Forsikringsselskaber vil ikke kaskoforsikre dansk elbil

Store danske forsikringsselskaber vil ikke længere kaskoforsikre den “danske” elbil Fisker Ocean.

Fisker elbil
Fisker Ocean kan ikke længere kaskoforsikres hos flere store selskaber (Foto: MereMobil.dk)

Der var engang! Sådan starter de fleste eventyr. Og det gjorde eventyret om Fisker Ocean også, men siden da er det gået én vej – og det er ned ad bakke. 

Fisker Ocean er historien om ”den danske elbil”, men den blev altså alt andet end en succes. 

Det første eksemplar af Fisker Ocean blev leveret til en dansk kunde i maj måned 2023 og siden er godt 300 eksemplarer registreret herhjemme. Størstedelen af disse er privatejet. Det skriver Nordjyske.

Efter Fisker Ocean er på randen af konkurs er problemerne bare vokset sig større for ejerne af bilerne.

Fisker Inc. har søgt konkursbeskyttelse i USA, hvilket svarer til betalingsstandsning med henblik på rekonstruktion. Det betyder, at de kan fortsætte driften uden kreditorer kan stoppe det.

Planen er at sælge ud af aktiverne, så gælden kan blive nedbragt. Det betyder også, at der fortsat sælges Fisker Ocean biler og endda med store rabatter.

Slut for Henrik Fiskers elbils-eventyr

Købere skal dog have is i maven. For det første sælges bilerne uden garanti, hvilket er uhørt for en helt ny bil. Dernæst virker vejhjælpen ikke længere og Fiskers danske udleveringscenter er også lukket. 

Men nu vil flere store forsikringsselskaber ikke længere kaskoforsikre Fisker Ocean. Disse meldinger kommer, mens producenten forsøger at komme af med bilerne på lagrene. 

Ifølge Politiken så vil hverken Topdanmark, Alm. Brand eller Tryg tegne nye kaskoforsikringer på Fisker Ocean elbilen. FDM mener, at det giver god mening.

-”Der er en reelt stor risiko for, at Fisker går konkurs, og der er stor risiko for, at man ikke vil kunne få softwareopdateringer og reservedele til bilen. Og alle alarmklokker ringer nu, hvor man ikke kan købe kaskoforsikring til bilen,” siger forbrugerøkonom hos FDM, Ilyas Dogru, til Politiken.

Fisker sætter produktionen på pause

Kunder med en Fisker Ocean kan fortsat få ansvarsforsikring hos Topdanmark, Alm. Brand og Tryg. Har man allerede en kaskoforsikring på en Fisker Ocean, så står den også fortsat ved magt, lyder det samstemmigt fra de tre selskaber til Politiken.

Bag Fisker Ocean, står firmaet Fisker Inc., som danske Henrik Fisker har og grundlagde med hans kone tilbage i 2016. Og tilværelsen af været omtumlet nærmest siden begyndelsen.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Henrik Fisker lykkedes kun med at sælge omkring det halve af de cirka 10.000 Fisker Ocean, som blev produceret.

Clever indgår samarbejde med parkeringsselskab

Flere af landets parkeringspladser bliver nu til ladepladser, da Clever har indgået samarbejde med parkeringsselskab.

(mere…)
Skoda giver smugkig på Elroq

Skoda har afsløret nye skitser af den kommende Elroq. Se dem her.

(mere…)
Nu over 25.000 offentlige ladepunkter i Danmark

En stor milepæl er rundet, når det kommer til ladepunkter. Der er nu over 25.000 offentlige ladepunkter rundt i Danmark.

(mere…)
Xpeng G6 får topkarakter i crashtest

Det er tredje gang i træk, at en af Xpengs elbiler har scoret topkarakter i crashtest.

(mere…)
Clever-kunder kan nu lynlade hos Uno-X 

Et nyt samarbejde mellem Uno-X og Clever gør, at Clever-abonnenter nu kan lynlade hos Uno-X. 

(mere…)
BYD Han lanceret i ny 2025-udgave

BYD har lanceret en ny variant af deres Han-model, som tidligere ikke fik stor succes i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram