Geocaching – sjov skattejagt med mobilen for hele familien

Geocaching er en sjov måde at komme ud i naturen på. Med mobilen i hånden kan du gå på skattejagt overalt i Danmark og resten af verden. Læs hvordan du gør.

Geocaching er en sjov måde at komme ud i naturen på (Foto: Groundspeak Inc. dba Geocaching)

Hvem er ikke vild med en god skattejagt? Geocaching er en slags skattejagt, hvor du skal forsøge at finde en lille skat kaldet en “cache”, som andre har gemt. Skatten kan have mange udformninger. Det kan være en lille plastikkasse, et rør en gammel kagedåse eller noget helt fjerde.

Når skatten er fundet skriver man en lille besked i cachens logbog. I de fleste cacher ligger der også en lille ting, som andre skattejægere har efterladt. Det kan være alt lige fra en to-krone, til en plastikfigur eller sågar en lille origami fugl. Reglen er, at man skal lægge noget af tilsvarende eller større værdi for at tage noget. På den måde er der altid noget til den næste, som finder cachen.

Sjovt for hele familien

Geocaching er en sjov undskyldning for at komme ud i naturen. Jeg har ikke haft svært ved at overtale resten af familien til at tage på skattejagt med mig. For børnene er det sjovt at få en lille skat med hjem, og for de voksne går der hurtigt sport i at finde den næste cache.

Og der er virkelig mange cacher rundt omkring. Når man først går i gang med at geocache, så vil du opleve, at der er skatte overalt omkring dig. Det er da også noget af det fascinerende ved geocaching. Det er som om, der åbner sig en hemmelig verden af skatte.

Som min søn sagde, da vi opdagede en cache på en legeplads vi tit har besøgt: “Tænk, at der har ligget en skat her hele tiden uden, at vi har vidst det!”.

Du vil hurtigt opdage nye steder i din by eller nær din bopæl. På den måde, bliver dit nærområde nyt og spændende og der er altid lige et nyt eventyr i nærheden.

Sammen med resten af familien fandt vi en god rute med ti cacher. Du kan se en video fra vores tur herunder:

Sådan kommer du igang

Alt hvad det kræves for at tage på Geocaching er en mobiltelefon og en blyant.

Du skal starte med at installere app’en Geocaching. Den fås både til Android og iPhone.

Start med at hente app’en Geocaching (Screenshot: MereMobil)

Dernæst skal du oprette en brugerkonto. Det kan du enten gøre i app’en eller på hjemmesiden Geocaching.com. Der findes både en gratis og en premiumkonto.

I starten kan du fint nøjes med at oprette en gratis konto. Premium giver dig adgang til flere og sværere cacher, men der er så mange cacher overalt, at for de fleste er gratisudgaven rigtig fin. Du kan altid opgradere senere, hvis du bliver bidt af skattejagten.

Med en konto og app’en installeret er du nu klar til at finde din første cache! Velkommen til den forunderlige verden af skattejagt!

Inden du tager afsted, så tag en lille ting med, som du kan lægge i cachen. Det gør det sjovere for andre.

LÆS OGSÅ: Walkaventure går gåturen langt sjovere

Sådan foregår det

Du starter med at åbne appen.

Du vil nu blive præsenteret for et kort, som via din GPS viser det område du befinder dig i. Du kan zoome ind og ud på kortet ved at knibe med fingrene. Du kan klikke på de grønne ikoner for at se en cache i nærheden af, hvor du befinder dig.

Billede fra Geocaching appen (Screenshot: MereMobil.dk)

I bunden af skærmen er der et tekstfelt, som også viser den nærmeste cache.

Når du har klikket ind på cachen, er det tid til at komme afsted.

Ved at trykke på knappen naviger får du vist vejen til cachen. Hvis den er længere væk, kan du trykke på bil-ikonet, og få vist vej i bil til cachen. Nu er det ikke sådan, at du kan køre helt ind til cachen. Men appen gør det nemt for dig at finde vej hen til området i bil. Nu kan skattejagten begynde.

Geocache appen fungerer fint sammen med telefonens navigation (Screenshot: MereMobil.dk)

GPS’en viser dig til cachen i en radius af 30 meter. Resten af op til dig. Heldigvis giver knappen “Ledetråd” dig et hint til, hvor du skal lede. Nogle er mere detaljerede end andre med beskrivelse af cachens udseende, placering eller der kan simpelthen bare stå under en sten.

Under “Beskrivelse” i appen har ejeren også gerne lavet en lidt længere beskrivelse af cachen og det område, hvor den befinder sig. Det kan være smart at læse den. Særligt hvis der er tale om en godt gemt cache.

Ledetråden giver dig en hint til, hvor du skal lede (Screenshot: MereMobil.dk)

Når du har fundet cachen, er det blevet tid til at logge den. I selve cachen finder du en lille blok eller rulle med papir. Her noterer du datoen og dit brugernavn. I appen kan du under knappen “Log” markere om du fandt den.

Det er god stil at skrive en lille besked til cacheejernen. Det gør du ved at klikke på “Besked” i appen. Her kan du også skrive, hvis cachen eller loggen er våd, den er gået i stykker eller helt mangler.

Under “Aktivitet” kan du læse beskeder fra andre skattejægere, som har fundet skatten. Du vil ofte støde på forkortelsen TFTC (Thanks for the cache), som er en måde at sige tak til cacheejeren.

Do’s and don’ts

Cachen befinder sig altid på offentligt område. Det betyder også, at det ikke er tilladt at krydse privat grund eller område for at komme til cachen.

I beskederne skal du ikke afsløre, hvor cachen ligger gemt. En kort tak er nok. Lad vær med at ødelægge oplevelsen for andre.

Læg cachen tilbage hvor du fandt den. Det er selvsagt, at du ikke må tage den med hjem.

Efterlad cachen hvor du fandt den (Foto: MereMobil.dk)

Byt kun, hvis du har noget med hjemmefra. Husk det skal mindst have samme værdi, som det du tager.

Cachen er aldrig gravet ned i jorden. Generelt skal du forsøge ikke at “forstyrre” det område, hvor cachen er gemt.

Kom i gang med geo-caching

Vi har været på geo-caching-tur med Atle

Mere til historien

Har du gode tips eller erfaringer med geocaching? Lad os høre dem i kommentarerne. God jagt derude.

Bedste projektor til prisen? Jeg har prøvet 3 budget-projektorer

Drømmer du om en hjemmebiograf, men synes det er for dyrt og besværligt? Her er løsningen.

(mere…)
Ændrede aftaler uden varsel – nu har Forbrugerombudsmanden grebet ind

Saphe var lidt for kreative i deres betingelser, som Forbrugerombudsmanden nu har slået ned på.

(mere…)
Vent med den store tøjvask og sluk din PlayStation

Det er ikke i dag du skal spille PlayStation hele dagen eller køre en stor kogevask og tørretumbler.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
Husker du den danske Radio Luxembourg?

VIDEO: Hvis du er ’lidt retro’ inde i hjertet, så skal du se med her. Genoplev Radio Mercur! 300+ originale blev bånd fundet!

(mere…)
Danske børne-apps er bedst til at beskytte børns data

En ny undersøgelse viser, at danske apps til børn er bedre til at beskytte børns data end udenlandske apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram