Sådan passer du på mobilen i vinterkulden

TIP: De pludselige temperaturændringer vi har oplevet denne vinter kan være ”farlige” for din smartphone, ligesom det kolde vejr også kan dræne batteriet. Se hvad du kan gøre.

Testfoto fra ID1 (Foto: MereMobil.dk)

Vintervejret har ramt Danmark – mobilen er ikke glad for kulden (Foto: MereMobil.dk)

Der er ingen tvivl om, at vinteren kan være en hård tid for din smartphone, særligt hvis du benytter den meget udendørs.

OBS! Dette artikel er opdateret med en nyere version. Læs: Mobilen fryser også i kulden – sådan passer du på den.

Et af de absolut største problemer med at bruge telefonen meget udendørs er, at telefonen så varmes godt op – både i hardware-delen, men også af vores kropstemperatur. Problemet opstår når mobilen efter brug lægges i den kolde lomme eller taske igen, så er der risiko for der opstår kondens, hvilket altså kan give trælse skader.

Får man en sådan skade, så kan det være en dyr fornøjelse. Og disse skader er sjældent dækket af reklamationsretten.

 – TIP: 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Kulden kan generelt også være hård ved batteriet, og det er derfor en god idé, at lade telefonen helt op, hvis du skal være udenfor i lang tid. Det er batterikemisk kendt, at batteriet taber strøm når det udsættes for hård kulde, mens det modsatte er tilfældes ved megen varme.

 – Hjælp! Min telefon har fået en fugt- eller væskeskade

Fire ting at huske på

  • Opbevar ikke en kold telefon for tæt på huden, da den varme kropstemperatur kan være med til at skabe kondens. Læg derfor hellere mobilen i jakkelommen.
  • Har du ladet din mobil ligge et koldt sted længe (eks. i bilen natten over), så “tø” den langsomt op igen. Dette kan forhindre der dannes fugt/kondens.
  • Sørg for batteriet er ladet helt op inden du går ud i kulden, da frostgraderne aflader batteriet hurtigere end normalt. Ellers medbring et ekstra batteri eller en powerbank.
  • Undersøg hvor lave temperaturer din mobiltelefon er designet til at fungere i. Tjekker du brugsanvisningen, så må Apples iPhone ikke benyttes i frostvejr, mens blandt andet HTC og Samsung oplyser, at deres telefoner går ned til -10 grader og Nokia går helt ned til -15 grader

Dette var blot et par gode råd, som hjælper dig til at passe på din smartphone eller andet elektronisk udstyr i den kolde tid.

TIP: 5 råd der giver batteriet længere levetid

Mere til historien

Skal du ud og køre i vintervejret, så hjælper en ny applikation fra Vejdirektoratet dig med at komme ”lettest” frem og forsøger at guide dig uden om de glatte veje m.v.

Disse 5 batteridrevne nødradioer er også en powerbank

FM-radio, powerbank, solceller og håndsving til opladning af batteriet. Disse nødradioer på batteri er multiværktøjer.

(mere…)
10 ting du skal tænke på før du køber en robotplæneklipper

GUIDE: Her er det, som du skal overveje, hvis du vil have en robot til at klippe græsplænen.

(mere…)
3 fede telefoner til under 4.000 kroner

GUIDE: Her er telefonerne til dig, som ikke vil betale overpris for en ny smartphone.

(mere…)
Sådan laver du din egen emoji på iPhone

TIP: Hvis du vil eksperimentere med Apple Intelligence, kunne et sjovt sted at starte være Genmoji.

(mere…)
5 ting du skal vide før du køber robotstøvsuger

GUIDE: Hvor gode er støvsugning og gulvvask i rengøringsrobotterne? Og hvordan vælger du den bedste robotstøvsuger? Se videoen her.

(mere…)
Er varmepumpen i en elbil vigtig?

GUIDE: En varmepumpe giver ikke kun varme i kabinen. De er også længere rækkevidde at hente.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker teknologi – fra telefoner og tablets over smarthome og smartwatches til hjemmeelektronik og elbiler. Vi skriver nyheder, baggrundshistorier og guides, men udgiver også podcasts og videoer. Vores ambition er at være din foretrukne kilde til viden om en teknologi, der har afgørende betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram