Google Maps får en stor overhaling

6

KORT NYT: Nyt ikon og nye funktioner. Google fejrer 15-års fødselsdag for Google Maps.

Google Maps udskifter nu ikonet men navnet og funktionerne ændres der ikke på

Google Maps fylder 15 år lørdag (8. februar 2020). Dagen fejres med en stor opdatering af navigations- transport- og korttjenesten.

Siden begyndelsen har Google Maps løbende gennemgået store forandringer. Eksempelvis dækker tjenesten i dag offentlig transport, fungerer som opslagsværk via kortene og kan naturligvis også hjælpe brugeren med at finde vej – bil, cykel, gåtur, i kørestol osv.

Den første synlige ændring er udskiftningen af ”kort”-ikonet til den kendte knappenål, der har fået nyt design. Fremover skal du altså visuelt lede efter et andet ikon på smartphone-skærmen.

Google har tidligere lanceret en funktion hvor Maps kan forudsige, hvor fyldt en bus, et tog eller en undergrundsbane er. Dette er baseret på data om tidligere rejser på strækningen. I nogle områder vil Google nu udvide med informationer om hvorvidt temperaturen i toget er varmere eller koldere end forventet.

Bunden af skærmbilledet får i den nye udgave fem faner. Fanerne hedder ”Explore”, Commute”,” Saved”, ”Contribute” og “Updates.

Opdateringen kommer til Google Maps på Android og iOS.

Du kan på Googles officielle blog læse mere om nyhederne i Maps.

I dag er Google Maps ikke bare vejfinding i biler

Mere til historien

Google Maps er i dag en kompleks, men simpel, adgang til mange informationer omkring transport og navigation. Eksempelvis kan man ved kortlægning af en tur med bus eller og (offentligt transport) angive, at transportformen skal være kørestolsegnet.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer