Kineserne kan fange dine mail- og telefon-oplysninger
De kinesiske myndigheder er i stand til, at identificere personer, som har delt indhold over tjenesten AirDrop.
Kineserne har i teorien nu mulighed for at tappe dine mail- og telefon-oplysninger.
Ifølge blandt andre mediet Bleeping Computer er det nemlig lykkedes forskere ved det privatdrevne Wangshendongjian Judicial Appraisal Institute, som er et retsmedicinsk laboratorium, at bryde Apples kryptering af AirDrop-tjenesten.
De kinesiske myndigheder vil således være i stand til, at identificere de personer, som har delt indhold over tjenesten, skriver Computerworld.
Ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Forbes har kinesernes mål været, at bremse og slå ned på anonyme afsendere af såkaldt “upassende tale”.
Myndighederne for mere opsyn med borgerne
AirDrop er en tjeneste, der gør det muligt for iOS-brugere at udveksle data mellem to enheder, og de kinesiske myndigheder har tilsyneladende fundet det nødvendigt med et nyt værktøj efter, at det er blevet populært at bruge AirDrop for at undgå det stærkt kontrollerede internet i Kina.
Ifølge Computerworld blev AirDrop en foretrukken metode til at dele pamfletter og poster under de pro-demokratiske protester i Hong Kong i 2019.
Med det nye overvågningsværktøj får de kinesiske myndigheder potentielt mere tilsyn af AirDrop, og ifølge Forbes har myndighederne allerede “identificeret flere mistænkte”. Det er dog uklart, hvilken konsekvens det har haft eller om der er foretaget anholdelser.
Ifølge Forbes skriver China’s Judicial Bureau, at værktøjet er beregnet til at målrette mod folk, der bruger AirDrop til “ondsindede formål” som at sende “ulovlige billeder, videoer, lyd og … ulovlig levering og spredning af falsk information til andre brugere af AirDrop på for eksempel overfyldte steder såsom undergrundsbaner, i busser og i indkøbscentre”.
Allerede i efteråret begrænsede Apple brugen af AirDrop begrænset i Kina. Således kan man i Kina anvende delingsfunktionen “Alle” i ti minutter, hvorefter der kun er adgang til delingsindstillingerne “Ingen” og “Kun kontakter”.
Begrænsningen blev begrundet med “forkert brug”, og Apple oplyste i den forbindelse, at ti-minutters begrænsningen i løbet af 2024 vil blive rullet ud globalt.
Lyt til vores podcastepisode om SMS-svindel og hvordan telebranchen vil slå ned på de falske beskeder.
Mere til historien
Forleden måtte Apple trække betaversionen af iOS 17.3 og iPadOS 17.3 tilbage. Brugere klagede over, at opdateringen efterlader enhederne fastsiddende i et såkaldt boot-loop. Læs mere om det her