MG vil producere biler i Europa

Inden for få år vil de første MG-elbiler formegentlig være produceret på en fabrik i Europa. 

MG4 Electric (Foto: MG)
MG4 Electric vil måske i fremtiden blive produceret i Europa (Foto: MG)

Endnu en elbilsproducent vil nu flytte noget af deres produktion til Europa. Det er kinesiske SAIC, som står bag elbilmærket MG. De er nemlig blevet ramt hårdt af den nye ekstra importtold. SAIC har fået en ekstra importtold på 37,6 procent, hvilket er noget, som kan mærkes.

LÆS MERE: Polestar flytter produktionen væk fra Kina

For at undgå tolden vil MG nu åbne en fabrik i EU. Det tyder på, at det bliver i Spanien.

Det forlyder, at SAIC Motors inden 30. september 2024 vil træffe en beslutning. Ungarn og Tjekkiet er dog også fortsat i spil, som stedet for fabrikken. I disse lande er der lave lønomkostninger. Det skriver UK Motor 1

Det er ikke meningen, at bilerne skal samles fra bunden af på den europæiske fabrik, men i stedet i ”knock-down kits”, hvilket gør samlingerne hurtigere og dette kan holde omkostningerne nede.

MG er ikke den eneste elbil, hvor produktionen nu også skal ske i Europa. Tidligere har Polestar, Volvo, BYD m.fl. også meldt ud, at de vil producere i Europa. Ligesom også Tesla har deres produktion flere steder rundt i verden.

Planen er, at produktionen på den europæiske fabrik skal starte i fjerde kvartal 2027. Så der er travlt med at få fundet et sted at bygge en fabrik. 

Hvilke af MG’s modeller, som vil blive produceret i EU, er uvist, det ventes dog at være dem, som sælger bedst på det europæiske marked. Derfor er MG4 Electric formegentlig selvskrevet. 

LÆS MERE: MG sænker prisen på to MG4 Electric-modeller

Vi har prøvekørt den 7-sæders Kia EV9

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

MG har haft stor succes i Europa med elbilen MG4 Electric, som i 2023 blev den 6. bedst sælgende elbil i EU. Der blev solgt 72.421 eksemplarer af MG4 Electric. 

Xpeng teaser for noget stort er på vej til Danmark

Xpeng har netop afsløret, at de vil fortælle om noget stort ved weekendens eCarExpo.

(mere…)
Bilsalget i EU viser blandede signaler

September måned bragte en svag stigning i antallet af solgte elbiler i EU, men det samlede bilsalg er fortsat lavere end samme periode sidste år.

(mere…)
Er en dyr opdatering til Tesla en gevinst ved brugtsalg?

PODCAST: Bliver en Tesla mere værd i et brugtsalg, hvis bilen er softwareopgraderet for over 50.000 kroner? Lyt med her!

(mere…)
Hyundai Inster – se dansk pris og salgsstart

Hyundai er klar med Inster, som bliver en af de billigste elbiler på det danske marked. Se pris og salgsstart her. 

(mere…)
Tesla fremviser trådløs opladning

Tesla har for et par år siden afsløret, at de arbejder på trådløs opladning til deres biler. Nu har de frigivet en video, som fremviser teknologien.

(mere…)
BYD lancerer snart Sealion 7

Rygterne har svirret og BYD Sealion 7 havde europæisk premiere til Paris Motor Show, men nu afsløres dansk lancering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram