Google Maps får en stor overhaling

KORT NYT: Nyt ikon og nye funktioner. Google fejrer 15-års fødselsdag for Google Maps.

Google Maps udskifter nu ikonet men navnet og funktionerne ændres der ikke på

Google Maps fylder 15 år lørdag (8. februar 2020). Dagen fejres med en stor opdatering af navigations- transport- og korttjenesten.

Siden begyndelsen har Google Maps løbende gennemgået store forandringer. Eksempelvis dækker tjenesten i dag offentlig transport, fungerer som opslagsværk via kortene og kan naturligvis også hjælpe brugeren med at finde vej - bil, cykel, gåtur, i kørestol osv.

Den første synlige ændring er udskiftningen af ”kort”-ikonet til den kendte knappenål, der har fået nyt design. Fremover skal du altså visuelt lede efter et andet ikon på smartphone-skærmen.

Google har tidligere lanceret en funktion hvor Maps kan forudsige, hvor fyldt en bus, et tog eller en undergrundsbane er. Dette er baseret på data om tidligere rejser på strækningen. I nogle områder vil Google nu udvide med informationer om hvorvidt temperaturen i toget er varmere eller koldere end forventet.

Bunden af skærmbilledet får i den nye udgave fem faner. Fanerne hedder ”Explore”, Commute”,” Saved”, ”Contribute” og “Updates.

Opdateringen kommer til Google Maps på Android og iOS.

Du kan på Googles officielle blog læse mere om nyhederne i Maps.

I dag er Google Maps ikke bare vejfinding i biler

Mere til historien

Google Maps er i dag en kompleks, men simpel, adgang til mange informationer omkring transport og navigation. Eksempelvis kan man ved kortlægning af en tur med bus eller og (offentligt transport) angive, at transportformen skal være kørestolsegnet.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram