Ny ladepark er åbnet på Fyn 

En ny stor ladepark med 30 lynladepladser og samkørselsplads med gode til- og frakørselsforhold er åbnet på Fyn.

Stor ladepark er åbner ved Langeskov med parkeringspladser til de, som drager nytte af samkørsel (Kilde: Vejdirektoratet)
Stor ladepark er åbner ved Langeskov med parkeringspladser til de, som drager nytte af samkørsel (Kilde: Vejdirektoratet)

Det bliver nu endnu lettere at krydse landet i elbil. Vejdirektoratet har netop i dag sat strøm til 30 nye lynladepladser, samt genåbnet den store samkørselsplads, der er ved Langeskov på Fyn. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

-”Sammen med de øvrige ladestandere, der er sat op de senere år, er vi efterhånden godt på vej mod et fintmasket net af ladere, så elbilisterne også i fremtiden kan krydse landet uden ventetid ved ladestanderne,” siger transportminister Thomas Danielsen.

LÆS MERE: Ladestandere på vej hos flere dagligvarebutikker

Den nye ladepark ligger ved Langeskov er placeret tæt på motorvejen, hvilket betyder, at elbils-bilister ikke skal køre langt efter strømmen. Du finder den tæt ved til- og frakørsel 47 Langeskov langs E20 (den Fynske motorvej).

-”Sidste år åbnede vi to store ladeparker på Vestfyn, og nu er vi glade for at kunne sætte strøm til endnu en ladepark – denne gang på den østlige side af øen. Den nye plads, der nu er en kombineret ladepark og samkørselsplads, skal gøre det endnu nemmere at være elbilist, hvis man bor i området eller pendler på tværs af landet,” siger projektleder i Vejdirektoratet Charlotte Veiss-Pedersen.

 Kortet viser ladeparker, der er åbnet, samt ladeparker der er i udbud bl.a. i forbindelse med Infrastrukturplan 2035, og der kommer løbende flere til (Kilde: Vejdirektoratet)
Kortet viser ladeparker, der er åbnet, samt ladeparker der er i udbud bl.a. i forbindelse med Infrastrukturplan 2035, og der kommer løbende flere til (Kilde: Vejdirektoratet)

Ud af de 30 ladepladser er fire af dem til biler med trailer eller campingvogn, samt handicapkøretøjer. 

Lynladerne kan lade med op til 300 kW og grundet konkurrencehensyn, så skal der være to forskellige ladeoperatører – disse er Fastned og EDF Danmark.

Stor vækst i ladepunkter i Danmark

I 2023 åbnede Vejdirektoratet de første ladeparker på rastepladserne Lillebælt Syd og Nord på Fyn samt på rastepladserne Tappernøje Øst og Vest på Sjælland, og med åbningen på fredag har Vejdirektoratet sat strøm til i alt 160 offentlige lynladepladser fordelt rundt om i landet.

I 2026 åbner Vejdirektoratet yderligere 20 nye ladeparker med samlet set 288 lynladepladser langs de danske motorveje.

Skal du køre langt med familien er denne bil et godt bud

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

Der er etableret solceller på taget af ladeparken, samt en trappe ned til en lille sø, hvor man kan nyde naturen, mens bilen lader. Derudover er der også 38 parkeringspladser til dem, som gør brug af samkørsel. 

Nu over 25.000 offentlige ladepunkter i Danmark

En stor milepæl er rundet, når det kommer til ladepunkter. Der er nu over 25.000 offentlige ladepunkter rundt i Danmark.

(mere…)
Xpeng G6 får topkarakter i crashtest

Det er tredje gang i træk, at en af Xpengs elbiler har scoret topkarakter i crashtest.

(mere…)
Clever-kunder kan nu lynlade hos Uno-X 

Et nyt samarbejde mellem Uno-X og Clever gør, at Clever-abonnenter nu kan lynlade hos Uno-X. 

(mere…)
BYD Han lanceret i ny 2025-udgave

BYD har lanceret en ny variant af deres Han-model, som tidligere ikke fik stor succes i Danmark.

(mere…)
Skoda giver smugkig på Elroq

Skoda har afsløret nye skitser af den kommende Elroq. Se dem her.

(mere…)
Volvo opdaterer til nyt infotainmentsystem

Volvo vil opdatere nuværende modeller med det nye infotainmentsystem, som de introducerede i den populære EX30.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram