Samsung Galaxy Fit e test | enkelt fitness-ur
TEST: Er du på udkig efter et simpelt fitnessur til omkring 350 kroner, så er Samsung Galaxy Fit e et kig værd – men der er langt til fitness-topmodellerne.
Lad mig starte med at skrive, at jeg var temmelig skeptisk, da jeg skulle teste Samsung Galaxy Fit e. Jeg er nemlig vant til at bruge mit Garmin Fenix 3 ur, som hører til de mere avancerede af slagsen.Dog må jeg sige, at efter nogle dage kunne det simple Samsung Galaxy Fit e alligevel vinde mig delvist over.
Ikke forstået på den måde, at jeg ville bytte det væk for mit Garmin ur, men hvis du er typen, som ønsker et simpelt ur, som kun skal måle de allermest basale ting, som skridt, puls, søvn og løb, så er Samsung Galaxy Fit e et godt bud på en prisbillig aktivitetsmåler.
ANMELDELSE: Fitbit Charge 3 er et armbånd med mange muligheder
Specifikationer: Samsung Galaxy Fit e
Skærm | 0.74” PMOLED 64 x 128, 193 ppi |
Processor | MCU Cortex M0 96MHz |
Styresystem | Realtime OS |
Fysiske mål + vægt | 16.0 (W) x 40.2 (H) x 10.9 (T) 15g (med armband) |
Hukommelse | 128KB intern RAM, 4MB ekstern ROM |
Sensorer | HRM, Accelerometer |
Batteri | 70mAh |
Farver | Sort, hvid |
Robusthed | 5ATM v MIL STD 810G |
Kompatibilitet | Samsung Galaxy, for øvrige Android-enheder: Android 5.0 eller yngre, RAM 1,5 GB eller mere gælder. iPhone: iPhone 5 eller nyere, iOS 9.0 eller nyere. |
Du glemmer, at du har det på
Testudgaven er hvid, og min første tanke var da også, at den ser lidt fesen ud. Det er ikke fordi, at jeg har kæmpe store håndled, men synes, at det noget smalle ur i hvid ikke lige fungerede udseendesmæssigt på min arm.
Når man er vant til et kæmpe ur, så føles det som en nedgradering, at rende rundt med et lille fint hvidt armbånd.
Og det var måske netop her det slog mig. Jeg er ikke i Samsungs målgruppe. Jeg elsker at tracke alle mulige former for data, og uret må gerne være kæmpe og bombastisk.
Samsung Galaxy Fit e er den direkte modsætning til denne tilgang. Det er enkelt med få funktioner, og er henvendt til dig, som gerne vil have en aktivitetsmåler, der ikke gør meget væsen af sig.
Uret er behageligt at have om håndleddet, og efter et stykke tid glemmer du ganske enkelt, at du har det på. I min test af uret, bliver det hurtigt klart, at det er en af pointerne med uret. Det er der, når du har brug for det uden, at gøre meget væsen af sig.
Det lille display er træls og driller
Funktionerne på selve uret må siges, at være i den sparsomme afdeling. Med en meget lille skærm, er der da heller ikke plads til ret mange informationer på displayet.
Når du løfter armen viser uret tid, dato og antal skridt. Du bladrer til siden for at tilgå de andre widgets på uret. Her kan du se forbrændte kalorier, søvn, vejret antal skridt m.m.
Her bliver én af udfordringerne ved uret tydelig. Skærmen er nemlig ikke særlig god til at registrere, at du bladrer til siden, og for mig krævede det ofte flere forsøg at få det til at lystre. Det kan bliver irriterende i længden.
Du kan få notifikationer på uret, men da skærmen er så lille, kan du ikke læse dem. Derfor bliver det ubrugeligt, da du bare kan se, at du f.eks. har fået en mail eller SMS, men altså ikke hvad det drejer sig om.
Hvis du lider af FOMO (fear of missing out) – altså frygten for at gå glip af noget, kommer du derfor alligevel til at finde telefonen frem hver gang, der tikker en notifikation ind. Jeg endte med at slå funktionen fra.
Ny Galaxy Fit skal konkurrere med FitBit
God health app
Der er ikke nogen mulighed for at betjene uret fra selve uret. Her skal du ind i Samsungs app. Eller du skal faktisk ind i to apps. For at bruge uret skal du installere både Samsung Wearable, som lader dig rode med indstillinger og de forskellige skærmlayouts på uret. Samtidigt skal du også installere Samsung Health for at få fuldt udbytte af de data, som du tracker.
Samsung Wearable er meget meget simpel at bruge, og det er rimeligt begrænset, hvad du kan indstille på uret. Menuen er let at betjene og overskue, men det er altså ikke et ur, som er spækket til bristepunktet med funktioner.
Anderledes forholder det sig med Samsung Health app’en. Det er her, du skal ind for at aflæse dine data. Uret registrerer selv din puls, løb, søvn og skridt. Der er rigtigt mange muligheder for at dykke ned og aflæse sine data. Samsung formår at præsentere det på en god og overskuelig måde, og det er bestemt noget, som Garmin kunne lære noget af.
Samsung Health app’en lader dig også registrere alle mulige andre ting som f.eks. hvor meget vand eller kaffe drikker du, din vægt, stress m.m. manuelt. Kort sagt får du et væld af muligheder sammen med app’en. Det er faktisk en tilgang, som jeg godt kan lide. For med et relativt billigt fitness ur får du dermed adgang en godt udbygget fitness app.
Billeder af Samsung Health
Fungerer med alle androids men…
Uret er testet med en Samsung telefon, og her er det nemt og ligetil at parre telefon og ur. Du er ikke nødt til at eje en Samsung telefon for, at få glæde af uret.
Hvis du benytter en anden Android telefon end Samsungs, er du dog nødt til at installere to yderligere apps, og dermed kommer du altså op på at skulle installere hele fire apps for at få det op at køre. Her kunne Samsung godt have tænkt i en bedre integration udenfor deres eget øko-system. Funktionaliteten skulle dog være den sammen på alle Android-telefoner.
Jeg har kun testet på Android, så jeg har ikke erfaringer med at benytte Samsung Galaxy Fit e med en iPhone. Uret fungerer, ifølge Samsung, med iPhone 7 og derover (iOS 10.0 eller nyere).
Skuffende batteri
Batteriet skuffer fælt. Med notifikationer og kontinuerlig pulsmåling slået til på displayet, måtte jeg lade uret op hver anden til tredje dag. Det er ærligt talt skuffende.
Hvis du slår disse funktioner fra, kan du presse det op på omkring en uge inden, det skal lades op igen. Jeg må indrømme, at jeg havde forventet, at det kunne holde batteri i længere tid. Det er ihvertfald noget, som du skal være opmærksom på.
Sammenlignet med eksempelvis Apple Watch, der skal oplades hvert halvandet døgn, så er det dog nogenlunde.
ANMELDELSE: Apple Watch er det bedste smartwatch lige nu
Konklusion: Godt fitnessur til prisen
Selvom Samsung Galaxy Fit e ikke dækker mit behov for fitness-tracking, så er det alligevel et godt og simpelt fitness ur, til dig, som ikke har det store behov.
Med en pris på omkring 350 kroner er det et godt bud på en no-nonsense basal fitness tracker med pulsmåler. Det er en pris, som er svær at slå. Jeg vil faktisk sige, at den er så lav, at der nærmest ikke er noget at miste ved at købe det. Hvis det viser sig, at dit behov er større end, hvad Samsung Galaxy Fit e kan tilbyde, har du altså ikke sat en større formue over styr.
Jeg giver uret 5 ud af 6 stjerner forudsat, at du er i målgruppen for en meget basal fitness-tracker.
Mere til historien
Samsung Galaxy Fit e er det billigste ur i Fit serien. Det næste ur i serien hedder Samsung Galaxy Fit og koster lige under 800 kroner. Se dagsaktuelle priser på Annoncelink Pricerunner.dk.