Denne UPS strømbackup redder din dag

PRØVEKØRT: Schneider har en cool strømbackup på markedet. Den redder dit game eller arbejde og sørger for, at strømmen altid er “ens”. Jeg har prøvekørt strømbackupen.

APC Back-ups Pro gaming Schneider
Computere, spilkonsoller eller andet elektronisk udstyr trækkes af denne Back-UPS fra Schneider (Foto: MereMobil.dk / Schneider Electric)

Schneider Electric APC Back-UPS Pro Gaming markedsføres mod gamere, men det er ren “marketing”. Dette er ‘bare’ en strømbackup til computere, gamingkonsoller eller andet elektrisk udstyr.

I en længere periode har jeg anvendt APC Back-UPS Pro Gaming, som har vist sig at være en gadget, jeg slet ikke vidste, jeg manglede.

Jeg har tilsluttet hele kontoret til den. Det vil sige, at den trækker to computere med skærme, en podcastmixer, bordlamper og opladere. Forsvinder strømmen pludseligt, så træder backupdelen øjeblikkeligt ind og sikrer, at vi ikke mister det, som vi netop nu har på skærmen.

Samlet har jeg kun belastet testmodellen med cirka 7-10 procent, hvilket giver omkring 45-50 minutters driftstid på batteri. Rigeligt tid til at gemme kritiske dokumenter og projekter i video- og podcastredigeringen.

Eftersom min internetrouter befinder sig i et andet rum, vil jeg ikke være online i tilfælde af strømnedbrud, men så kan jeg jo lige etablere en midlertidig forbindelse gennem mobilen.

Trækker du derimod en PlayStation 5, så skal du nok ikke forvente meget mere end 10-15 minutter på batteridrift.

Retter også strømmen ud

Elnetværket leverer i princippet 230 volt, men reelt svinger det lidt. Hos os ligger spændingen mellem 230 og 235 volt. Frekvensen ændrer sig også lidt hele tiden.

I dagligdagen er det ikke et problem, men det vil det være, hvis der kom pludselige større dyk eller spikes (overspændinger). Det kunne være i forbindelse med et større uvejr.

Her er APC Back-UPS Pro Gaming fed, fordi den hele tiden sørger for, at strømoutputtet er det samme. Den retter så at sige strømmen ud.

Der er i alt fire batteridrevne udgange med overspændingssikring. Derudover er der to yderligere tilslutninger, som alene beskytter udstyret mod overspænding.

Desuden er der overspændingssikring til en kablet (op til) 1 GB ethernetforbindelse og tre USB-udtag på fronten (1x USB-C + 2x USB-A).

Specifikationer: Back-UPS Pro Gaming, Schneider Electric

  • Output strømkapacitet (VA): 2.200VA
  • Udgangseffekt (W): 1.320W
  • Udgangsstik Typer: 4 x Schuko CEE 7/5 + 2 x IEC C13
  • USB: 1x USB- C + 2x USB-A
APC Back-ups Pro gaming
Bagsiden af APC Back-UPS Pro Gaming (Foto: Schneider Electric)

Konklusion: Hvor meget er dit arbejde eller dit game værd?

APC Back-ups Pro gaming Schneider

De fleste moderne computere eller konsoller dør ikke, fordi nogen falder i ledningen. Desuden gemmer de fleste computerprogrammer løbende for at minimere risikoen for datatab.

Før du køber en enhed som APC Back-UPS Pro Gaming fra Schneider, skal du afgøre, hvor kritisk dit arbejde er. Eller om du har enheder, der har brug for strøm hele tiden – f.eks. medicinsk udstyr. Her er en strømbackup yderst vigtig.

Den afprøvede model APC Back-UPS Pro Gaming koster omkring 3.500 kroner. Det er altså en høj pris! Men hvor meget er dit arbejde eller dit game værd? Det er vel egentlig det, det handler om.

Du skal også tænke over, om du er afhængig af strøm i lang tid, hvis elnettet går i sort, eller om det er rigeligt med f.eks. 10 minutter til at lukke tingene ned – samt forhindre overspændinger. Det har nemlig STOR indflydelse på prisen, hvor kraftigt batteri der skal være i enheden.

Se dagsprisen på APC Back-UPS Gaming Annoncelink

APC Back-UPS Pro Gaming har ikke et håndtag, så du kan tage den med dig. Søger du den mulighed, så skal du kigge efter en powerstation som f.eks. dem fra EcoFlow.

Tjek her et udvalg af powerstations Annoncelink

Jeg har ikke noget at sætte Schneider Electric APC Back-UPS Pro Gaming op imod. Derfor får den ikke en karakter her i testen.

Derimod vil jeg gerne anbefale den. Den gør, hvad den skal og kommer desuden med cool LED-lys og et stort display, hvor du konstant kan følge belastning og resterede driftstid på batteriet.

Jeg vidste slet ikke, at jeg manglede strømbackup. Det har vist sig, at være en gadget jeg aldrig før havde overvejet. Men det gør jeg nu.

SE VIDEO: Kæmpe powerbank med nødstrøm til hjemmet

Mere til historien

En strømbackup er ligeglad, hvad du tilslutter. Den trækker fint alt fra Xbox og PlayStation, til computere og fjernsyn. Det handler alene om, at de tilsluttede enheder ikke må overstige, hvad strømbackupen kan trække.

Sådan oplever jeg Sonos Ace | Test

TEST: Sonos Ace lover filmsurround i hovedtelefoner og rumlig lyd. Desværre rammer Sonos ved siden af.

(mere…)
Dreame A1 er måske fremtidens robotplæneklipper 

VIDEOTEST: GPS-styrede robotplæneklippere er smarte, men Dreame A1 er faktisk endnu smartere. 

(mere…)
iPhone 16 Pro er en vingeskudt telefon | Test

TEST: Med iPhone 16 Pro skyder Apple ved siden af. En kameraknap er ikke nok! Læs min test af iPhone 16 Pro.

(mere…)
Sådan er kameraet i Phone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max

KAMERATEST: Vi har set nærmere på kameraet i iPhone 16 Pro og 16 Pro Max. Se fotoeksemplerne her.

(mere…)
Google TV Streamer test | Værd at købe?

TEST: Den nye tv- og streamingboks Google TV Streamer leverer varen, men ’reklamer’ og pris irriterer mig.

(mere…)
Ultrahuman Ring Air test | Et billigere alternativ til Samsung Galaxy Ring

TEST: Ring Air er billigere end Samsung Galaxy Ring og Oura Ring. Min Ultrahuman Ring Air test fortæller, om den er pengene værd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram