Nokia 5.1 Plus test – yder måske ikke nok til dig
TEST: Imponerer ikke og skræmmer ikke. Nokia 5.1 Plus’ største fordel er batteritiden, stabiliteten og opdateringerne.
Står du og mangler en lille smartphone, der kan det absolut mest basale, til en overkommelig pris, så er Nokia 5.1 Plus et fint bud.
Først og fremmest skal du vide, at du får hvad du betaler for. Nokia 5.1 Plus er ikke håbløs, men det er en telefon, du hurtigt kan vokse ud af.
Dette sker typisk, hvis dit forbrug ændrer sig i retningen af, at du er mere og mere online på telefonen. Altså har et “smartphone-forbrug” der udvikler sig efter du har købt telefonen.
HMD Global beskriver selv mobilen som en “tidløs klassiker”. Tidsløs ja. Klassiker…. Det tror jeg ikke, at den bliver.
Specifikationer: Nokia 5.1 Plus
– MediaTek Helio P60 MT6771 Octa Core
– 3 GB RAM
– 32 GB intern lagerplads
– Plads til microSD-kort: Ja (Op til 400 GB)
– 5.8” Full HD+ LCD-skærm (720 x 1.520 pixels)
– Primær kamera: 13 megapixels + 5 megapixels (dual-kamera)
– Frontkamera: 8 megapixels f/2.2
– Bluetooth 4.2 / GPS, Glonass / Galileo
– Batteri: 3.060 mAh
– Trådløs opladning: Nej
– Mål: 149.5 x 72 x 8.1 mm
– Vægt: 160 gram
– 3,5 mm jackstik: Ja
– Fingeraftrykslæser (bagsiden)
– Dual-SIM: Ja
– Android One (Android 8.1)
Stor skærm med udfordringer
Du får en skærm på 5.86 tommer med 720 x 1520 pixels opløsning. Skærmbilledet går langt mod kanten, og du slipper for et ”hak” i toppen. – kendt som “notch”.
Den store skærm giver i sagtens natur et stort overblik, men skærmen har en svaghed.
Særligt når du befinder dig i mørke omgivelser, så fremtræder skærmbilledet lidt som de kort, der i gamle dage fandtes i cornflakes-pakkerne, hvor to forskellige billeder kunne vises ved at vippe kortet. Denne effekt har skærmen på Nokia 5.1 Plus i nogen grad. Det er forvirrende for øjnene.
Ved brug i dagslys ses det ikke så tydeligt, men det mig minder som, at der ikke er tale om en skærm af specielt god kvalitet. Men husk. Du får hvad du betaler for.
Når skærmen ses lige fra fronten ser det hele meget fornuftigt ud.
Skærmbilleder fra Nokia 5.1 Plus
Rimelig men ikke en imponerede ydelse
Nokia 5.1 Plus kører på en MediaTek Helio P60 processor med 3 GB RAM. Det udløser 118.383 point i testprogrammet Antutu Benchmark og 735 point i 3D Mark. Tallene siger noget om allround-ydelse og ydelse ved 3D-grafik i spil.
Nokia 5.1 Plus ligger sig i ydelsen tæt på Nokia 7.1, HTC U12 Life og Motorola Moto Z3 Play. Men der er LANGT op til ydelsen fra f.eks. Huawei Mate 10 Pro, der scorer næsten tre gange så høj ydelse med Antutu Benchmark, men prisen er så også MEGET anderledes.
Ved dagligt brug oplever jeg en telefon, der gør hvad den skal, men i dens eget tempo. Den har ikke travlt med noget som helst. Opgaverne ”hænger” ikke. Det kører bare ikke helt så stærkt som på kraftigere telefoner.
På forunderlig vis har jeg lært at leve med det. Det positive er nemlig, at driftssikkerheden er høj.
I udgangspunktet har hastigheden ikke været et problem for mig, men hvis dit brug af telefonen ændrer sig i retning af, at du bruger flere og flere smartphonefunktioner, så vil du blive irriteret på den. Overvej derfor om dette er den rigtige telefon for dig – samt om du fra starten skal købe en telefon som har lidt flere kræfter i sig.
Rigtig god batteritid
Kapaciteten er 3.060 mAh på batteriet. Det rækker til strøm i op mod to dage. Telefonen er meget svær at køre træt. Så har du brug for en telefon hvor strømmen ikke fosser ud i ingenting, så er Nokia 5.1 Plus et godt valg.
Der medfølger kun en standardoplader i salgspakken og hurtigopladning er ikke understøttet. Heller ikke trådløs opladning er en mulighed.
I øvrigt indeholder denne telefon et FM-radio modul, så du kan lytte til helt gammeldags analog radio via et headset. Denne mulighed ses ikke længere i ret mange telefoner.
Sikkerhedsdelen på telefonen klares af en fingeraftrykslæser, der er lokaliseret på bagsiden. Sensoren er yderst præcis, og jeg har i testperioden ikke haft én eneste fejllæsning.
Ifølge HMD Global så understøtter Nokia 5.1 Plus både 2.4 og 5 GHz Wi-Fi, men uanset hvad jeg har gjort, så har jeg ikke kunne trække mere end 25 Mbit/s i downloadhastighed.
Ikke en kameratelefon
Selvom du får et dual-kamera med en kombineret 13 og 5 megapixels sensor, så skal du ikke forvente store fotografiske mirakler.
Kameraet starter en smule sløvt op, og det er relativt lang tid om at få motivet i kassen. Du skal altså have god tid, når det rette moment står foran dig.
Resultatet af billederne er ikke imponerede, men du kan dog stadig bruge billederne som dokumentation. Dette bliver ikke dit primære feriekamera.
Til trods for kameraets begrænsninger så kan du stadig lave bokeh-effektbilleder med sløret baggrund og portrætter. Ret vildt for en telefon i denne prisklasse.
Kameraet er bedst egnet til motiver, der står nogenlunde stille og hvor du har god tid til at tage billedet. Billeder af børn der leger, dyr der løber osv. er kameraet ikke brugbart til.
Billeder taget med Nokia 5.1 Plus
Konklusion: Fin med ikke imponerede
Til de godt 1.500 kroner uden abonnement (vejledende) som Annoncelink Nokia 5.1 Plus koster er det et udmærket køb, hvis du ved hvad du køber og er opmærksom på, at pris og kvalitet altid følges ad.
Jeg har selv brugt Nokia 5.1 Plus som min primære telefon i et par uger, og har egentlig været glad for den, men jeg er ikke imponeret. I det nederste prissegment findes der lige nu rigtigt mange gode bud på telefoner, der leverer nogenlunde det samme.
Det virker mest af alt som en telefon der burde være sendt på markedet i slutningen af sommeren 2018. Se eventuelt også nærmere på Nokia 7.1, som har nogle specifikationer, der er nogenlunde tilsvarende Nokia 5.1 Plus.
Lidt ligesom da jeg skrev om Nokia 7.1 så har Nokia 5.1 Plus svært ved at finde en tydelig plads i markedet, hvor den tilbyder noget som ikke allerede er tilstede.
Når det er sagt så får du meget for pengene.
På Nokia 5.1 Plus får du løbende opdateringer da Nokia 5.1 Plus er med i Android One programmet. Selvom Nokia 5.1 Plus er med i Android One kører min testmobil stadig Android 8.1.0 og er endnu ikke opdateret til Android 9. Sikkerhedsniveauet er december 2018, hvilket er godkendt.
Du får en ret pæn telefon med glas på for- og bagside, men vær opmærksom på at den er rigtig glat og let kan glide ned fra et bord, vindueskarm eller sofa.
4 ud af 6 stjerner.
Fordele og lidt at tænke over
Fordele
– Holder strøm i op mod to døgn ved aktivt brug
– Pæn. Gode materialer, men også glat
– Driftsstabil
– Android One med løbende opdateringer
Lidt at tænke over
– Har den ydelse nok til dit behov?
– Er ikke en kameramobil til ferien
– Ingen hurtigopladning eller trådløs opladning
Mere til historien
Højttaleren lyder ikke ret godt, og der høres tendens til overstyring. Nokia 5.1 Plus kommer med Nokia Tune som standard ringetone.