OnePlus 13 er perfekt | TEST
TEST: Bedre design, mere ydelse og ingen mærkelige småfejl bringer OnePlus 13 helt i top i min test.
OnePlus 13 bør du overveje, når du skal have en ny telefon. Faktisk er dette, efter min opfattelse, den bedste og mest perfekte OnePlus-telefon til dato.
Kort sagt er det ikke alle OnePlus-telefoner, der gennem tiden har levet op til løfterne eller hypen, som producenten har forsøgt at skabe. Altså indtil nu.
Lad mig starte med designet. Kameramodulet på bagsiden er der stadig, men denne gang er det pakket ind i et langt bedre æstetisk udtryk, der sammen med den ru bagside virkelig ser lækkert ud.
Netop det, at bagsiden er ru, gør, at jeg hele tiden har haft et godt greb om telefonen. Selvfølgelig kan de glatte bagsider, som tit findes på telefoner, løses med et cover, men jeg er ikke fan af at gemme et godt design væk i en silikonekasse.
Bedre beskyttet end tidligere
Skærmen buer ikke ned langs siderne, men derimod får du en flad skærm, som igen klæder udtrykket. Jeg vil også mene, at en skærm, som ikke buer ud over kanten, er i mindre fare for at komme til skade.
Et faktum er, at OnePlus har opgraderet kraftigt på beskyttelsen mod vand, fugt og støv.
Forgængeren OnePlus 12 var IP65-certificeret, men OnePlus 13 er IP68 og IP69-certificeret. Det giver en helt klar fordel for alle brugere.
Den nye certificering betyder, at telefonen ikke kun kan klare vandstænk, men også at blive tabt i vand. Den kan endda tåle vandstråler under tryk og høje temperaturer!
Ifølge OnePlus klarer modellen nedsænkning i en vanddybde på 1,5 meter i op til 30 minutter.
High-speed ydelse
I Danmark bliver OnePlus 13 den første med det nye chipset fra Qualcomm, som efterfølger Snapdragon 8 Gen 3. Navnet er nu Snapdragon 8 Elite. I forhold til forgængeren er teknologien gået fra 4 nm til 3 nm. Det er den samme produktionsteknologi som i Apple A18 Pro-chipsettet.
I de seneste generationer har Qualcomm haft store problemer med meget høj varmeudvikling, som har skullet kompenseres via et omfattende termisk design i produkterne, så varmen kunne ledes væk.
Den gode nyhed er, at Qualcomm tilsyneladende har fået bedre styr på varmen. Selv ved vedvarende høj ydelse bliver OnePlus 13 ikke synderligt varm på ydersiden.
Ydelsen er også god. Som du kan se, ligger ydelsen højere end på OnePlus 12, men ikke så træerne vokser ind i himlen. Det vigtigste for mig er ikke ydelse, for den har alle telefoner rigeligt af. For mig er det vigtigere, at der er taget hånd om varmeudviklingen.
Herunder kan du se OnePlus 13 og 12 sammenlignet med Samsung Galaxy S24 Ultra.
Antutu | 3D Mark | GB 1/2 | GB OpenCL | |
---|---|---|---|---|
OnePlus 13 | 2.305.302 | 6.478 | 1.106/6.036 | 18.255 |
OnePlus 12 | 1.630.402 | 4.763 | 930/4.687 | 13.691 |
SG S24 Ultra | 1.799.072 | 4.458 | 2.291/7.169 | 15.182 |
OnePlus 12 og Samsung Galaxy S24 Ultra kører begge på Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 i disse målinger, mens OnePlus 13 anvender det nyeste chipset Snapdragon 8 Elite.
Enestående kamera!
OnePlus er klar med femte generation af kamerasamarbejdet med Hasselblad, og denne gang har OnePlus virkelig ramt plet.
“Op af lommen”-funktionen, point-and-shoot, fungerer fremragende. Det er nærmest umuligt ikke at få et godt billede. Det er lige meget, om du tager det i standardtilstand, bruger zoom eller portræt. Resultatet er fedt!
I dårligt lys synes jeg faktisk også, at man ender med virkelig flotte resultater.
Jeg er ikke sikker på, at det fototeknisk er de mest realistiske billeder, for det er tydeligt, at der sker noget digitalt fikumdik i sekundet efter, at billedet er taget.
Her er jeg sådan lidt “og hvad så?”. Det handler ikke om, hvorvidt billederne kan bestå en laboratorieanalyse. Det handler om, at slutbrugeren står med et billede, der ser fedt ud.
Videooptageren klarer sig også godt, men det er skuffende, at man maksimalt kan optage 4K med 60 fps og ikke 120 fps, som på iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max.
Herunder finder du et udvalg af mine billeder.
Mine billeder taget med OnePlus 13
Hurtig opladning, men…
OnePlus 13 understøtter op til 100 watt opladning, der ifølge producenten giver mulighed for 50 procents kapacitet på 13 minutter. Dette kræver dog, at du har en OnePlus-oplader, der ikke medfølger, og anvender det kabel, som OnePlus tilbyder.
Jeg har ikke en sådan oplader, men jeg har en 140 watt USB-PD-oplader samt et 100 watt USB-C-kabel fra Lippa. Med dette kan jeg på 10 minutter oplade cirka 30 procents kapacitet.
Med andre ord: Har du ikke præcis det ekstraudstyr, som OnePlus angiver, så er opladehastigheden ikke den, som loves på papiret.
Det positive er dog, at batteriet er på hele 6.000 mAh, altså noget mere end de 5.400 mAh på OnePlus 12, og der er masser af strøm til hele dagen og mere til.
Trådløs opladning er også en mulighed. Her loves op til 50 watt, men stadig kun, hvis du har en trådløs oplader fra OnePlus. Ellers må du nøjes med den mere almindelige 15 watt Qi-standardopladning.
Jeg godkender dog både batteritid, opladning og kapacitet til fulde.
Den vigtige knap er der stadig
Signaturknappen, kendt som ‘alert slider’, er stadig at finde på OnePlus 13. Det er et stort plus, at OnePlus fastholder den fysiske omskifter til lyd, lydløs og vibration.
Det lyder måske gammeldags med en klik-klik-omskifter, men brugervenligheden er helt i top.
Apple har droppet knappen til fordel for en multifunktions-trykknap. Det lyder smartere, men er i praksis en total misforståelse.
Ikke en AI-telefon
OnePlus 13 bliver ikke markedsført som en “AI-telefon”. Det er ikke fordi, at der ikke anvendes kunstig intelligens. Det er dog mere på det usynlige plan, at AI benyttes.
AI er en stor del af drivkraften i kameraet, og der er da også fotoredigeringsfunktioner, hvor AI kommer i spil.
Set i forhold til Samsungs integration i deres produkter under navnet ”Galaxy AI”, eller Apples funktionspakke Apple Intelligence (som fortsat ikke virker i Danmark), er OnePlus bagud.
Jeg havde personligt gerne set flere AI-funktioner, men så længe OnePlus ikke bruger AI som et salgsargument, så er det jo fint nok, at det ikke er der.
SÅDAN OPDATERES ONEPLUS 13: Android-platformen opdateres i fire år (frem til 2029) og sikkerhedsdelen i seks år (2031), oplyser OnePlus.
Konklusion: Ikke ’god’ – men ’fantastisk’
OnePlus’ topmodeller er med årene blevet dyrere. Det gælder også denne gang, hvor OnePlus 13 har en startpris på 7.999 kroner (256 GB) mod 7.699 kroner for et år siden. 512 GB-modellen er nu steget fra 8.699 til 8.999 kroner.
Jeg synes dog, det er rart, at man stadig kan købe en helt ny topmodel-telefon til 7.999 kroner. Særligt når telefonen er så god, som tilfældet er her.
OnePlus 13 er uden omsvøb den bedste telefon, som OnePlus hidtil har sendt på markedet. Brugerfladen er let at finde rundt i, ydelsen og kameraet er i top – desuden får du et stort batteri og mulighed for hurtigopladning.
Der er lidt bloatware, som er lidt generende i starten, men det er også det. Jeg har i min forholdsvis lange testperiode ikke for alvor fundet noget, som trækker ned.
OnePlus 13 er intet mindre end en perfekt telefon, som du bliver glad for.
6 ud af 6 stjerner!
Se testen af OnePlus 13
Fordele har lidt at tænke over
Fordele
- Rigtig god skærm
- Virkelig meget ydelse uden telefonen bliver varm
- Ru bagsiden = ligger godt i hånden – flot design
- Understøttelse af meget hurtig opladning inkl. trådløs opladning
- Stort batteri og lang batteritid
- Fremragende kameraoplevelse
- Masser af RAM og lagerplads
- Alert Slider
- Rigtig god fingeraftrykssensor
- Fornuftig prissætning
Lidt at tænke over
- Fysisk en stor telefon
- Oplader medfølger ikke
- 100 watt opladning understøttes kun med OnePlus egen oplader og kabel
- Er fire års Android-opdateringer nok for dig?
- Video i 4K kan ikke optages med 120 fps
- Kun Android-opdateringer i fire år
Mere til historien
Hvis du synes, at startprisen på 7.999 er lidt voldsom, så kan du i stedet overveje sidste års topmodel, OnePlus 12, der koster omkring 5.000 kroner.