Sådan laver du en gammel mobil om til en moderne babyalarm

GUIDE: Er du træt af babyalarmer, der ikke fungerer optimalt? Læs her hvordan en gammel smartphone får nyt liv som overvågningscentral for babyen.

Når ungerne i gamle dage skulle sove, dengang før babyalarmer og smartphonens tid, blev barnevognen sat foran et vindue der stod på klem. Sov barnet indendørs, var det nok at have døren lidt åben ind til det værelse, hvor barnet befandt sig.

Men sådan er det IKKE længere. Babyalarmer er nok et af de mest omdiskuterede emner i mødregrupper, og bruger du ikke et stykke babyelektronik, vil omgivelserne stirre vantro på dig. Babyalarmer er must-have i småbørnsforældres optik.

En babyalarm kan være særdeles dyr. Ikke fordi den nødvendigvis er god, men fordi når det handler om børn og babyudstyr kan producenterne bare få mere for produkterne. Priserne ligger helt op til et par tusinde kroner, men det kan gøres LANGT billigere.

Nu skal du bare høre.

Frem med den udtjente smartphone

Philips Avent SCD580

Philips Avent SCD580 babyalarm er en udmærket babyalarm, men den er klodset, og ikke særlig mobil.

Tag et kig i skuffen. Mon ikke du har en gammel telefon liggende? Vi skifter telefoner utroligt ofte, så telefonen i skuffen er nok slet ikke så gammel endda. Den er bare blevet erstattet af en nyere model – men nu skal den findes frem og vækkes til live.

Du har en guldgrube i skufferne

Du skal ikke finde en 10 år gammel telefon frem. Den skal kunne køre apps. Dernæst skal telefonen være i stand til at holde strøm i den tid babyen sover. Batteriet behøver ikke være tip-top, men et par timers drift bør der som minimum være i kapacitet.

Læs videre og find ud af hvordan du kommer i gang

Brug Skype eller Facetime

Hvis din gamle telefon er en med Android-systemet så installerer du Skype, og opretter en Skype-bruger, som bruges til babyalarm. Efterfølgende ringer du op via Skype fra ”babytelefonen” til Skype på din egen telefon. Nu kan du hele tiden høre, hvad der sker hos barnet.

Husk at sætte din telefon på ”mute” (slå mikrofonen fra) så barnet ikke forstyrres af din snak.

Du behøver ikke have SIM-kort i den gamle telefon, såfremt du har dækning fra et Wi-Fi netværk, der hvor baby sover. Hvis du har SIM-kort i telefonen er du uafhængig af Wi-Fi netværk.

Har du en iPhone, kan du også bruge Skype. Alternativt kan Facetime, der er indbygget i telefonen, benyttes. Brug af Facetime kræver at begge telefoner er iPhone. Du kan også bruge Facetime fra iPhone er iPad.

Opkald fra Skype til Skype samt via Facetime er gratis, såfremt forbindelsen sker via Wi-Fi.

Hvis du har SIM-kort i telefonen, kan du naturligvis også bare ringe op til din egen telefon, men dermed blokerer du indgående og udgående opkald så længe du ”taler” med baby.

FORDELE: Gratis i brug via Wi-Fi.
ULEMPER: Du hører hele tiden lyd og støj fra der hvor babyen sover.

Denne app skal fortælle hvorfor din baby græder

Brug en app som babyalarm

Der findes et utal af babyalarm-apps til både iPhone og Android, men langt fra alle er lige gode. I forhold til Skype og almindelige telefonopkald er funktionaliteten langt mere avanceret.

Jeg kan ikke pege på én babyalarm-app, som dækker alles behov og forventninger. Jeg vil opfordre dig til, at du prøver nogle stykker af, og vælge den du synes bedst om.

Mange apps kan afprøves gratis, inden du køber. Benyt dig af dette.

Herunder har jeg udvalgt nogle af de applikationer, du blandt andet kan se nærmere på.

Jeg har selv prøvet alle de nævnte og bruger nu konsekvent Baby Monitor 3G.

Dormi – Baby Monitor

Dormi baby

Dormi babymonitor (Foto: MereMobil.dk)

En utrolig simpelbrugerflade, og let parring af babyenheden og forældreenheden med hinanden, gør Dormi til en succes. Via telefonens kamera kan du se barnet, og tale til det via telefonens mikrofon.

Dormi giver et bip når der er noget du skal forholde dig til, og åbner straks for lyd og video, så du kan se hvad der foregår.

Sover barnet i et mørkt rum kan fotolysdioden på telefonen aktiveres, så man også kan få billeder fra soverummet selvom det er helt mørkt. Du kan fra forældretelefonen vælge om det er front eller bag-kameraet der skal ”ses igennem”.

Dormi er gratis at afprøve. I prøveversionen er fire timers lytning hver måned inkluderet uden beregning.

Et virkelig value for money produkt, og det er mange forældre enig i. Applikationen får på Google Play 4,4 ud af 5 mulige point i brugerbedømmelser.

FORDELE: Kan bruges via Wi-Fi eller via mobilnettet, hvis der er SIM-kort i telefonen
ULEMPER: Dormi findes udelukkende til Android-telefoner

Baby Monitor 3G

Baby Monitor 3G findes til iPhone og Android (Foto: MereMobil.dk)

Baby Monitor 3G

I forhold til Dormi er Baby Monitor 3G mere lækkert udført, men stadig virkelig let at betjene. Parringen er ligeledes ret nem. Du kan lytte til, og se, hvordan baby har det, samt tale tilbage til barnet.

Via en aktivitetslog kan du holde styr på hvor ofte barnet er vågen, hvor længe der soves samt genafspille lyde der er optaget under tidligere overvågninger.

På iPhone-versionen er vuggevise-musik også inkluderet, så du fra forældreenheden kan aktivere beroligende musik, der hvor barnet sover.

Via Google Play, til Android, kan du downloade en prøveversion med begrænsede muligheder. Til Android koster Baby Monitor 3G et engangsbeløb på 40 kroner, mens du skal betale 35 kroner for iPhone versionen.

Baby Monitor 3G har en bedømmelse på 4,5 ud af 5 mulige point.

FORDELE: Kan bruges via Wi-Fi eller mobilnettet, hvis der er SIM-kort i telefonen
ULEMPER: Den kan ikke måle temperatur

iSitter

iSitter

Her ligger baby og sover mens iSitter overvåger (Foto: MereMobil.dk)

Lige til at gå til. Så enkelt kan det siges. Alle enheder der er logget ind på den samme iSitter konto kan bruges med denne app. Så du er ikke afhængig af én bestemt telefon til overvågningen. Dermed kan du godt bruge en anden telefon, eller iPad, hvis det er det du har ved hånden.

iSitter kan løbende sende still-fotos fra kameraet med et bestemt interval. Du kan også køre film video-streaming.

Sover barnet i et mørkt rum, kan kameradioden aktiveres fra forældreenheden, så du kortvarigt kan oplyse rummet, og se hvad der foregår.

Du kan bruge iSitter via Wi-Fi, Bluetooth og mobilnetværk. Dette vælges hver gang en overvågning startes.

Prisen på iSitter fremgår når appen er installeret.

iSitter findes udelukkende til iPhone

FORDELE: Virker fra alle enheder, der er logget ind på iSitter kontoen
ULEMPER: Forvirrende prisstruktur

VIDEO: Dine børn må gerne få en iPad, siger ekspert

Dette skal du huske

Uanset om du bruger en gammeldags analog babyalarm, eller har smartphonen i brug, så må du aldrig stole hundrede procent på teknikken. Der skal tjekkes til barnet fysisk ind i mellem. Selvom appen ser ud til at fungere, så vær altid lidt skeptisk. Men det gælder som sagt også ved babyalarmer i almindelig forstand

Babyalarmer findes i alle prisklasser. Fra nogle få hundrede kroner op til omkring 2.000 kroner. En dyr babyalarm er ikke ensbetydende med et godt produkt. Lyt til erfaringer fra andre forældre.

Hvis ikke du vil bruge en gammel smartphone som babyalarm, men foretrækker en gammeldags enhed, så tjek DBA. Der sælges bunkevis af brugt udstyr til rimelige penge.

Mere til historien

Denne artikel har tidligere været bragt på DBA Guide.

Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram