Piratdom: Teleselskaberne skal ikke udlevere dine informationer

Din adfærd på nettet og dine personoplysninger skal ikke udleveres til advokatfirmaer, der bekæmper piratdownload af eksempelvis film.

Dit teleselskab skal ikke længere udlevere dine personlige kontaktoplysninger og informationer om internetadfærd til advokatfirmaer, som vil identificere folk, for at kunne sende dem trusselsbreve og regninger som følge af et påstået misbrug for ophavsretsbeskyttet materiale fra nettet. Eksempelvis film som hentes via ulovlige delingstjenester.

Afgørelsen blev afsagt i dag klokken 10 af Østre Landsret. Telenor og Telia havde rejst sagerne, og nægtet at efterkomme henvendelser på udlevering af data. Nu har selskaberne fået rettens ord for, at de fortsat gerne må holde kundernes oplysninger hemmelige.

Kundeoplysningerne og logningen af data er for nogle advokatfirmaer blevet en kommerciel forretning. Mange danskere som modtager trusselsbreve, betaler ofte uden at stille spørgsmål af nervøsitet for retsforfølgelse.

Som følge af terrorlovgivningen er teleselskaberne forpligtet til at indsamle oplysninger om kunderne og deres adfærd. Det er netop denne datamængde, at film- og musikindustrien har fundet yderst interessante at komme i besiddelse af.

- “Der er tungtvejende grunde til hemmeligholdelse af de data, der ønskes udleveret,” lyder det blandt andet fra Landsretten.

- ”Vi er glade for dommen. Set fra et data-beskyttelses perspektiv er det en vigtig sejr for Telias kunder,” siger Telias administrerende direktør Morten Bentzen i en kommentar til dommen.

Stort set samme melding kommer fra Telenor.

- “Det har været os magtpåliggende, at vi ikke kan blive pålagt, nærmest per automatik at udlevere stakkevis af persondata om vores kunder, blot for at understøtte nogle private aktører, der er drevet af kommercielle interesse," udtaler juridisk direktør i Telenor Danmark, Mette Eistrøm Krüger.

Modparten i sagen var selskabet Copyright Collection Ltd – repræsenteret af Njord Law Firm.

Både Telia og Telenor understreger, at de er imod piratvirksomhed.

Mere til historien

Dommen i Østre Landsret er en omstødelse af en tidligere dom i byretten hvor teleudbyderen ikke fik medhold.

Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Samsung offer for hackerangreb – data stjålet

Vigtig kildekode til Galaxy-enheder er kommet i hænderne på IT-kriminelle. Samsung har bekræftet hackerangrebet.

(mere…)
Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

(mere…)
Bliv klædt på til at bestille det rigtige internet

Prisen på hurtigt internet skal være lav. Bredbåndshastigheden høj. Inden du bestiller internet, så læse disse gode råd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram