Mobilbrug i undervisningen er respektløst

Undervisningsministeren raser over skoleelevers brug af mobilen i undervisningen – en holdsningsændring er påkrævet.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen                                                                          (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

En ny undersøgelse, som er foretaget af Epinion for Danmarks Lærerforening viser, at 18 procent af forældrene til skoleelever synes det er i orden, at eleverne tjekker deres mobiltelefon i ny og næ. Også selvom det ikke har noget med undervisningen at gøre. Lærerforeningen mener til gengæld, at det er mangel på respekt.

 – “Det er et klart signal om, at man ikke respekterer den store værdi, som undervisningen har. Så, jeg tror, det er helt afgørende med en holdningsændring, så vi får skabt respekt omkring undervisningen,” siger formand Anders Bondo Christensen.

Dog siger 78 procent af forældrene nej til ikke-undervisningsrelateret mobilbrug, hvilket glæder undervisningsminister Christine Antorini (S). Det er trods alt et flertal, som ikke vil have børnene skal have mobilen i hånden, når der undervises. Det skriver Berlingske.

– iPads giver elever dårligere karakterer

De 18 procent er dog nogle der fylder i bevidstheden hos både Anders Bondo Christensen og Christine Antorini – for det er 18 procent for meget.

 – “Jeg synes ikke, det er i orden at bruge mobiltelefon i timen, når det ikke har noget med undervisningen at gøre. Og det understreger behovet for, at der er nogle meget tydelige spilleregler for god ro og orden, som skolebestyrelsen er inde over, og som bliver kommunikeret klart til forældrene, som man skal tage fat i med det samme, hvis deres børn ikke overholder de fælles spilleregler,” siger Christine Antorini.

Professor i pædagogik ved Aarhus Universitet, Niels Egelund, skabte i søndags debat, da han talte for flere og hårdere sanktionsmuligheder mod elever, som ikke kan forholde sig roligt og derved forstyrrer undervisningen.

Undervisningsministeren mener dog ikke, at sanktioner vejen frem, men er enig med formanden for Lærerforeningen, at der er brug for en holdningsændrig – og denne skal ske i tæt samarbejde mellem skole og forældre.

 – “Hvis ikke det samarbejde eksisterer, og der er en gensidig respekt for undervisningsopgaven, så kommer vi aldrig til at vende den her udvikling,” siger Karen Ellemann, der er Venstres folkeskoleordfører.

Dog er både Karen Ellemann og Christina Antorini imod, at gøre skolen til en mobilfri zone og lave et generelt forbud mod mobiltelefoner i klassen, da de kan bruges i undervisningen. I Holstebro kører et gymnasium netop nu et forsøg med ingen mobiltelefoner og computere i undervisningen.

Mere til historien

Desværre har vi talt med nogle skole-elever, som også fortæller skolelærerne benytter deres mobiltelefoner i undervisningen. Så længe skolelærerne også selv har deres private mobiltelefon til at være fremme, så bliver det nok svært, at få eleverne til at forstå de ikke må det samme.

 – På mode med mobilfrie zoner

Måske skolen skulle være en mobilfri zone? Hvad synes du?

Læs også:
– Ekspert: Flere danskere bliver afhængige af smartphones

 

Apple og Samsung taber terræn

Det globale smartphonemarked er i fremgang. Især premium-modeller står til et boost i salg.

(mere…)
5 billige headsets med ledning til børn

GUIDE: Mine børn skal have et sæt billige hovedtelefoner med ledning til skolebrug. Her er 5 headsets, som jeg har overvejet at købe.

(mere…)
Online med Anders And – god viden til børn

Danske børns digitale kompetencer er nedadgående - måske "Online med Anders And" kan rette op på det?

(mere…)
Medierådet: Hjælp dit barn til en tryggere digital hverdag

En ny kampagne fra Medierådet for Børn og Unge retter fokus på en tryggere digital hverdag – med ”den rette indstilling”. 

(mere…)
Danske børne-apps er bedst til at beskytte børns data

En ny undersøgelse viser, at danske apps til børn er bedre til at beskytte børns data end udenlandske apps.

(mere…)
Australien forbyder sociale medier for unge

Australien går forrest i kampen mod sociale mediers påvirkning af unge og har indført et forbud for unge under 16 år mod brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram