Piratdom: Teleselskaberne skal ikke udlevere dine informationer

Din adfærd på nettet og dine personoplysninger skal ikke udleveres til advokatfirmaer, der bekæmper piratdownload af eksempelvis film.

Dit teleselskab skal ikke længere udlevere dine personlige kontaktoplysninger og informationer om internetadfærd til advokatfirmaer, som vil identificere folk, for at kunne sende dem trusselsbreve og regninger som følge af et påstået misbrug for ophavsretsbeskyttet materiale fra nettet. Eksempelvis film som hentes via ulovlige delingstjenester.

Afgørelsen blev afsagt i dag klokken 10 af Østre Landsret. Telenor og Telia havde rejst sagerne, og nægtet at efterkomme henvendelser på udlevering af data. Nu har selskaberne fået rettens ord for, at de fortsat gerne må holde kundernes oplysninger hemmelige.

Kundeoplysningerne og logningen af data er for nogle advokatfirmaer blevet en kommerciel forretning. Mange danskere som modtager trusselsbreve, betaler ofte uden at stille spørgsmål af nervøsitet for retsforfølgelse.

Som følge af terrorlovgivningen er teleselskaberne forpligtet til at indsamle oplysninger om kunderne og deres adfærd. Det er netop denne datamængde, at film- og musikindustrien har fundet yderst interessante at komme i besiddelse af.

- “Der er tungtvejende grunde til hemmeligholdelse af de data, der ønskes udleveret,” lyder det blandt andet fra Landsretten.

- ”Vi er glade for dommen. Set fra et data-beskyttelses perspektiv er det en vigtig sejr for Telias kunder,” siger Telias administrerende direktør Morten Bentzen i en kommentar til dommen.

Stort set samme melding kommer fra Telenor.

- “Det har været os magtpåliggende, at vi ikke kan blive pålagt, nærmest per automatik at udlevere stakkevis af persondata om vores kunder, blot for at understøtte nogle private aktører, der er drevet af kommercielle interesse," udtaler juridisk direktør i Telenor Danmark, Mette Eistrøm Krüger.

Modparten i sagen var selskabet Copyright Collection Ltd – repræsenteret af Njord Law Firm.

Både Telia og Telenor understreger, at de er imod piratvirksomhed.

Mere til historien

Dommen i Østre Landsret er en omstødelse af en tidligere dom i byretten hvor teleudbyderen ikke fik medhold.

Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Jeg har testet 5G internet fra 3

TEST: 5G-internet til hjemmet fra 3. Hvordan fungerer det? Jeg har testet 5G internet fra 3.

(mere…)
41-årig idømt fængsel for ulovlig fildeling og bedrageri

Den dømte begik ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter, bedrageri og skaffede andre adgang til betalingsartikler.

(mere…)
Du kan blive snydt af billige Netflix-abonnementer

Et marked for salg af ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer er dukket efter Netflix' vil forhindre brugere i at dele abonnement.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram