Cyberkriminelle går efter guldet under OL i Paris

Med 15 millioner turister ved OL i Paris, er risikoen for phishing-angreb og svindel med billetsalg og boligudlejning øget.

mennesker med eiffeltårnet i bagrunden
Hvor der samles mange mennesker – som ved de olympiske lege – vil risikoen for svindel stige. (Foto: Sladjana Karvounis/Unsplash)

Virksomheden BioCatch advarer besøgende i Paris under de igangværende Olympiske Lege om, at svindlerne i bogstaveligste forstand går efter guldet.

Med anslået 15 millioner turister i byernes by er potentialet for den store gevinst nemlig tillokkende for cyberkriminelle.

Ifølge Gareth Williams, nordisk bedrageriekspert hos BioCatch, så skal der til de 15 millioner turister lægges, at også parisere og OL-interesserede verden over vil slække på deres sikkerhedsbevidsthed.

– “Og det er vigtigt, at man ikke undervurderer svindleres kreativitet. For eksempel kan de udgive sig for at være agenter, der repræsenterer sponsorer af OL, såsom Coca-Cola, Samsung eller Visa, for at udføre phishing-angreb,” udtaler bedragerieksperten i en pressemeddelelse.

BioCatch arbejder med forebyggelse af økonomisk svindel og kriminalitet, og hjælper nogle af verdens største banker og finansielle institutioner med at afsløre digitalt bedrageri og forebyggelse af økonomisk kriminalitet.

Også de franske myndigheder – herunder den franske regering, Den Internationale Olympiske Komite og Paris’ anklagemyndighed – advarer om risikoen for svindel under OL.

Dertil kommer kommer advarsler om, at kriminelle bander fra både Europa og Sydamerika er strømmet til Paris. Der er stor risiko for, at det vil føre til en stigning i svindel udført med stjålne mobiltelefoner, som kan misbruges til at begå cybersvindel.

– “De fleste stjålne mobiltelefoner ender i Kina, hvor de skilles ad. Men det er også almindeligt, at stjålne mobiltelefoner bruges til at begå svindel til for eksempel at logge ind på netbanker,” udtaler Tom Peacock, leder af BioCatch’s afdeling Global Fraud Intelligence.

Han tilføjer, at alene i London steg antallet af stjålne mobiltelefoner i 2023 med 151 procent.

Mere til historien

Flere former for it-kriminalitet er i vækst. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for it-svindel. Læs mere om det her

MobilePay advarer mod falske pengeanmodninger

KORT NYT: MobilePay er ude med en advarsel, da der netop nu opleves svindel med pengeanmodninger.

(mere…)
AI bruges i stigende grad af hackere

I Danmark oplever virksomheder i stigende grad malwareangreb, hvor kunstig intelligens spiller en større rolle.

(mere…)
Google: Derfor skal du slå 2G fra på din telefon

Du bør deaktivere 2G-forbindelsen på din Android-telefon, hvis du vil undgå denne type SMS-svindel.

(mere…)
Her er Apples nye Password-app – vi har prøvet den

PRØVEKØRT: Vi har set nærmere på Apples nye Password-app, som kommer i efteråret 2024.

(mere…)
Microsoft mener EU bærer “skylden” for omfattende IT-nedbrud

Nu er Microsoft ude med riven, og mener, at EU bærer noget af skylden for CrowdStrike nedbruddet.

(mere…)
Politiet advarer om “falske-børn”

Svindlere benytter i stigende grad SMS’er, hvor de skriver “Hej mor... Jeg har fået nyt nummer”. Politiet advarer nu!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram