Robotplæneklipper – er den pengene værd?

BLOG DEL 4: Er en robotplæneklipper pengene værd? Bliver græsplænen pæn og hvordan vælger du rigtigt? Læs med her.

Gardena robotplæneklipper

Gardena robotplæneklipper

Dette er den fjerde og sidste del af min blogserie om Gardena Sileno R100Li – den appstyrede robotplæneklipper.

Inden du kaster dig over dette indlæg så bør du først læse DEL 1, DEL 2 og DEL 3.

Resultatet er virkelig flot

Når robotplæneklipperen kører rundt hver eneste dag angriber den græsset fra mange forskellige vinkler, fordi den kører i et tilfældighedsmønster. Selvom det lyder tosset ikke at køre efter et fast mønster, så bliver resultatet rigtigt flot.

Jeg har aldrig haft en pænere græsplæne før robotten begyndte at køre rundt og holde den. Jeg klippede for sjældent, og for langt ned, hvilket gav grobund for mos og ukrudt. Nu er plænen altid brugbar for børn og voksne.

Der skal ikke køres græs væk. Stråene klippes så fint, at de bare falder ned i plænen. Der når aldrig at komme græs under fødderne eller ind i huset.

Samtidigt er den testede model stort set lydløs, hvilket er et kæmpe plus.

Smart uden at være smart

Gardena Sileno R100 Li har en haverouter og en app, men desværre må jeg sige, at det aldrig har været rigtigt smart. En stor del af betjeningen, som f.eks. når den hænger fast i noget, skal stadig ske på maskinen.

Dertil kommer, at funktionerne i applikationen er relativt begrænsede. Maskinen har hverken regnsensor, fugtsensor, lysføler eller termometer. Så du får eksempelvis ikke en melding på app’en om det lokale vejr hjemme i haven.

Jeg kunne også ønske mig, at maskinen ikke fysisk skulle køre ind i noget, før den vender om. Hvorfor sidder der ikke en afstandsmåler, som baksensoren i bilen, så den vender om før den rammer en forhindring?

En gadgetnørd som mig skal selvfølgelig have en app til plæneklipperen, men jeg vil ikke anbefale, at du betaler ekstra for at få funktionaliteten. Vent til næste generation hvor det forhåbentlig er blevet smartere.

Gode råd når du skal vælge

Vil du have robotklipning i haven er det vigtigste, at plænens størrelse passer til maskinens ydeevne. Tjek altså nøje i specifikationerne hvor stort græsareal maskinen kan håndtere. Hvis ikke du skal have en maskine der kører døgnet rundt, hele ugen, skal du købe en maskine der er dimensioneret til et større areal end din plæne er. Har du f.eks. 600 kvm græs kan det give god mening, at købe en maskine til 1000 kvm.

Se også efter følgende:

  • Hvor meget støjer maskinen?
  • Robotten kører fint på en fugtig plæne, men regn kan være en udfordring. Tjek derfor om maskinen har regnsensor, så den kører til opladning, når regnen sætter ind.
  • Hvor højt må græsset være? Kan klippehøjden justeres til det niveau du ønsker?
  • Hvor bredt klippes der? Store firkantede plæner kan have gavn af stor klippebredde. På snørklede plæner kan det give god mening med mindre klippebredde.
  • Hvad koster batteriet? Spørg efter hvad en batteriudskiftning koster. Trods alt er batteriet en vigtig sliddel.
  • Prisen på nye knive? Hvad koster det når knivene skal skiftes ud?

Mine sidste tanker om haverobotten

Konklusion: Er den pengene værd?

Godt Annoncelink 10.000 kroner koster den Gardena Sileno R100Li som jeg testede. Det er nok omkring den pris du skal regne med. Hvis du ser noget der er meget billigt så vær ekstra opmærksom. R100Li kan håndtere op til 1.000 kvm.

I forhold til at slippe for besværet med græsklipningen er en robotplæneklipper genial, men du skal ikke give ekstra for at få app-styring. Her mangler der stadig noget innovation.

Hos mig er konklusionen, at robotten har lokket mig ud i haven, og jeg har brugt græsklippe-tiden til at løse nogle af de ting, der halter i haven. Det bliver aldrig en super flot have, der virkelig pryder, men allerede nu er haven som helhed pænere end før.

Link: Annoncelink Robotplæneklippere i test mod hinanden

Vil jeg gerne slippe for at slå græs manuelt? Ja tak! Teknologien gør trods alt et bedre stykke arbejde end jeg selv formår og gider.

Mere til historien

Du kan læse mere om produktet jeg har anvendt i videoerne og i mine blogindlæg på dette link.

Drømmerobot på vej – kan fjerne sne og ukrudt

Der findes allerede et væld af robotter. Men nu er min drømmerobot måske på vej – den fjerner sne, alger og ukrudt.

(mere…)
Segway Navimow X klipper op til 10.000 kvm

Segway er i foråret 2025 klar med en temmelig vild robotplæneklipper.

(mere…)
Ny robotplæneklipper klarer selv de stejleste golfbaner

Denne nye robotplæneklipper er noget vildere end robotterne til de private græsplæner.

(mere…)
Dreame A1 er måske fremtidens robotplæneklipper 

VIDEOTEST: GPS-styrede robotplæneklippere er smarte, men Dreame A1 er faktisk endnu smartere. 

(mere…)
Ny Dreame robotplæneklipper lover kantklipning

Dreame A2 kommer med en ny teknologi til klipning af græsplænens kanter.

(mere…)
Køb ikke en GPS-robotplæneklipper før du har set dette

VIDEOGUIDE: Jeg har testet Husqvarnas GPS-model og Segway Navimow. Her er konklusionen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram