Jeg har droppet LastPass – men ikke på grund af prisen

LastPass er droppet hos mig. Ikke fordi gratisversionen er ændret, men fordi jeg har fundet et bedre alternativ.

LastPass
Postyret omkring LastPass fik mig til at droppe tjenesten og vælge en anden, men ikke på grund af prisen (Foto: LastPass / MereMobil.dk)

LastPass er en af de mest populære kodeordshuskere på markedet. Populariteten skal nok blandt andet findes i, at LastPass selv i gratisversionen har været meget velfungerende.

Desværre for gratisterne ændrer LastPass fra den 16. marts 2021 produktet. Fra den dato er det ikke længere muligt at synkronisere sine passwords på tværs af platforme. Det betyder, at du skal bruge LastPass på ENTEN smartphonen ELLER computeren.

Beslutningen har fået mange LastPass-fans op ad stolen; nu skal der findes et alternativ til LastPass, så man slipper for at betale. Det skal siges, at prisen aktuelt er 2,9 euro om måneden – hvilket svarer til cirka 22 kroner.

Er det dyrt for en tjeneste, der passer på dine brugernavne og kodeord? Trods alt kan du med en tjeneste som LastPass bruge meget komplekse passwords på forskellige tjenester, der sikrer, at du er i mindre risiko for at blive hacket. Jeg synes, det er en fair pris.

Jeg har brugt LastPass i flere år, men nu har jeg sadlet om.

Mine 3 overvejelser om LastPass

Postyret rundt på nettet omkring LastPass fik også mig til at genoverveje LastPass. Ikke på grund af prisen, da jeg i forvejen er premiumbruger, men der er nogle ting, som længe har irriteret mig.

  1. Brugerinterfacet ligner noget fra 00’erne. Det er ikke enkelt, friskt og moderne. Måske en mindre detalje men det bidrager til ens samlede oplevelse.
  2. De fleste loginbokse genkendes og udfyldes korrekt, men ikke alle. Jeg skifter ofte telefon (fra testmobil til testmobil) og er derfor afhængig af, at kunne logge ind i mange apps og tjenester hurtigt, da jeg ofte skifter telefon flere gange om måneden. Derfor er det irriterede, hvis ens passwordmanager ikke spiller optimalt.
  3. I hjælpefunktioner/tilgængelighed på Android vil LastPass gerne have særlige rettigheder til at kunne tilgå telefonen. Årsagen er, at LastPass lettere kan detektere loginbokse og udfylde dem. Uheldigvis har aktiveringen af denne funktion, i nogle tilfælde, kunne belaste telefonen så meget, at den blev langsommere. Jeg har rapporteret det til LastPass, samt set at ikke alle telefoner er ramt af fejlen. Det gør det blot ikke mindre irriterende.

De mange skriverier om LastPass rettede mit opmærksomme mod, at der faktisk findes andre passwordmanagers – endda nogle som er gratis.

GUIDE: Sådan laver du et sikkert password

Det valgte jeg i stedet for LastPass

Med en kodeordhusker-app er det vigtigste sikkerheden. Naturligvis kan man ikke være HELT sikker, men man kan jo starte med at søge lidt på nettet og læse om andres erfaringer.

Jeg prøvede et par forskellige og endte med Bitwarden, der er en open-source passwordmanager.

Med Bitwarden fik jeg et bedre brugerinterface, men vigtigst af alt, så genkender Bitwarden flere loginformularer end LastPass. Dette er en stor hjælp for mig.

Mit største problem er, at jeg har nogle enkelte personer jeg deler passwords med, hvilket var let med LastPass, da personerne brugte den samme tjeneste. Nu er det blevet mere bøvlet at dele logins på en sikker måde, men det må jeg finde en løsning på.

Bitwarden synkroniserer ens passwords på tværs af alle enheder og platforme – selv i gratisversionen. En premiumlicens koster 10 dollars om året, hvilket svarer til cirka 62 kroner året.

Hvis du vil dele dine erfaringer med passwordmanagers, er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet herunder.

LÆS OGSÅ: Disse 200 passwords må du IKKE bruge

Lyt nu: Når robotterne på nettet låser dig fast

https://open.spotify.com/episode/38VMLRIijFhr6ldGWDoj0C?si=R19R_V4nSyaz4wq2tXmMWQ

Mere til historien

LastPass holder øje med brugerne på af Android-appen. Ifølge Exodus Privacy er der fundet hele syv adfærdstrackere i LastPass, skriver PhoneArena. Timingen for afsløringen af dette, da det kommer oven i balladen om ændringerne i gratisversionen.

Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram