Motorola G100 test | det sikre køb når prisen er vigtig

TEST: Er prisen vigtig, bør du se nærmere på Motorola G100, der yder så man skulle tro det var en high-end telefon. Læs min Motorola G100 test her.

Motorola G100 test
Motorola G100 koster vejledende 3.699 kroner for 8 GB RAM og 128 GB lagerplads (Foto: MereMobil.dk)

Mellemklassen er, der hvor det sker. Topmodeller er altid spændende men også meget ens. Det er sjældent topmodeller for alvor fejler, men du betaler så også ekstra for det. Der er alt muligt god grund til at kigge nedad i hierarkiet.

Mellemklasse-telefonen Motorola G100 viser, hvor meget ”topmodel”, man kan få for pengene. Og “pengene” det vil sige for 3.699 kroner. Prismæssigt er det omkring det halve af de billigste topmodeller.

På ydersiden udstråler G100 mellemklasse, men brugeroplevelsen nærmer sig niveauet fra en high-end-telefon.

Når du står med G100 i hånden, fornægter dens vægt sig ikke. Heller ikke tykkelsen og bredden kan du undgå at lægge mærke til. Med andre ord: Den er lidt buttet. Til gengæld er bagsiden ikke så spejlglat, som jeg nogle gange oplever telefoner er, hvilket gør, at du har et fornuftigt greb om telefonen.

Alt i alt er G100 på designfronten specielt interessant.

Uspoleret Android-oplevelse med høj ydelse

Motorola G100
Motorola G100 benytter high-end processoren Qualcomm Snapdragon 870 (Foto: MereMobil.dk)

Motorola fortsætter stilen fra tidligere med ikke at pille for meget i Android-platformen. De fleste af deres egne ændringer kommer via Moto-appen. Dermed er betjeningen og brugeroplevelsen ikke ødelagt. Brugeroplevelsen er lækker og flydende. Også når flere apps kører samtidigt og du skifter hurtigt mellem dem.

Heller ikke uønsket software (bloatware) er der noget af – men mindre du betragter Googles apps som bloatware.

Det hele kører på Qualcomm Snapdragon 870 processoren, der blev præsenteret i slutningen af januar. Snapdragon 870 er efterfølgeren til den tidligere high-end processor Snapdragon 865 Plus. Så selvom Motorola G100 hører til i mellemklassen, er ydelsen hentet fra highend-hylden.

Ydelsen kommer i nærheden af, hvad Qualcomms 2021-topmodel leverer og ydelsen er betydeligt bedre, end hvad vi ser i 700-serien.

Det betyder, at du ikke skal ”nøjes”, når det kommer til ydelsen. Alle apps og spil vil telefonen afvikle uden problemer.

En anden fed ting er batteritiden. Typisk har jeg kun brugt 40-50 procent strøm om dagen. Der er således rigeligt overskud ved sengetid. Er dit forbrug moderat, vil jeg tro, at du kan køre to dage uden opladning. i salgspakken finder du en fornuftig 20 watts oplader.

Herunder kan du se ydelsen fra Motorola G100 sammenlignet med de to seneste telefoner på Snapdragon 888 jeg har anmeldt. Du skal her huske, at Xiaomi Mi 11 koster 6.300 kroner, mens OnePlus 9 Pro ligger omkring 7.000 kroner.

 Moto G100Xiaomi Mi 11OnePlus 9 Pro
Antutu653.942759.896677.845
3D Mark4.0925.7075,190
GB-1core9141.1231.101
GB 2-core2.7583.4953.387
GB OpenCL3.5384.6174.539
GB = GeenBench

Lækkert med 3.5 mm. jackstik

Jeg er glad for, at Motorola ikke har sparet 3.5 mm. jackstikket væk, da det udvider ens brugsbehov uden at skulle finde en adapter. Desværre er lydoplevelsen ikke så god.

Når du tilslutter hovedtelefoner eller andet via 3.5 mm.-udgangen, er du underlagt Motorolas egen equalizer, som giver mulighed for at vælge mellem forskellige forindstillinger og jeg har ikke fundet mulighed for at justere disse individuelt. Det er irriterende.

Du får ikke stereohøjttalere og lyden i højttalerne imponerer ikke.

Jeg har derimod ikke oplevet fejl omkring Bluetooth-baseret headsets, de forbindes og holder forbindelsen fejlfrit. Også Wi-Fi og mobildækning har fungerer ret fint i testperioden.

Gode billeder med et snap

Motorola G100
Motorola G100 er ikke god i nattilstand (Foto: MereMobil.dk)

Jeg holder af telefoner, der tager gode point-and-shoot-billeder. Trods alt er det her-og-nu-billeder, at smartphones egner sig bedst til. Her synes jeg, at Motorola G100 klarer sig fint.

Billedet er hurtigt skudt og telefonen er med det samme klar til det næste foto. I testperioden har jeg taget nogle flotte billeder med både standard-objektivet samt ultra vidvinkelsensoren. Et par makrobilleder har tilmed imponeret helt vildt.

Derimod er fotografering med nattilstanden uimponerende. Billeder i nattilstand bliver mærkelige. Se nogle eksempler herunder.

Billeder taget med Motorola G100

Med og uden nattilstand

Makrobilleder

Taget med Motorola G100 ultra vidvinkel
Taget med Motorola G100, ultra vidvinkel (Foto: MereMobil.dk)

Ready for… Hvad?

Motorola Ready for
Motorola Ready for aktiveres med et kabel eller dongle (Foto: Motorola)

Husker du Samsung DeX? Muligheden for at tilslutte ens Samsung-telefon til en computerskærm, mus og tastatur. Herefter fungerer telefonen som en computer med et Windows-lignende interface.

Dette kan Motorola også og de slår endda et slag for, at man kan game på en stor skærm, via deres Ready for-kabel eller dock.

Motorola glemmer dog lige, at nogle spil kræver f.eks. et swipe hen over skærmen for at komme videre. Det er ikke muligt, da f.eks. et spil som Real Racing 3 forventer et input, som man ikke kan lave, når telefonen er sat til Ready for. Måske kan det lade sig gøre med en gamepad, men sådan en fulgte der ikke med i mit testkit.

Her er så det næste problem. Kablet til tv-skærmen er kun en meters penge – så reelt ubrugeligt til spil, hvis ikke du har en trådløs gamepad.

Via Ready for er der også en streaming-profil, så du kan aktivere f.eks. DR TV. Der er bare tale om, at appen starter op og du selv skal maksimere til fuld skærm. Ikke synderligt imponerende.

Jeg synes, det er fedt, at telefonen har kræfter nok til at trække et eksternt interface via USB-C porten, men jeg mangler stadig at se et brugsscenarie, hvor det for alvor giver mening – og som den menige forbruger vil benytte. Det gælder ikke kun for Motorola. Samsung kan tælles med her også.

Mens jeg skriver denne anmeldelse, medfølger Ready for dock og kabel med til telefonen. Værdien er 499 kroner. Med andre ord koster det ikke noget at prøve det af.

Motorola Ready for
Motorola Ready for giver mulighed for at køre alle telefonens apps på en stor skærm (Foto: Motorola)

SÅDAN OPDATERES MOTOROLA G100: Motorola lover én stor Android-opdatering i produktets levetid. Sikkerhedsopdateringer udsendes hver anden måned i mindst to år, oplyser Motorola.

Konklusion: Endnu et Motorola-hit

Motorola G100
Motorola G100 kører Android 11 og er meldt klar til Android 12. Herefter er det usikkert, hvad der sker (Foto: MereMobil.dk)

Det er svært at sige noget dårligt om Motorola G100; i hvert fald ikke noget der er udslagsgivende for om telefonen er interessant. Det er den!

Til 3.700 kroner gør du et godt køb, hvor batteritiden, processorydelse og den store skærm, virkelig trækker den hjem for Motorola. G100 er endnu et Motorola-hit.

Vi mangler stadig at se Motorola-model, der træder op på i high-end scenen, men hvorfor egentlig bruge tid på det segment, når ens styrke er i lav- og mellemklassen. Til gengæld kan man heller ikke lade være med at tænke, hvad de måske kunne byde på i “toppen”.

Jeg er stadig begejstret for Motorolas tilgang til Android, som de ikke piller ret meget i. Derimod ser jeg Ready for-konceptet som en fin gimmick, men det er ikke en vej Motorola behøver at forfølge fremover. Det er dog helt sikkert en smagssag.

Som ren smartphone er Motorola G100 til 5 ud af 6 stjerner, men det kræver, at du kan leve med dens buttede design og at du er opmærksom på, at dette er en telefon, der fylder meget i hånden og lommen.

Motorola G100 er det sikre køb, hvis prisen er vigtig.

Aktuelle priser på Motorola G100

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola G100.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Yder næsten som en topmodel
  • Stor skærm
  • Rigtig god batteritid
  • 3.5 mm. jackstik
  • Godt point-and-shoot kamera
  • Tydelig udmelding om opdateringer
  • Præcis og hurtig fingeraftrykssensor på siden
  • God pris

Lidt at tænke over

  • Stor i hånden og lommen – opleves buttet
  • Ingen mulighed for trådløs opladning
  • Du skal ikke købe G100 pga. af Ready for
  • Ikke gode fotos i nattilstand

Mere til historien

Testmodellen af Motorola G100 kørte Android 11 med sikkerhedsniveau ”1. marts 2021”.

Motorola G100
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram