Xiaomi lægger sig ud med USA – sagsøger
Xiaomi sagsøger nu to amerikanske ministerier for påstande om Xiaomis tilknytning til kinesisk militær, hvilket har ført til sanktioner mod Xiaomi.
Xiaomi, en stor kinesisk techvirksomhed, har sagsøgt USA – nærmere bestemt forsvars- og handelsministerierne.
Xiaomi er blev ramt af amerikanske sanktioner, der forhindrer amerikanske investorer i at investere i Xiaomi.
USA blacklister Xiaomi – påstår forbindelse til kinesisk militær
Techvirksomhedens forsyningskæder er ikke ramt og amerikanske firmaer må stadig handle med Xiaomi. Dermed der sanktionerne markant anderledes, end dem som Huawei er udsat for.
Amerikanske virksomheder der har investeret i Xiaomi, er dog tvunget til at sælge deres aktier inden den 11. november 2021.
Amerikanerne har placeret Xiaomi på en liste over virksomheder, som påstås at have tæt tilknytning til militæret i Kina. En påstand som Xiaomi tidligere har afvist, skriver det amerikanske nyhedsmedie CNBC.
I nedenstående podcastepisode kan du får en større forståelse for, hvad det er der gør, at kinesiske virksomheder, kommer i bad-standing hos amerikanerne. Selvom det virker som en ny amerikansk holdning, så trækkes der faktisk spor tilbage til 2005.
Gå frem til 4.23 minutter.
Jeg mener: En bevægelse mod kinesisk teknologi
Set med mine øjne er der lige nu en bevægelse i gang mod kinesisk teknologi. Det er gået op for mange regeringer og virksomheder verden over, at kineserne ikke er vores allierede.
Overvejelserne går i retning af, at man ikke skal lægge kritisk infrastruktur, som mobil- og dataforbindelser, der binder os alle sammen, i hænderne på lande som vi ikke har et værdifællesskab med og afhængigheden af IT er under coronapandemien blevet særligt tydelig.
Det handler om meget mere om hvorvidt vi kan få Googles apps på en Android-telefon.
Fra mit bord fornemmer jeg en underskov af læsere, der henvender sig i min indbakke, for at spørge til om det er “sikkert” at købe en kinesisk smartphone. Det er i sagens natur et spørgsmål, som jeg har rigtigt svært ved at besvare. Men jeg konstaterer, at der lader til at være en stigende bekymring.
I dag produceres rigtigt meget af den vestlige elektronik på fabrikker i Shenzhen i et sydlige Kina, men der findes også produktioner andre steder i verden. Eksempelvis er Samsung Galaxy S21-serien produceret i Vietnam.
BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.
Mere til historien
Jeg har tidligere lavet en liste over forslag til smartphones, som kinesiske virksomheder ikke står bag. Se listen over ikke kinesiske mobiltelefoner her.