3 fede smartphones til under 3.000 kroner
VIDEO: Jeg har fundet 3 fede prisvenlige mobilbud til dig, der ikke vil betale kassen for en smartphone. Kan en mobil til 1.500 kroner noget? Få svaret her.
Gider du ikke betale 5, 8, 10, 12 eller mange flere tusinde kroner for en smartphone, så læs videre her og se mit videoindslag.
Du kan sagtens finde en stabil og rigtig god smartphone til meget mindre.
Senest har jeg anmeldt to telefoner til under 2.000 kroner og en til 3.000 kroner. Alle tre er udmærkede bud på smartphones, men naturligvis skal du lægge mærke til, at prisen er markant lavere end på topmodellerne.
Derfor er der nogle kompromisser, som du skal kende til, før du køber.
Fælles for mellempris-telefonerne er, at der er sparet på processorkraft, hukommelse og kameraets kvalitet.
Reduceret processorkraft og hukommelse
Processoren, altså motoren i telefonen, yder ikke så kraftigt på som de væsentligt dyrere mobiler. Det betyder ikke så meget, når du er på sociale medier, læser nyheder eller sender en besked.
Presser du telefonen med mange apps på én gang, hvor du har brug for hurtigt at skifte imellem dem, kan du mangle kræfter. Hvis du spiller avancerede 3D-baserede spil som bilspil og lignende, så er lavt-ydende enheder ikke at foretrække.
RAM-hukommelsen tilføjer ekstra smidighed i betjeningen. Derfor bør du se efter telefoner med så meget RAM som muligt.
Lagerkapaciteten har som udgangspunkt ikke betydning for ydelsen. Om du vælger en model med 32, 64 eller 128 GB hukommelse handler kun om, hvor mange data du har brug for at gemme.
Kameraets kvalitet er dårligere
I dag har selv meget billige telefoner dual-kamera, og kan lave portrætter med sløret baggrund – ofte omtalt som bokeh-effekt. Men portrætterne får ikke den samme kvalitet som på de dyre telefoner.
Når du tager almindelige hverdagsbilleder, er kvaliteten ofte meget fornuftig, men ved motiver i bevægelse har billige smartphones sværere ved at levere et ordentligt resultat. I situationer med dårlig belysning, er disse kameraer mere udfordret end topmodellernes.
Jeg ser tit, at kameraet starter langsomt. Det går også trægt når der skiftes mellem video, foto, panorama eller andre funktioner.
Konklusionen er, at du sagtens kan tage fornuftige billeder med billige smartphones, hvis du er opmærksom på ovenstående punkter.
Sådan er de tre testede lavprismobiler
Nokia 5.1 Plus: Dette er ikke den mest imponerede smartphone, men den gør hvad den skal og leverer en høj driftsstabilitet og god lyd ved samtaler.
Denne lavpris-telefon til cirka 1.500 kroner klarer sig desuden rigtigt flot på batteritiden.
Kameraet starter langsomt, og giver de bedste resultater når motivet ikke er i bevægelse.
Nokia 5.1 Plus vokser du hurtigt ud af, hvis dit brug af mobilen til smartphonefunktioner forøges efter købet.
Den får 4 ud af 6 stjerner.
Læs anmeldelsen af Nokia 5.1 Plus her.
Motorola One: Her får du mere RAM og større hukommelse samt hurtigopladning – hvor der endda medfølger en hurtigoplader i salgspakken.
Motorolas lavpris telefon til lige under 2.000 kroner egner sig, ligesom Nokia 5.1 Plus, ikke til avancerede 3D-baserede spil.
Kameraet er ikke dens stærke side, men du får stadig et dual-kamera med portrætfunktion.
Samtalelyden er god. Det er batteritiden også.
Motorola One får 5 ud af 6 stjerner.
Læs anmeldelsen af Motorola One her.
Nokia 8.1: Vil du give 3.000 kroner for en smartphone, får du her et produkt, der har mere overskud på alle parametre.
Kameraet tager fornuftige billeder, men starter desværre langsomt op.
Hele oplevelsen af telefoner er væsentligt bedre end på de to andre produkter, men du betaler så også en del mere.
Nokia 8.1 får 5 ud af 6 stjerner.
Læs anmeldelsen af Nokia 8.1 her.
BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.
Mere til historien
Processorkraften i topmodellerne er efterhånden vanvittig. Faktisk er der så meget power, at du har svært ved at finde opgaver, der kan udnytte de mange kræfter. Derfor giver det god mening for pengepungen, at købe lidt billigere telefoner hvor ”value-for-money” er større.