Smartphonen er ikke glad for sol og sommer

TIP: Sol, sommer, strand og høje temperaturer kan ødelægge din smartphone. Læs her vores guide til, hvordan du passer bedst på mobilen i sommervejret.

Smartphone på stranden
Smartphone på stranden (Foto: MereMobil.dk)

Hedebølgen har ikke ramt Danmark i år, som tilfældet var sidste år. Termometeret viste sidste år, de temperaturer, som vi normalt rejser sydpå for at få.

Mange elsker sol og sommer, men der er også ulemper ved sol, sommer, strand og varme. Der er nemlig flere af disse ting, som smartphonen ikke kan lide.

Ikke alene kan sommervarmen være et problem for smartphonen, men vand og sand, der for mange også er lig med sommer, er heller ikke en god kombination sammen med mobilen. Dette gælder både, hvis du holder ferie i Danmark eller sydpå.

Selvom mange smartphones efterhånden er IP-certificeret, så betyder det langt fra, at de direkte er vandtætte. Men det gør selvfølgelig, at de kan tåle mere end hvis de ikke er.

Varmen kan give overophedning

Er temperaturerne meget høje og særligt hvis telefonen ligger i direkte sollys, så kan nogle telefoner ”lukke ned” og gå i en slags ”undtagelsestilstand”.

Oplever du dette, så skriver telefonen også, at den først kan bruges igen, når den er kølet ned. Det er i ”selvforsvar”, at den lukker ned. Denne overophedning sker ved brug af mobilen og hvis omgivelserne er varme. Her kan telefonen nemlig ikke komme af med den varme, som udvikles i batteriet, skærmen og processoren.

Det er generelt en god idé at holde telefonen i skyggen og undgå direkte sollys mest muligt. Eksempelvis hvis man sidder og spiser, ligger og tager sol eller lignende. Husk da at mobilen skal i skyggen.

Smartphones kan holde til en del, men der skal på den anden side heller ikke meget til, at ødelægge dem. Små sandkorn er nok til at ødelægge telefonen, hvis det kommer ind i ladestik, højttaleren eller mikrofonen.

GUIDESådan undgår du mobil-turistfælerne

Du kan oftest slå op hvilke temperaturer din smartphone eller tablet kan tåle. Eksempelvis oplyser Apple, at iPads og iPhones er designet til temperaturer omkring 0-35 graders celcius. Men de kan tåle at være i temperaturer mellem -20 og 45 graders celcius – hvis ikke de bruges.

Har du en Android-telefon skal du undersøge, hvad de enkelte producenter skriver om den pågældende model.

Telefonerne kan godt fungere ved højere eller lavere temperaturer, end der er angivet, men producenten står kun inden for det der oplyses.

GUIDESådan måler du badevandstemperaturen med mobilen

Gode råd til mobilbrug i sommerlandet

  • Undgå at lægge din mobil direkte i solen eller i en varm bil
  • Overopheder din telefon, så køl den langsomt af – læg den IKKE i køleskab eller fryser
  • Opbevar ikke mobilen sammen med fugtige håndklæder og badetøj
  • Lad være med at have mobilen for tæt på kroppen, hvor den udsættes for fugt og sved
  • Udsæt ikke din telefon for store temperaturskift. Det kan skabe kondens
  • Bliver din mobil våd, så tag omgående batteriet af og lad delene tørre HELT (hvis batteriet kan tages ud) - alternaivt sluk telefonen
  • Sand kan komme ind over alt. Blæs forsigtigt (MEGET forsigtigt) sandet ud af hullerne med trykluft
  • Brug en vandtæt mobiltaske, men pas på kondens

Se efter udvidet elektronikforsikring

Hvis uheldet er ude og din smartphone går i stykker som følge af en vand-, fugt- eller sandskade, er der ingen hjælp at hente i reklamationsretten, da disse skader ikke er dækket.

Dermed kræver det, at du har en ekstra (udvidet) elektronikforsikring ved dit forsikringsselskab, men her er ofte en selvrisiko. Det er dog normalt det eneste sted, at der er hjælp og hente ved den slags skader.

Mere til historien

Har du cover eller lignende på telefonen kan dette også virke som en slags ”varme-beholder”, som gør telefonen har sværere ved at komme af med varmen.

Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Sådan downloader du kort i Apple Maps til offline-brug

TIP: Det er nu muligt at downloade kort i Apple Maps til brug offline. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Sådan aktiverer du støjreduktion på din iPhone

TIP: Denne fantastiske effektive funktion i din iPhone får støjen til at forsvinde, når du taler i telefon.

(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram