Rekord i salget af brugte elbiler

Salget af elbiler sætter rekord på brugtmarkedet i april, hvor det er mere end dobbelt så højt, som i april sidste år.

elbil hybridbil biler
Der findes flere og flere elbiler på de danske veje – og salget af brugte elbiler var også rekordhøjt i april 2024 (Foto: MereMobil.dk)

Salget af elbiler er rekordhøjt. Indtil nu har det særligt været på nye elbiler, at rekorderne er blevet sat. Men nu viser nye tal fra Bilbasen.dk, at der også er kommet godt gang i brugtmarkedet for elbiler.

I april 2024 blev der for første gang nogensinde solgt mere end 7.000 brugte elbiler på én måned. Helt præcist blev der solgt 7.218 elbiler i april, hvilket er en stigning på 110 procent i forhold til april 2023.

LÆS MERE: Større batterier i elbiler er meningsløst

Det at Tesla startede året med atter at sætte prisen ned på deres Model Y har gjort, at priserne generelt har ligget noget lavere end sidste år.

-”Det er efterhånden et par måneder, at prisen for brugte elbiler har ligget på indeks 69, og det er for alvor gået op for danskerne,” siger Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.dk, til BT.

Disse biler er de mest søgte elbiler i april på Bilbasen.dk

  1. Tesla Model Y (mest søgte overall)
  2. Skoda Enyaq
  3. Tesla Model 3
  4. VW ID.4
  5. Audi Q4 e-tron

Tesla Model Y eller nogle af de øvrige på top-5 er dog ikke dem med kortest liggetid. Det er nemlig MG4, som har en liggetid på kun 12 dage, mens Tesla Model Y og Airways U5 har en liggetid på 17 dage.

LÆS MERE: Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

-”Det viser også, at der er kommet større bredde i handlen med elbiler. Tesla Model Y er stadig populær, men danskerne har fået øjnene op for mange andre mærker,” siger Jan Lang.

Mere til historien

Der blev samlet set solgt 52.244 biler i løbet af de første fire måneder af 2024. Salget af fossilbiler stod kun for 17.800 styk, mens de resterende 34.444 biler havde el i drivlinjen på den ene eller anden måde – altså enten ren el eller hybrid.

Kia rydder op – prisen sættes ned på EV6

Kia er i gang med en større oprydning I sidste uge faldt prisen på Niro EV MY24 og nu følger Kia EV6 med besparelser på op mod 91.000 kr.

(mere…)
Kaldes tilbage: Cybertruck kan være til fare for andre

Teslas Cybertruck tilbagekaldes for en anden gang på få måneder.

(mere…)
Nu kan du oplade billigere på bilturen gennem Tyskland

Denne sommer falder prisen på opladning af elbilen på turen gennem Tyskland. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Kina og EU i dialog om importtold på elbiler

EU-Kommissionen har varslet straftold på elbiler, der er produceret i Kina. Nu er Kina og EU i dialog. Ændrer det sig?

(mere…)
Salget af Tesla Model Y er halveret

Tesla har haft siddet på førstepladsen både i Danmark, Europa og det meste af verden. Men nu er salget i Europa halveret.

(mere…)
Kinesiske elbiler slår de europæiske rivaler på garantien – men …

En FDM-undersøgelse viser, at kinesiske elbilproducenter giver meget mere omfattende garanti end europæiske.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram