Jabra Elite 85t test | skuffer på flere punkter

TEST: Aktiv støjreduktion, flere mikrofoner og trådløs opladning. Alt tegnede godt. Min Jabra Elite 85t test ender desværre med at være en skuffende oplevelse.

Jabra Elite 85t test
Jabra Elite 85t kommer med trådløs opladning i opladeæsken. Desværre er det ikke nok til at imponere mig. Min Jabra Elite 85t test ender desværre dårligt Foto: Jabra)

Vil du have den nok bedste lyd fra et true wireless headset af in-ear-typen, så kommer du ikke uden om Jabra. Positive ord, høje karakterer og mange anbefalinger bringer det danskbaserede lydfirma ind blandt de helt store.

Over et stykke tid har jeg haft Jabra Elite 85t i ørene, der er Jabras første headset med aktiv støjreduktion fra salgspakken.

I forhold til den tidligere topmodel Jabra Elite 75t har den nye version to ekstra mikrofoner. Det samlede antal mikrofoner er nu seks. Det skulle give ekstra god støjreduktion, så du for alvor kan lukke omverdenen ude og fordybe dig i musikken.

Der er bare lige ét – ja faktisk flere problemer. Velkommen til min Jabra Elite 85t test.

Fremragende støjreduktion

JabraElite85t-markering
De små huller pilene peger på, er med til at reducere osteklokkefornemmelsen på Jabra Elite 85t (Foto: Jabra / MereMobil.dk)

Aktiv støjreduktion – Active Noise Cancellation (ANC) – spiller bare i Jabra Elite 85t. Det føles HELT vildt, når støjen fra omgivelserne forsvinder som dug for solen. I det hele taget er det vildt, at man overhovedet kan lave det sådan rent teknisk. Kører du i tog eller bus, er et headset som dette en suveræn oplevelse.

Selvom omgivelserne støjer ret meget, går det ikke nævneværdigt udover lydkvaliteten, hvilket ellers godt kan være tilfældet med ANC-headsets. Da jeg eksempelvis anmeldte AirPods Pro bemærkede jeg, at lydkvaliteten blev dårligere, hvis omgivelserne støjede meget, men det er ikke tilfældet for Jabras headset.

Via appen Sound+ kan du selv bestemme hvor aggressiv ANC’en skal være. Du kan også vælge at slå ANC fra, hvilket forlænger batteritiden. Headsettet har en hear-though tilstand, hvor lyd fra omgivelserne kommer frem til ørene. Denne kan du bruge, hvis du vil have lyd ind fra omgivelserne – nyttigt når man bevæger sig rundt i trafikken.

Batteritiden er på papiret 5,5 timer med ANC og 7 timer uden. Dertil kommer strømmen fra batteriet i opladeæsken, der samlet leverer op til 25 timers strøm (med ANC). Det er absolut et godkendt niveau.

Lige før Elite 85t ramte butikkerne blev Jabra Elite 75t opdateret til at have aktiv støjreduktion – dog ikke nær så sofistikeret som i den nye model, da Elite 75t, som nævnt har to mikrofoner færre. Resultatet er alligevel overraskende godt.

Støjreduktionen er uden tvivl lidt bedre i Elite 85t, men ikke så meget, at du ikke behøver interessere dig for 75t. Det kommer jeg tilbage til senere.

Hvad fan’ er der med pasformen?

Jabra Elite 85t
Jabra Elite 85t vil i nogle ører passe fint, men mine ører blev aldrig gode venner med pasformen. Derfor er jeg nu tilbage på Jabra Elite 75t (Foto: Jabra)

Da jeg testede Jabra Elite 75t, var det største problem pasformen. Desuden var ”højttalerne til ørerne” nu så små, at jeg ofte kom til at afvise et indgående opkald, når headsettet i panik skulle i ørerne, mens telefonen ringede.

Headsettet passede heller ikke nær så godt i øret som Elite 65t.

Over tid skete der på magisk vis det, at Elite 75t kom til at sidde bedre. Jeg ved ikke om silikonedutterne kan tilpasse formen over tid i takt med de slides, men i starten var headsettet i hvert fald hele tiden i risiko for at falde ud af ørerne.

Den nyeste udgave er lidt større, men sidder nu dårligere end forgængeren. Trods mange forsøg på at tilpasse formen via de andre størrelser af silikonedutter i salgspakken, er det ikke lykkedes.

Her er et tip: Jabra har 30 dages fuld returret uden spørgsmål via deres webshop. Benyt dig af returretten hvis du er i tvivl.

Jabra skal ros for at have reduceret den lukkede osteklokke-fornemmelse, som deres headsets normalt giver, ved at lave nogle små ”udluftningshuller” så trykket i øret bedre kan udlignes. Dette tiltag vil mange får stor glæde af.

Ikke eget til motion: Vindstøj irriterer

Jeg bruger blandt andet true wireless-headsets under mine jævnlige løbeture, der her under coronakrisen er blevet flere. Løb i naturen har mange fordele, men Jabra Elite 85t er ikke en af dem.

Det nye design med ekstra mikrofoner og hul til trykudligning gør, at vindstøjen risikerer at overdøve musikken eller den podcast du lytter til. Med ANC aktiveret, er vindstøjen mindre end uden.

Den irriterende vindstøj gør, at Jabra Elite 85t for mig er bedst på kontoret eller f.eks. i bilen.

Vindstøjen har gjort, at jeg modvilligt er vendt tilbage på Jabra Elite 75t.

Jabra skal dog have ros for, at headsettet har standarden IPX4, der holder vand ude af teknikken. Du kan altså løbe i regnvejr uden at være bekymret for teknologien. Der ydes to års udgidet garanti mod støv og vand – men ikke mod svedskader.

TIP: Mangler du noget spændende at lytte til mens du motionerer? På MereMobil.dk har vi en spændende podcast, som du finder her. Du kan også lytte via den podcastapp du normalt bruger.

Lyden er ændret – ikke nær så god

Jeg startede med at rose lydkvaliteten i Jabras headsets. Det holder jeg fast i, men når jeg nu har flere headsets inden for rækkevidde, er det let at skifte fra det ene til det andet; et af privilegierne ved at være anmelder.

Lyden i Jabra Elite 85t er på ingen måde dårlig. Den er bare ikke så dyb, fed og omsluttende som på Elite 75t. Jeg foretrækker lyden i 75t, men sådan er vi jo forskellige. Du kan sagtens have en anden mening om lyden.

Når det kommer til samtalelyden, vil du også her opleve, at lyden fra den nye version er lidt dårligere end på forgængeren, der er lidt bedre til at sortere bilstøj fra i samtalen.

Den aktive støjreduktion har i øvrigt ikke noget at gøre med hvordan modtageren af dit opkald hører din stemme. ANC er udelukkede en funktion, der gaver dig, som bærer headsettet.

Jabra Elite 85t kommer med en opladeæske, der udover at oplade dit headset på farten også har trådløs opladning. Opladedioden er i øvrigt flyttet til forsiden af æsken, så du kan have æsken stående på opladeren med Jabra-logoet fremme og stadig se om den oplader. 75t, i udgaven med trådløs opladning, havde dioden på bagsiden.

ANMELDELSE: Læs min test af Jabra Elite 75t

Konklusion: Køb ikke Jabra Elite 85t

Selvom Jabra har gjort mange ting rigtigt ved dette headset, er det bare ikke på Jabras sædvanlige niveau.

Pasformen er for mig ikke god nok, men det kan være, at dine ører er bedre? Eller pasformen

Jeg synes bedre om lyden i forgængeren, selvom den dog ikke er dårlig i Jabra Elite 85t. Det største generelle problem er vindstøjen, som uanset ører vil være ens for alle der køber Elite 85t.

Prisen er 1.999 kroner vejledende. Til den pris vil jeg tillade mig at forvente noget mere. Forgængeren Jabra Elite 75t til omkring 1.200 kroner er et meget bedre køb.

Jabra Elite 85t ender i min anmeldelse på 3 ud af 6 stjerner.

Hvis du vil have en anden vinkel på dette headset, så læs anmeldelsen hos The Verge. Deres vurdering af Elite 85t er meget anderledes end min.

Aktuelle priser på Jabra Elite 85t

Herunder kan du se dagspriserne på Jabra Elite 85t.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • God lyd
  • Aktiv støjreduktion, ANC via 6 mikrofoner
  • Lang lyttetid selv med ANC aktiveret
  • Trådløs opladning i opbevaringsæsken
  • God batteritid
  • Kan tilsluttes til to enheder samtidigt

Lidt tænke over

  • Udpræget vindstøj når headsettet bruges udendørs
  • Lyden er ikke nær så omsluttende og fed som på Elite 75t
  • Pasformen er (for mig) dårlig
  • Samtalekvaliteten er god i stille omgivelser men fx bilstøj forringe samtalekvaliteten markant.
  • Er Jabra Elite 75t i virkeligheden et bedre køb for dig

Mere til historien

Jabras styringsapp til headsettet hedder Sound+. Den er tilgængelig til iPhone og Android via de respektive appstores.

Jabra Elite 85t
Bedste projektor til prisen? Jeg har prøvet 3 budget-projektorer

Drømmer du om en hjemmebiograf, men synes det er for dyrt og besværligt? Her er løsningen.

(mere…)
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
Netop nu der er stort januarudsalg på elektronik og tilbehør

Der er januarudsalg en række steder netop. Vi guider dig til nogle skarpe tilbud. 

(mere…)
5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
OnePlus 13 er perfekt | TEST

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram