Apple arbejder på AR briller

Apple arbejder, ifølge rygter, på Augmented Reality briller, a la Google Glass.

Apple logoet over Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Apple logoet over Apple Store på 5th Avenue i New York (Foto: MereMobil.dk)

Google Glass har hele tiden været et niche- og testprojekt. Både Sony og Samsung har vist interesse for teknologien, med et kamera og intelligent software integreret i en brille, hvor glasset også fungerer som en skærm.

 – Sony på vej med Google Glass konkurrent

Nu går der rygter om, at Apple også vil lancere et Augmented Reality produkt. Apple fans skal dog væbne sig med tålmodighed. Produktet vil tidligst være klar i 2018, lyder det i en rapport fra Bloomberg.

Interessen for Augmentet Reality er vokset de senere år, især hos Apple. Apples topchef Tim Cook, har tidligere udtalt at han finder AR mere interessant en Virtual Reality.

Cook har blandt andet sagt at “der er nogle hårde teknologiske udfordringer, men AR vil få et stort indtog og når det er sket, vil vi undre os over hvordan vi kunne leve uden AR.”

 – Apples Tim Cook tror mere på AR end VR

Samtidig har Apple fra i sommer headhuntet software og designer talenter med speciale i AR. Hvad det skal udmynte i, er uvist, men mon ikke det skal være et produkt, som alle forbrugere vil kunne bruge. Apple har dog også leget med tanken om at lave produkter til NASA og andre rumforskningsinstitutioner.

Derudover har Apple de seneste tre år opkøbt mindre start-up virksomheder, der på den ene eller anden måde arbejder med AR. PrimeSense, Metaio, og Flyby er nogle af disse, som laver AR software, 3D mapping og computervision produkter.

Alle disse indikationer gør, at Bloomberg forventer en stor Apple satsning i AR, når det amerikanske firma er klar med den nødvendige software og fysiske produkter.

Mere til historien

Google Glass var et flop, og fik en masse negativ presseomtale, fordi folk følte sig stalket og produktet blev anvendt til knapt så hensigtsmæssig brug. Teknologien er stadig interessant, men forbrugere og andre skal måske modnes mere.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram