Samsung Galaxy Watch7 er et godt køb | Test

TEST: Kan du leve med batteritiden, så får du med Samsung Galaxy Watch7 en billig og omfattende sundheds- og motionsgadget.

Samsung Galaxy Watch7
Samsung Galaxy Watch7 kan fås med sportsrem eller stofremme (Foto: Samsung)

Jeg har båret Galaxy Watch7 over en længere periode, og jeg må sige, at Samsung har oppet sig.

Forgængeren var lidt “så som så”. Jeg slog blandt andet ned på, at brugerfladen fra tid til anden havde lags, og at sidste års modeller langt fra kom i nærheden af et Apple Watch.

Denne gang er der virkelig sket noget positivt. Der er strammet op på brugeroplevelsen, selvom styresystem og menu-platform er den samme som tidligere.

Jeg synes især, at søvnmålingen er spændende. Hver morgen kan du se en energiscore, samt en opdeling af søvntid, vågne perioder osv. Uret finder selv ud af, hvornår du sover. Derfor får du også eftermiddagsluren og udmattelsesluren foran tv-skærmen med i dine målinger.

Under lanceringen af Watch7 og Galaxy Watch Ultra blev der talt rigtigt meget om, at urene kan detektere søvnapnø. Det kræver, at uret har været på armen i mindst fire timer i en 10-dages periode, og at man sover med uret.

Jeg har forsøgt at få Samsung til at svare på, om det fungerer i Danmark. Resultatet af min test er nemlig, at jeg ikke kan finde funktionen på hverken uret eller i appen på telefonen. Indtil nu, har jeg ikke modtaget et klart svar. Derfor konkluderer jeg, at det “nok ikke” virker i Danmark.

Ét stort problem

Samsung Galaxy Watch7 har ét meget stort problem: Der er ikke strøm nok på batteriet. Særligt ikke, når du sover med uret.

Watch7 kræver opladning minimum én gang i døgnet, og jeg synes, det er svært at finde et velegnet “vindue” til opladningen – selvom jeg sidder på kontoret.

Problematikken med strøm gælder ikke kun Samsungs ur, men også Apple Watch.

Opladning sker med en lille, rund, magnetisk skive, som klipser sig bag på uret. Overførslen af strøm sker trådløst.

Pas på plastikremmen

Jeg lider ikke af påvist nikkelallergi eller andet tilsvarende. Derfor formoder jeg, at det er den tætsiddende ”plastikish”-rem som har givet mig små sår og udslet på armen.

Hvis du køber uret, vil jeg opfordre til, at du vælger en udgave, hvor den såkaldte “Sport Band” ikke følger med.

På Samsungs webshop kan man blandt andet vælge “Fabric Band”, som jeg formoder er mere stof-ish og måske en bedre oplevelse for huden.

Mange sundheds- og helbredsfunktioner

Med Watch7 kan du blandt andet måle puls, iltmætning og skridt. Desuden måles hudtemperaturen, og det kan lave en EKG-måling samt tages blodtryksmålinger.

Blodtryksmåling kræver dog, at du kalibrerer uret med et almindeligt blodtryksapparat, men når dette er sket, så virker målingerne ret fint. Dette er i øvrigt ikke en funktion, som f.eks. Apple Watch har.

Alle målingerne samles i appen Samsung Health, som også beregner et “aldersindeks” og giver information om stressniveauet. Herunder finder du en vejrtrækningsfunktion, som kan bruges til at nedbringe stressniveauet og komme i zen med sig selv.

Jeg har prøvet at bruge afspændingsøvelsen en del gange, og kan se på min stressscore, at det fungerer, samtidig med at jeg rent faktisk får clearet hjernen og samlet tankerne.

Via Samsung Health får du også forskellige træningsprogrammer, som f.eks. “Små skridt til 5 km.”. Desuden finder du meditation og sleep stories. Bruger du funktionerne kan de være med til at få et større velvære og måske endda mere overskud.

Jeg synes, du skal lægge mærke til, at uret kan detektere fald. Det synes jeg, er en ret vigtig funktion i et smartwatch. Desuden er uret IP68-certificeret, så det holder til brug i vand – eller at du har det på i bad.

Galaxy Watch7 award
Pris, kvalitet og funktioner hænger sammen. Derfor er Samsung Galaxy Watch7 et godt køb (Foto: Samsung)

SÅDAN OPDATERES SAMSUNG GALAXY WATCH7: Samsung oplyser til MereMobil.dk, at softwaren på Galaxy Watch7 og Galaxy Watch Ultra opdateres i fire år – svarende til 2028. Sikkerhedsdelen opdateres i fem år.

Konklusion: Rammer spot-on til prisen

Samsung Galaxy Watch7 er en omfattende sundheds- og motionsenhed, der også kan vise klokken og prikke dig på armen, når du får en besked.

Jeg mener, at Samsung i forhold til tidligere generationer har strammet op på softwaredelen, som i sin grundessens er Google Wear OS med Samsung One UI på toppen. Samsungs tilføjelser til styresystemet spiller nu ret godt, og de tidligere lags er forsvundet.

Galaxy Watch er, i denne version, et lige så godt køb, som et almindeligt Apple Watch er for dem, som har en iPhone.

Samsungs ure fungerer på alle nyere Android-telefoner, men ikke på iPhone.

Jeg har set 44 mm-versionen, som jeg har testet, ned til cirka 2.300 kroner. Det synes jeg, er en rigtig fornuftig pris. 40 mm-udgaven koster lidt mindre.

Det eneste rigtigt store problem for Watch7 er batteritiden. Et døgn er simpelthen for lidt. Derfor er OnePlus Watch 2 også en overvejelse værd. Her er batteritiden op til 100 timer, men uret har ikke nær det samme antal sundhedsfunktioner, som det Samsung tilbyder.

Her kan du læse min test af OnePlus Watch 2.

Samsung Galaxy Watch7 får 5 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Samsung Galaxy Watch7

Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy Watch7, 44 mm.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Fint design; ligner et ur – et billigt et
  • Mange data om motion og bevægelse samlet logisk
  • Kan måle blodtryk, EKG, puls, søvn og maget andet
  • Registrering af fald
  • Tracker søvn og laver statistik
  • Lysstærk skærm med god brugerflade
  • Vandtæt ned til 50 meter (50m/5ATM)
  • Skarp pris

Lidt at tænke over

  • Opladning hvert døgn – for kort batteritid
  • Sportsrem er ikke så komfortabel
  • Søvnapnø-registrering kan jeg ikke finde

Mere til historien

I lighed med Apple har Samsung nu også en ”superudgave” af deres smartwatch. Det hedder Samsung Galaxy Watch Ultra. Læs mere om det her.

Samsung Galaxy Watch7
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Pixel 9: Se denne video før du køber

VIDEO: I denne video går jeg tæt på Google Pixel 9 og sammenligner den med Pixel 9 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy Ring dumper i test hos iFixit

Galaxy Ring var den helt store stjerne ved Samsung Unpacked-event i juli, men den er netop dumpet i en test hos iFixit.

(mere…)
Dreame X40 Ultra test | Støvsuger og vasker også i hjørnerne

TEST: Dreame X40 Ultra efterlader gulvet skinnende rent. Selv mine kræsne fødder elsker resultatet. Læs min test og få mine oplevelser.

(mere…)
Nyt smartwatch til børn

Et nyt smartwatch til børn har netop set dagens lys. Se specifikationer og pris på ZTE K1 Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram