MobilePay forandres markant
Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.
Selvom flere og flere store kæder vælger at droppe betaling med MobilePay, så udvikler tjenesten sig fortsat med nye tiltag.
I morgen (tirsdag den 12. marts 2024) udsendes den hidtil største opdatering i nyere tid.
LÆS MERE: Brugerne er stærkt utilfredse med ny MobilePay-app
Som vi tidligere har fortalt, så bliver WeShare igen tilgængelig, men derudover indføres en række vigtige sikkerhedstiltag, som skal forhindre eller minimere svindelforsøg.
Fremover skal ens juridiske navn fremgå i MobilePay. Dermed forsvinder aliasfunktionen og muligheden for at kalde sig ”mussetrold23”. Ændringen rammer også personer med navne- og adressebeskyttelse.
Tidligere har MobilePay bemærket hyppige navneskift i forbindelse med private handler samt brug af falske navne, men dette sættes der nu en stopper for.
LÆS MERE: Store kæder dropper MobilePay – næsten ingen bruger det
DE 3 STØRSTE ÆNDRINGER:
- Nyt design
- Alias forsvinder – kun juridisk navn fremgår
- MobilePay kun på én telefon ad gangen
Én enhed = Én MobilePay
Indtil nu har du kunnet have MobilePay på flere telefoner samtidigt, men det er slut fra i morgen. Nu kan man kun være logget ind på én enhed ad gangen.
Du kan godt have appen installeret på to telefoner, men det er kun én af disse, der kan være logget ind.
En anden nyhed er muligheden for at blokere en anden bruger, så der ikke kan udveksles penge mellem din og den blokerede profil.
Ændringerne, inklusive designet, kommer som følge af en nordisk ensretning af MobilePay mellem Danmark, Norge og Finland, efter sammenlægningen med Vipps i Norge. På nuværende tidspunkt er det dog ikke muligt at overføre eller modtage penge på tværs af landene.
I Sverige hedder den tilsvarende tjeneste Swish. Selvom der tidligere har været talt om et samarbejde mellem MobilePay og Swish, så der kan betales på tværs af Øresund, så er der fortsat intet konkret på denne del.
SÅDAN FÅR DU DEN NYE MOBILEPAY: For at få den nye MobilePay skal du opdatere din MobilePay-app på telefonen via App Store (iPhone) og Google Play / Play Butik (Android). Du skal ikke falde for svindelbeskeder, der opfordrer dig til at opdatere via et link eller opdatere din profil. Alle disse SMS’er og e-mails er svindel.
LÆS MERE: Pas på svindel med MobilePay
Mere til historien
MobilePay er i dag Vipps MobilePay. De norske banker bag Vipps ejer 72,2 procent af Vipps MobilePay. Danske Bank ejer 27,8 procent.