Er en dyr opdatering til Tesla en gevinst ved brugtsalg?

PODCAST: Bliver en Tesla mere værd i et brugtsalg, hvis bilen er softwareopgraderet for over 50.000 kroner? Lyt med her!

Podcast MereMobil.dk
🔈 HØR PODCASTEN PÅ: Spotify | Apple Music | Podimi | YouTube

Tesla har annonceret, at der i 2025 kommer en softwareopdatering, som åbner for FSD (Full Self-Driving) i Europa, såfremt myndighederne kan godkende funktionen.

Opdateringen koster, omregnet til danske kroner, cirka 54.000 kroner.

Vælger du at opdatere bilen, er det åbenlyse spørgsmål, om brugtsalgsværdien på Teslaen forøges, så du kan få nogle af pengene hjem igen.

– ”Nej! Den bliver overhovedet ikke flere penge værd. Den investering har også en afskrivning, hvilket gælder både selve bilen og softwaren,” fortæller Jan Lang, brugtbilsanalytiker hos Bilbasen i podcasten her på MereMobil.dk.

Hør episoden her

🔈 LYT PÅ: Spotify | Apple Music | Podimi

Du kan lytte til episoden på alle podcastplatforme og apps ved at søge efter ‘meremobil’. Du kan også bruge linket og afspilleren herunder eller finde podcastkanalen på YouTube.

Jeg håber, at du vil lytte med.

Der er måske et smuthul

Selvom Jan Lang er meget klar i udmeldingen, så er der dog en lille undtagelse.

Såfremt ikke ret mange køber opdateringen, og du står med en køber, der synes, at FSD er den fedeste funktion i verden, så kan du måske være heldig at hente lidt af pengene hjem igen.

Generelt skal man dog forberede sig på, at softwarepakker til elbiler kommer til at koste noget på værditabet, vurderer Jan Lang fra Bilbasen.

Elon Musk skal holde gryden i kog

Ifølge brugtbilsanalytikeren handler FSD-opdateringen primært om, at Elon Musk og Tesla skal ”holde gryden i kog” for hele tiden at være interessante.

– ”For mig at se er dette rigtig meget noget, som henvender sig til ’first movers’. I Danmark vil det slet ikke være relevant at opgradere,” forklarer Jan Lang.

Ifølge eksperten er 2024 et ”soft-år” for Tesla. Derfor er lanceringen med Full Self-Driving en måde, hvorpå Tesla kan holde gang i interessen og omtalen.

Bilen kører ikke selv med FSD

Selvom Tesla kalder det “Full Self-Driving”, er det et marketingudtryk. Bilen kan ikke køre dig fra Aarhus til København, mens du læser en bog.

Tesla oplyser, at Autopilot- og Full Self-Driving-funktioner kræver aktiv overvågning og ikke gør bilen autonom. Du skal stadig have hænderne på rattet.

FSD har dog smarte funktioner som automatisk parkering og “Smart Summon”, hvor bilen kan køre hen til dig på en parkeringsplads inden for 60 meter. Den kan også aflæse trafiksignaler som rødt lys.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

I dag er det ikke smart at være en bilproducent. Tesla og flere andre markedsfører sig derfor som ”teknologivirksomheder”; som samarbejdspartnere til techindustrien.

Xpeng teaser for noget stort er på vej til Danmark

Xpeng har netop afsløret, at de vil fortælle om noget stort ved weekendens eCarExpo.

(mere…)
Bilsalget i EU viser blandede signaler

September måned bragte en svag stigning i antallet af solgte elbiler i EU, men det samlede bilsalg er fortsat lavere end samme periode sidste år.

(mere…)
Hyundai Inster – se dansk pris og salgsstart

Hyundai er klar med Inster, som bliver en af de billigste elbiler på det danske marked. Se pris og salgsstart her. 

(mere…)
Tesla fremviser trådløs opladning

Tesla har for et par år siden afsløret, at de arbejder på trådløs opladning til deres biler. Nu har de frigivet en video, som fremviser teknologien.

(mere…)
BYD lancerer snart Sealion 7

Rygterne har svirret og BYD Sealion 7 havde europæisk premiere til Paris Motor Show, men nu afsløres dansk lancering.

(mere…)
Bilejere ønsker nem reparation af elbiler

Reparation af elbiler skal være enkelt og lige til, lyder kravet fra elbilsejerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram