Apple arbejder på AR briller

Apple arbejder, ifølge rygter, på Augmented Reality briller, a la Google Glass.

Apple logoet over Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Apple logoet over Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Google Glass har hele tiden været et niche- og testprojekt. Både Sony og Samsung har vist interesse for teknologien, med et kamera og intelligent software integreret i en brille, hvor glasset også fungerer som en skærm.

 - Sony på vej med Google Glass konkurrent

Nu går der rygter om, at Apple også vil lancere et Augmented Reality produkt. Apple fans skal dog væbne sig med tålmodighed. Produktet vil tidligst være klar i 2018, lyder det i en rapport fra Bloomberg.

Interessen for Augmentet Reality er vokset de senere år, især hos Apple. Apples topchef Tim Cook, har tidligere udtalt at han finder AR mere interessant en Virtual Reality.

Cook har blandt andet sagt at "der er nogle hårde teknologiske udfordringer, men AR vil få et stort indtog og når det er sket, vil vi undre os over hvordan vi kunne leve uden AR."

 - Apples Tim Cook tror mere på AR end VR

Samtidig har Apple fra i sommer headhuntet software og designer talenter med speciale i AR. Hvad det skal udmynte i, er uvist, men mon ikke det skal være et produkt, som alle forbrugere vil kunne bruge. Apple har dog også leget med tanken om at lave produkter til NASA og andre rumforskningsinstitutioner.

Derudover har Apple de seneste tre år opkøbt mindre start-up virksomheder, der på den ene eller anden måde arbejder med AR. PrimeSense, Metaio, og Flyby er nogle af disse, som laver AR software, 3D mapping og computervision produkter.

Alle disse indikationer gør, at Bloomberg forventer en stor Apple satsning i AR, når det amerikanske firma er klar med den nødvendige software og fysiske produkter.

Mere til historien

Google Glass var et flop, og fik en masse negativ presseomtale, fordi folk følte sig stalket og produktet blev anvendt til knapt så hensigtsmæssig brug. Teknologien er stadig interessant, men forbrugere og andre skal måske modnes mere.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Udgår Apple Watch Series 3?

Apple har fremvist smugkig på kommende softwareopdateringer – og Apple Watch Series 3 understøtter ikke watchOS 9. Derfor spekuleres der i om Series 3 udgår.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram