køber, hvor længe producenterne vil opdatere og vedligeholde telefonens softwareplatform. I anmeldelser på MereMobil.dk skriver vi altid, hvad mobilproducenten melder ud om dette.

Din telefon skal som minimum være en 4G-telefon – gerne også 5G, hvis du planlægger at have telefonen i lang tid. Se også efter om Wi-Fi som minimum understøtter 2.4 og 5 GHz. NFC-mulighed er vigtigt, hvis du vil betale i butikkerne med din smartphone.

Den fremtidssikrede telefon findes ikke, men generelt bliver dyrere telefoner vedligeholdt længere end billige telefoner. En dyrere telefon kommer desuden med den nyeste teknologi, hvilket til en vis grad er med til at fremtidssikre smartphonekøbet.

Det er svært at vælge den rigtige smartphone – 3 tips

Der findes ikke ét trylleslag, der giver svaret på, hvilken smartphone der er den rigtige for dig. Den bedste smartphone findes heller ikke, da det er et individuelt valg.

Jeg kan dog komme med følgende 3 punkter, som du yderligere kan overveje inden du køber en ny smartphone.

  1. Telefoner under 2.000 kroner skal du holde dig fra medmindre du kun vil ringe.
  2. I prisklassen fra 2.500 til 4.000 kroner findes der MANGE gode ’value-for-money’-telefoner. Her gør du det bedste køb til prisen, men du skal være klar til kompromisser.
  3. De helt dyre telefoner, typisk 6.000-10.000 kroner er fede, men ikke altid nødvendige at købe. En dyr Android-telefon falder hurtigere, meget hurtigere, i værdi på brugtmarkedet, end en dyr iPhone

Jeg håber, at du er kommet tættere på at vælge den rigtige smartphone, der passer til netop dit behov. Smartphone-valget er som at købe ny bil… ikke den dyreste er nødvendigvis det bedste køb – for dig.

Hvis du tilmelder dig gratis nyhedsopdateringer via e-mail, kan du løbende følge med i markedet.

INFO: Denne guide er udgivet første gang den 16. januar 2021 og opdateret den 20. maj 2021.

Mere til historien

Du kan gøre et godt køb ved enten at købe sidste års topmodel. Et prisfald på 30-40 procent på et år er ikke unormalt for de dyreste Android-telefoner.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram