Motorola One Zoom test | kommer tæt på

TEST: Du kan næsten ikke køre batteriet tomt og kameraet zoomer 3x tæt på. Motorola One Zoom kommer tæt på en topkarakter.

Motorola One Zoom test
Motorola One Zoom (Foto: MereMobil.dk)

Endnu engang viser Motorola hvordan en telefon, der giver value-for-money, skal skæres. Motorola One Zoom er en stærk efterfølger til Motorola One Vision.

Jeg anmeldte Motorola One Vision i foråret til topkarakter og med udmærkelsen anbefaler. Helt derop kommer jeg ikke med One Zoom, selvom det dog er en glimrende smartphone.

De to bedste egenskaber ved Motorola One Zoom er den gigantisk lange batteritid samt skærmen.

Motorola One Zoom er et trygt køb, hvis der skal være balance mellem pris og kvalitet.

Specifikationer på Motorola One Zoom

  • Skærm: 6,4 tommer OLED
  • Opløsning: 1.080 x 2.340 pixels (19:9 format)
  • Beskyttelse: Gorilla Glas 3 på for- og bagside
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 675
  • RAM: 4 GB
  • Hukommelse: 128 GB
  • Udvidelse af hukommelse: MicroSD-kort op til 512 GB
  • Dual-SIM: Ja
  • Batteri: 4.000 mAh
  • Opladning: USB Type-C stik, 18 watt hurtigoplader medfølger
  • Kamera: 48 megapixels (OIS), 16 megapixels-vidvinkel, 8 megapixels-telefoto (OIS), 5 megapixels dybdesensor
  • Frontkamera: 25 megapixels (f/2.0)
  • Størrelse: 158 x 57 x 8.8 mm.
  • Vægt: 190 gram
  • Fingeraftrykslæser: Indbygget i skærmen
  • Forbindelser: Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4 GHz + 5.0 GHz, 4G LTE Cat15)
  • Stik: 3.5 mm. jackstik
  • Silikonecover medfølger: Ja
  • Vand- og støvtæthed: Nanobehandlet – stænktæt
  • Platform: Android 9

Holder strøm i evigheder

Med et batteri på 4.000 mAh, og en processor fra Qualcomms 600-serie, er forventningerne spændt til bristepunktet. 600-serien leverer nemlig god ydelse uden at batteriet tømmes, og jeg blev heller ikke denne gang skuffet.

Det er ikke unormalt at ramme 30-40 timers driftstid uden en oplader har været nødvendig. Vel at mærke uden telefonen er sat i strømsparetilstand.

Jeg har også haft en dag med næsten to timers brug af Google Maps, opkald i 1 time og 45 minutter og hvor jeg desuden har optaget lyd i over en time – plus alt det løse. Uden brug af oplader, så gik jeg i seng med 9 procent tilbage. Skærmen har været tændt i over 7 timer. Jeg er overrasket!

Hurtigopladeren i salgspakken sender batteriet fra 0 til 38 procent på en halv time. Det betyder, at denne mellemklassemodel lader hurtigere end Samsung Galaxy Note 9 gjorde med dennes standardoplader.

Motorola One Zoom har i sandhed en imponerede batteritid.

Android sløver ikke telefonen

Motorola One Zoom
Motorola One Zoom har USB-C og 3.5 mm. jackstik (Foto: MereMobil.dk)

Selvom denne model hedder ”One” så er den ikke, som forgængerne, med i Googles Android One-program. Jeg har ikke kunne få svar på hvorfor Motorola holder One Zoom udenfor Android One, men mon ikke det bunder i økonomi og forpligtelser overfor Google. Det er i hvert fald mit bud.

Motorola har ikke ”svinet telefonen til” med bloatware, selvom den ikke er med i Android One. Det er en så godt som original Android 9, som telefonen leveres med.

Du får som minimum en opgradering til Android 10. Derudover kan du forvente sikkerhedsopdateringer hver anden måned i minimum to år, oplyser Motorola til MereMobil.dk.

Opdateringer er altså fortsat en prioritet for Motorola. Det er et plus for mig, at Motorola melder deres planer klart ud fra starten.

Android er ”let” netop fordi den ikke er snasket til i skins, overlays og ligegyldige apps. Ydelsen er helt i top, selvom det fortsat er en mellemklasse-processor, som Motorola benytter sig af.

Du kan også glæde dig over 6.4-tommer OLED-skærmen, der står flot og tydeligt.

Skærmbilleder fra One Zoom

Imponerende og ærgerligt

Det store nye er 3x optisk zoom. Vildt i en telefon til blot 3.000 kroner. Nu er zoom på telefonobjektiver ikke det samme som zoom med et rigtigt kamera, optikkens størrelse taget i betragtning. Alligevel er det imponerede, at det overhovedet kan lade sig gøre – endda i en fornuftig kvalitet.

Hovedkameraet har en opløsning på 48 megapixels og den har desuden optisk billedstabilisator. Billederne er ret fornuftige, og du får tilmed night-mode. Jo. Du kan faktisk tage håndholdte nat-billeder i meget mørke omgivelser, men motivet har en tendens til at blive ”lidt uvirkeligt” – ikke meget men lige nok til, at du vil tænke over det.

Jeg er ret glad for ultra vidvinkelsensoren på 16 megapixels. Her minder jeg om, at de nye iPhone 11-modeller også har ultra vidvinkel. Nyt for Apple – men ikke nyt på Android-platformen. Er det brugbart? Ja. Det er en SÅ fed feature, at du kan få mere med. Faktisk er det noget jeg bruger ret ofte.

Desværre driller kameraet. I nogle situationer (nogle – ikke alle) er der ventetid fra udløseren er aktiveret, til billedet tages. Motivet er måske væk, når telefonen endelig skyder billedet. Indimellem går der også forholdsvis lang tid, inden det næste billede kan skydes.

Det er SÅ ærgerligt! Telefonen har nemlig ydelse nok generelt. Derfor tænker jeg, at det blot er foto-appen, der skal have nogle justeringer fra Motorolas side. I testperioden kom der en opdatering til kameraet. Dette gav desværre ikke en ændring.

Panorama og portrættilstand er også muligt med One Zoom, og videooptageren understøtter op til 4K-kvalitet, men byder også på Full HD med 60 fps.

Billeder taget med Motorola One Zoom

God kvalitet

Kvalitetsfølelsen er høj. Bag- og forsiden er i glas og farvespillet på bagsiden er ret lækkert. Desværre skal vi se langt efter den lilla udgave, der ikke kommer til Danmark. Men den sorte er nu også meget fed.

Hvis du vil beskytte det pæne design, så kan du pakke One Zoom ind i det silikonecover, der ligger i salgspakken. Motorola fortsætter altså med at have meget med i standardpakken. Nogle vil også være glade for, at 3.5 mm jackstik endnu ikke er sparet væk.

Bagsiden har et lysende ”Moto”-logo, der hvor fingeraftrykssensoren har været placeret på tidligere modeller. Det er sådan lidt ”Batman”-agtigt og ret cool.

Motorola benytter 19:9-format i skærmen. Det er ærligt talt irriterende. Jeg troede, efter lanceringen af One Vision, at de ville være konsekvente om 21:9-formatet – det rigtige film- og serieformat. Nu slutter Motorola sig til rækken af producenter, der kører med ustandardiserede skærmformater.

Fingeraftrykslæser i skærmen

Motorola introducerer for første gang en optisk fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. I forhold til prisklassen på telefonen, virker sensoren rigtigt godt.

Der er dog tidspunkter, hvor den ikke tager fat. Dette handler ikke om fejlaflæsninger, men at telefonen ikke er helt klar til at modtage input fra fingeren.

Fejlen er ikke så graverende, at funktionen bliver ubrugelig. Heldigvis!

På andre telefoner har jeg set, at fingeraftrykslæsere er vågne, men laver fejllæsninger. Det er trods alt værre.

Konklusion: Virkelig en fed telefon

Alt i alt er Motorola One Zoom et godt bekendtskab, men trods en lidt kraftigere processor i forhold til Motorola One Vision og nye funktioner i kameraet samt et opdateret design, så er One Zoom ikke bedre.

Der er bitte små irritationsmomenter ved One Zoom, som jeg ikke oplevede på One Vision. Lige nu er forskellen 700 kroner. Der er bare lidt mere value-for-money i forgængeren. Ifølge Pricerunner er dagsprisen på One Zoom Annoncelink lige nu 2.999 kroner.

Køber du alligevel Motorola One Zoom, bliver du ikke skuffet, men heller ikke overrasket. Køber du One Vision bliver du lykkelig og overrasket – sådan lidt firkantet fortalt.

5 ud af 6 stjerner.

https://www.youtube.com/watch?v=HMw68Us0Ilw

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Imponerende batteritid samt hurtigoplader i salgspakken
  • Flot og tydelig skærm samt god ydelse
  • Klar udmelding om opdateringer fremadrettet
  • Ren Android uden bloatware
  • Tager fornuftige billeder – og ultra vidvinkel er ret fedt

Lidt at tænke over

  • Kameraet skyder i nogle situationer ikke billedet hurtigt nok
  • Fingeraftrykslæseren skal nogle gange vækkes før den kan bruges
  • Er ikke med i Android One programmet
  • Overvej om Motorola One Vision er et bedre køb

Mere til historien

Højttaleren i One Zoom spiller udmærket, men du skal være opmærksom på, at den kun har én højtaler. Denne sidder i den øverste kant mod venstre.

Motorola One Zoom
Bedste projektor til prisen? Jeg har prøvet 3 budget-projektorer

Drømmer du om en hjemmebiograf, men synes det er for dyrt og besværligt? Her er løsningen.

(mere…)
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
Motorola Edge 50-serien: En blanding af innovation og elegance til en god pris

En lav pris betyder ikke, at du køber en telefon uden lækkert design eller som er god at bruge. Faktisk er Motorola eksperter i prisvenlige telefoner.

(mere…)
Motorola lancerer budgettelefonerne Moto G og Moto G Power

En par nye budgettelefoner har set dagens lys. Læs om dem her.

(mere…)
Smart, sjov og sikker: Mød Motorola Edge 50 Neo!

Motorola Edge 50 Neo er en prisvenlig telefon, der både er smart, spændende og sikker at bruge.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram