Apple arbejder på AR briller

Apple arbejder, ifølge rygter, på Augmented Reality briller, a la Google Glass.

Apple logoet over Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Apple logoet over Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Google Glass har hele tiden været et niche- og testprojekt. Både Sony og Samsung har vist interesse for teknologien, med et kamera og intelligent software integreret i en brille, hvor glasset også fungerer som en skærm.

 – Sony på vej med Google Glass konkurrent

Nu går der rygter om, at Apple også vil lancere et Augmented Reality produkt. Apple fans skal dog væbne sig med tålmodighed. Produktet vil tidligst være klar i 2018, lyder det i en rapport fra Bloomberg.

Interessen for Augmentet Reality er vokset de senere år, især hos Apple. Apples topchef Tim Cook, har tidligere udtalt at han finder AR mere interessant en Virtual Reality.

Cook har blandt andet sagt at “der er nogle hårde teknologiske udfordringer, men AR vil få et stort indtog og når det er sket, vil vi undre os over hvordan vi kunne leve uden AR.”

 – Apples Tim Cook tror mere på AR end VR

Samtidig har Apple fra i sommer headhuntet software og designer talenter med speciale i AR. Hvad det skal udmynte i, er uvist, men mon ikke det skal være et produkt, som alle forbrugere vil kunne bruge. Apple har dog også leget med tanken om at lave produkter til NASA og andre rumforskningsinstitutioner.

Derudover har Apple de seneste tre år opkøbt mindre start-up virksomheder, der på den ene eller anden måde arbejder med AR. PrimeSense, Metaio, og Flyby er nogle af disse, som laver AR software, 3D mapping og computervision produkter.

Alle disse indikationer gør, at Bloomberg forventer en stor Apple satsning i AR, når det amerikanske firma er klar med den nødvendige software og fysiske produkter.

Mere til historien

Google Glass var et flop, og fik en masse negativ presseomtale, fordi folk følte sig stalket og produktet blev anvendt til knapt så hensigtsmæssig brug. Teknologien er stadig interessant, men forbrugere og andre skal måske modnes mere.

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram