Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide
GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.
Skal, skal ikke …
Er du også en af de græsplæneejere, der er hulens træt af at græsset gror, og som ikke er nået længere i overvejelserne om en robotplæneklipper end til en lettere nussen af hårbunden, så læs med her.
Vores egen robot-ekspert John G. har i årevis testet de selvkørende vidundere, og der er ingen tvivl: De bliver bedre og bedre og giver mere og mere tid til at nyde sol-sengens fortræffeligheder.
Men der er et men, som så ofte før. For selvom nutidens robotter tøffer nærmest skræmmende lydløse afsted på græstæppet, og føres rundt af knivskarp GPS-styring, så er der også her en række myter og misforståelser, som trænger til en klipning.
– “Jeg hører, at de dyreste og mest kendte robotter er dem der klipper bedst. Her er mit svar et entydigt NEJ,” er John G.’s konklusion baseret på sine mange års test af robotplæneklippere.
Hvorfor kan du høre meget om i videoen.
🌱 TJEK PRISEN PÅ ROBOTPLÆNEKLIPPERE fra Gardena, Segway, Robomov og AL-KO. Se udvalget af robotter til græsplænen her Annoncelink
Og så er der lige diskussionen – og ikke mindst sælgernes argumenter – om, hvorfor en plæne skal slås i mønstre eller om det er bedst at maskinen tosser forvildet rundt. Det får du også et svar på i videoen.
John G. peger også på, at sælger-replikken: “den kan du snildt montere selv” ikke lige er det, som en almindelig haveejer skal forvente, når den dyrt indkøbte robot skal ud på sin jomfrurejse.
Samtidig får de ofte medfølgende apps nogle læsterlige tæv af John G.
Her kan du læse testen af Husqvarna 410XE Nera.
VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig fire gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.
Mere til historien
I videoen sammenlignes fire af de bedste kabelfrie robotplæneklippere på markedet: Husqvarna Automower 410XE Nera, Dreame A1, Stiga A1500 og Segway Navimow H1500E.