Piratdom: Teleselskaberne skal ikke udlevere dine informationer

Din adfærd på nettet og dine personoplysninger skal ikke udleveres til advokatfirmaer, der bekæmper piratdownload af eksempelvis film.

Dit teleselskab skal ikke længere udlevere dine personlige kontaktoplysninger og informationer om internetadfærd til advokatfirmaer, som vil identificere folk, for at kunne sende dem trusselsbreve og regninger som følge af et påstået misbrug for ophavsretsbeskyttet materiale fra nettet. Eksempelvis film som hentes via ulovlige delingstjenester.

Afgørelsen blev afsagt i dag klokken 10 af Østre Landsret. Telenor og Telia havde rejst sagerne, og nægtet at efterkomme henvendelser på udlevering af data. Nu har selskaberne fået rettens ord for, at de fortsat gerne må holde kundernes oplysninger hemmelige.

Kundeoplysningerne og logningen af data er for nogle advokatfirmaer blevet en kommerciel forretning. Mange danskere som modtager trusselsbreve, betaler ofte uden at stille spørgsmål af nervøsitet for retsforfølgelse.

Som følge af terrorlovgivningen er teleselskaberne forpligtet til at indsamle oplysninger om kunderne og deres adfærd. Det er netop denne datamængde, at film- og musikindustrien har fundet yderst interessante at komme i besiddelse af.

– “Der er tungtvejende grunde til hemmeligholdelse af de data, der ønskes udleveret,” lyder det blandt andet fra Landsretten.

– ”Vi er glade for dommen. Set fra et data-beskyttelses perspektiv er det en vigtig sejr for Telias kunder,” siger Telias administrerende direktør Morten Bentzen i en kommentar til dommen.

Stort set samme melding kommer fra Telenor.

– “Det har været os magtpåliggende, at vi ikke kan blive pålagt, nærmest per automatik at udlevere stakkevis af persondata om vores kunder, blot for at understøtte nogle private aktører, der er drevet af kommercielle interesse,” udtaler juridisk direktør i Telenor Danmark, Mette Eistrøm Krüger.

Modparten i sagen var selskabet Copyright Collection Ltd – repræsenteret af Njord Law Firm.

Både Telia og Telenor understreger, at de er imod piratvirksomhed.

Mere til historien

Dommen i Østre Landsret er en omstødelse af en tidligere dom i byretten hvor teleudbyderen ikke fik medhold.

TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Sony bekræfter hacking

To gange på få måneder er elektronikkæmpen Sony blevet hacket.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram