Samsung Galaxy A42 5G test | god billig smartphone

TEST: Min Samsung Galaxy A42 5G test konkluderer, at Samsung ENDELIG rykker i mellemprisklassen. A42 5G er overraskende god smartphone til en lav pris.

Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A42 5G koster 2.699 kroner. Den har 4 GB RAM og 128 GB lagerplads. Herunder kan du læse min Samsung Galaxy A42 5G test (Foto: MereMobil.dk)

A-serien fra Samsung har jeg aldrig være fan af. A-serien er oftest, efter min mening, “affaldsprodukter”, hvor det som kunne have været gode elementer fra tidligere topmodeller, genbruges i en billigere model.

Hardwaren har som sådan været fin nok på A-modellerne, men Samsung har aldrig koncentreret sig om softwaren, der er endt med at være ringe, at jeg tit har tænkt om kvalitetskontrollen var blevet sendt hjem.

Nu er Samsung Galaxy A42 5G så landet på mit bord. Med en pris på 2.699 kroner placerer den sig i det nedre mellemklassesegment. Her skal den konkurrere mod blandt andet Motorola Moto G 5G Plus og OnePlus Nord N10 5G.

Galaxy A42 5G er et udtryk for, at Samsung endelig har opdaget, at der hvor det sner, er i mellemklassen. For hold nu op hvor er det her bare en fed telefon.

Således kom vi i gang med min Samsung Galaxy A42 5G test. Herunder kan du lige først skimme specifikationerne på den model jeg har testet.

Specifikationer: Samsung Galaxy A42 5G

  • Skærm: 6.6″, 720 x 1.600 px, 20:9-format
  • Opdateringshastighed: 60 Hz, Gorilla Glass 3
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 750 5G
  • 5G: Ja (sub-6)
  • Kamera: 48 megapixels (f/1.8), 8 megapixels ultra vidvinkel (123gr), 5 megapixels makrosensor og 5 megapixels dybdesensor
  • Frontkamera: 20 megapixels (f/2.2)
  • RAM: 4 GB
  • Lagerplads: 128 GB
  • MicroSD-kort: Ja op til 1 TB
  • NFC: Ja
  • 3.5 mm. jackstik: Ja
  • Biometrisk genkendelse: Fingeraftrykslæser i skærmen (optisk)
  • Batteri: 5.000 mAh
  • Opladning: 15 watt hurtigopladning
  • Trådløs opladning: Nej
  • Mål: 164.4 x 75.9 x 8.6 mm.
  • Vægt: 193 gram
  • System: Android 10

Ikke overlæsset med dårlig software-snask

På Galaxy A42 5G kan du allerede i forbindelse med opsætningen fravælge en lang række af Samsungs egne apps samt nogle af Googles. Tager du det valg, står du med en prisvenlig Samsung-smartphone, der for en gangs skyld ikke er overlæsset med dårlig og ubrugelig software.

Du må stadig finde dig i Samsungs egne udgaver af opkaldsfunktionen, Beskeder, Kalender. Lommeregner osv. Deres eget tastatur bliver jeg aldrig venner med, men efter at have installeret Gboard (Androids oprindelige medfødte tastatur), blev A42 og jeg venner.

Trods Samsungs omfattende ændringer og tilpasninger gennem brugerfladen One UI (v2.5), der er lagt oven på Android, er softwaren rigtig god. Naturligvis er der steder, hvor jeg kunne ønske det var hurtigere, men der er trods alt tale om en forholdsvis lille processor og kun 4 GB RAM – men det afspejles også i prisen.

Imponerende batteritid

Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A42 5G har en plastikbagside, der skifter farver alt efter hvilket lys der rammer overfladen (Foto: MereMobil.dk)

Vil man have en telefon med lang batteritid, så starter det ved batteriets kapacitet og her er der ikke sparet.

Med hele 5.000 mAh har du batteri nok til en hel dag – ja faktisk to dage uden opladning, hvis du bruger telefonen nogenlunde normalt. Galaxy A42 5G er en af den slags telefoner, der nærmest er umulig at trække i knæ på batteritiden. Selv med bare 5 procent tilbage, så holder den forholdsvis lang tid inden telefonen lukker helt ned.

Der medfølger en oplader med 15 watt. Denne kan bringe batteriet fra 0 til 23 procent på en halv time. Det er præcis lige så hurtigt, eller langsomt, som konkurrenten Motorola Moto G 5G Plus og MEGET langsommere end OnePlus Nord N10 5G, der på en halv time når 55 procent med den medfølgende 30 watts oplader.

Jeg har fint kunne leve med opladehastigheden, men det er stadig træls at jeg fortsat på mellemklassetelefoner skal undvære trådløs opladning.

Ikke hurtig – men heller ikke irriterede langsom

Den overordnede brugeroplevelse i det daglige er god, men ikke på topmodelniveau, men heller ikke på niveau med de lidt dyrere mellemklassetelefoner som Motorola Edge og OnePlus Nord. Disse to har lidt mere at byde på, men koster så også lidt mere.

ANMELDELSE: Motorola Edge er en fed telefon, der er skarp til prisen

Særligt når du skifter mellem apps, eller én app kalder en anden app, opleves der ventetider. Det kan være, hvis du har et billede i Google Fotos, som du vil dele med en kontakt på Facebook Messenger. Her må du have lidt tålmodighed inden systemet får håndteret opgaven.

Når du åbner websites i Google Chrome, er indlæsningen lidt sløv. Det er særligt omkring renderingen af interaktive elementer og billeder, at manglerne ligger.

Underligt nok vænner man sig til det og derfor synes jeg ikke telefonen har været irriterende at bruge, men jeg kan sagtens mærke, at den ikke har det store overskud og at telefonen helst skal have én instruktion ad gangen.

På Samsungs topmodeller driller fingeraftrykslæseren mig en del, men det gør den ikke på Galaxy A42 5G. Her bruges i modsætning til topmodellerne ikke en sensor baseret på ultralyd, men en optisk der reagerer via lys. Det fungerer meget bedre. Sensoren er rigtig hurtig og meget præcis og jeg har stort set ikke haft fejlaflæsninger i testperioden.

Samsung Galaxy A42 5G er baseret på Qualcomm Snapdragon 750 5G-processoren. Herunder kan du se resultaterne af de benchmarkmålinger, jeg har foretaget på telefonen. OnePlus N10 5G benytter Snapdragon 690, som særligt på grafikdelen yder en del ringere Motorola Moto G 5G Plus har en Snapdragon 765G-processor.

Antutu3D MarkGB-1coreGB-2coreGB-OpenCL
Samsung Galaxy A42 5G289.9112.7998621.8521.245
OnePlus Nord N10 5G281.7812.1595921.784971
Motorola Moto G 5G Plus302.1422.9415961.8051.097
GB = Geekbench 5

Rigtigt fint kamera – også i mørke

Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A42 5G har fire kameraobjektiver (Foto: MereMobil.dk)

Billigere telefoner har altid haft deres mangler omkring kameraet, men ikke Samsung Galaxy A42 5G. Kameraoplevelsen er god og billederne bliver fine. Kamera-appen har desuden arvet en række funktioner fra Samsungs topmodeller – eksempelvis “Tag ét”, hvor du i ét skud automatisk kan få fange nogle billeder, med og uden filtre, samt små videoklips. Med en meget lille indsats får du en sjov lille buket.

Vigtigst af alt er dog dagligdagens point-and-shoot-billeder, der for det meste er rigtigt vellykkede. Udover at kameraet starter nogenlunde hurtigt op, så kan det uden de store tænkepauser skyde et billede samt flere efter hinanden.

Mest overraskende er nok nattilstanden. Trods telefonens begrænsede pris og i øvrigt manglen på optisk stabilisator (OIS) så bliver billeder i mørke omgivelser ret fine. Det kræver selvfølgelig du har en rolig hånd og at motiverne står nogenlunde stille.

Sammenligner jeg med OnePlus Nord N10 5G, der koster omtrent det samme som Samsung Galaxy A42 5G, bliver Samsung den store vinder. Som du kan se herunder, er OnePlus bagud, men vi kan også diskutere om det tilsvarende billede fra iPhone 12 Pro er et godt natbillede, eller om denne tager så meget lys ind, at fotoet bliver unaturligt?

Frontkameraet leverer også fornuftige resultater og videooptageren er ligeledes god til prisen.

Forvent ikke mirakler fra kameraet i denne telefon, men forvent den for det meste skyder fornuftige billeder.

Se testen af Galaxy A42 5G

Billeder taget med Samsung Galaxy A42 5G

Konklusion: En billig smartphone du bliver glad for

Lige så sur jeg tidligere har været på Samsungs A-serien lige så glad er jeg blevet for Samsung Galaxy A42 5G.

Ifølge dagsprisen på Pricerunner koster Samsung Galaxy A42 5G godt 2.700 kroner uden abonnement. Det er godt nok en fin pris for en ret velfungerende 5G-telefon, så du til en fornuftig pris kan komme med på 5G, hvis dit teleselskab understøtter det.

Selvom jeg savner lidt mere RAM og lidt større overskud generelt, så må jeg medgive, at Samsung i min optik, med Galaxy A42 5G, har et af de bedste produkter i priskategorien.

6 ud af 6 stjerner. Jeg indrømmer gerne, at A42 5G får det sidste nøk opad alene på min overraskelse over, at Samsung rent faktisk har skabt en fed telefon i kategorien.

Et stærkt alternativ til Samsung Galaxy A42 5G, i samme prisklasse, er Motorola Moto G9 Plus mens en telefon som OnePlus Nord N10 5G i sammenligning med Galaxy A42 5G slet ikke er interessant.

Motorola Moto G 5G Plus er også et fint, men lidt dyrere bud, men for mig er Samsung mere interessant, da telefonen er knapt så tyk, stor og tung. Desuden får du på Galaxy A42 5G OLED-skærm fremfor LCD-skærm. Uanset hvad er feltet tæt.

Du kan herfra forsætte din overvejelse om dit mobilkøb ved at læse min anmeldelse Moto G 5G Plus eller du kan tilmelde dig gratis nyhedsopdateringer i indbakken.

Aktuelle priser på Samsung Galaxy A42 5G

Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy A42 5G.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • En stor skærm i god kvalitet
  • Kæmpe batteri med LANG batteritid til følge
  • Rigtig god fingeraftrykslæser i skærmen
  • Føles moderne
  • Fantastisk skarp pris
  • 3.5 mm. jackstik
  • Fornuftigt kamera til prisen – med gode low-light fotos
  • Stabil software uden for meget bloatware
  • Fantastisk god pris

Lidt at tænke over

  • A42 5G er ikke laaaangsom, men mangler ved intens brug lidt overskud
  • Ikke trådløs opladning

Mere til historien

Selvom Samsung Galaxy A42 5G ikke som sådan er en gamer-mobil, så har den alligevel spilmulighed. Her i blandt AI-baseret Game Booster, der giver forskellige optimeringsmuligheder, når du starter store 3D-baserede spil.

Samsung Galaxy A42 5G
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Samsung Galaxy A56: Alt hvad vi ved indtil videre

Den kommende prisvenlige Samsung Galaxy A56 får hurtigere opladning. Her er hvad vi ellers ved om A56.

(mere…)
Datoen for Samsung Galaxy S25-lancering er måske afsløret

Hvis man skal tro de seneste rygter, så er præsentationen af den nye Samsung Galaxy S25 serie snart på vej.

(mere…)
Mac Mini vs. Mac Studio: Kan jeg nøjes med M4-Mac Mini?

VIDEO: Jeg har testet den nye Mac Mini og Mac Studio. Se med her.

(mere…)
Endelig… Samsung Galaxy Ring er nu til salg i Danmark

Samsung Galaxy Ring er endelig landet i handlen i de danske butikker. Her er detaljerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram