Nu bliver Kaspersky forbudt på statens computere i USA
Det spionage-mistænkte russiske softwarefirma, Kaspersky Lab, er nu forbudt på offentlige systemer i USA. Kaspersky Lab afviser beskyldningerne.
I september advarede de amerikanske myndigheder mod at anvende det russiske selskab Kaspersky Labs produkter, og nedlagde et såkaldt administrativt forbud. Samtidig kom et varsel om, at det de føderale myndigheder indenfor 90 dage skulle stoppe med at anvende Kaspersky Labs software.
Trump-administrationen frygtede, at myndighedernes brug af de russiske it-produkter udgjorde en sikkerhedsrisiko – selvom Kaspersky er specialiserede i netop sikkerhedssoftware.
Nu har Donald Trump for alvor trukket i bremsen og nedlagt et regulært forbud mod brugen af software fra Kaspersky Lab. Det skriver Computerworld. Kaspersky Labs kan således betragtes som historie som leverandør af it-sikkerhedsløsninger til de statslige myndigheder i USA.
Forbuddet fremgår af den amerikanske forsvarslov for 2018, “2018 National Defence Authorization Act”. Her står der, at alle antivirus-løsninger fra Kaspersky Lab forbydes i alle statslige myndigheder i USA, skriver Computerworld.
– Google vil nu sikkerhedscertificere Android telefoner
Mistænkt for spionage
Det amerikanske sikkerhedsministerium, Homeland Security, har længe mistænkt Kaspersky Lab for at spionere for Rusland. Ministeriet har tidligere udtalt, at det var “bekymret for båndene mellem visse ansatte i Kaspersky og russiske efterretningsfolk og andre myndigheder”.
Samtidig frygtede Homeland Security, at Kaspersky Labs systematisk hentede data i form af “føderal information og informationssystemer”.
Kaspersky Lab har hele tiden afvist beskyldningerne, og understreget, at det ikke vil hjælpe en regering med cyberspionage.
Ifølge Computerworld lukkede Kaspersky Labs sit Washington-kontor i sidste uge, da “det ikke længere giver mening” at have.
Britisk misspiontanke
Også det britiske sikkerheds-agentur UK National Cyber Security Centre advarer mod Kaspersky Labs og mener, at man ikke bør bruge løsninger fra Kaspersky i systemer, som kan indeholde data, der kan true den nationale sikkerhed, hvis dataene kommer russerne i hænde.
Kaspersky Lab mener, at det er offer for den anspændte politiske situation mellem USA og Rusland, og Ruslands påståede forsøg på at påvirke sidste års amerikanske præsidentvalg.
Mere til historien
Ifølge Computerworld afviser Kaspersky Lab Nordic, som har adresse på Oldenburg Allé i Taastrup, beskyldningerne om spionage. Kaspersky Lab har fået opbakning fra konkurrenter, som ikke mener, at der ser ud til at være kød på beskyldningerne, skriver Computerworld.