5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

Smart-tv
Indbyggede apps på tv-skærme er ikke altid en fordel (Foto: Nicolas J Leclercq)

Der er gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv.

I overskrifter er de gode grunde til, at droppe apps på sit smart-tv følgende:

  • App-support er ofte dårlig
  • Smart-tv’er har (normalt) langsomme processorer
  • Vi opgraderer ikke tv’er ofte
  • Du skal dele data med smart TV-producenten
  • Netværksydelse eller billedkvalitet kan være dårligere

For at skære det ud i pap og skriver, at man skal betragte sit smart-tv, som en stor smartphone. Gør man det giver de fem grunde til at droppe apps god mening.

Undertegnede oplever for eksempel, at det ellers elskede Sony-tv, ikke bare ind i mellem, men alt, alt for ofte har problemer med DR’s app. Og det er vel, at mærke problemer, som andre, med et smart-tv af et andet mærke, ikke havde på et pågældende tidspunkt.

Mangler du som 1000-vis af andre viden om den nye teknologi? Modtag et overblik i indbakken 4 gange om ugen. Tilmeld dig GRATIS NETOP NU.

Ikke smart med indbyggede apps

Med et smart-tv er apps “indbygget”, som på en smartphone. Det betyder, at man ikke behøver at tilslutte ekstra bokse. Men er det smart? Nej, ikke altid.

Og nej’et er logisk. Prøv bare et remse de skræddersyede smart-tv-operativsystemer op: Samsungs Tizen, LGs webOS og Android TV, som jo driver undertegnedes Sony-tv.

Netop Android TV deler udviklingsressourcer med Android-telefonversionerne. De andre repræsenterer hver deres unikke platform.

I nogle tilfælde vælger streamingudbyderne helt at springe visse platforme over.

Selv når apps er tilgængelige til dit smart-tv’s OS, kan det tage længere tid, før fejl bliver rettet, eller for appen at nå funktionsniveau med mere populære versioner af disse apps på andre platforme.

IKKE ÆGTE APPS: Undrer du dig over, at f.eks. DR TV på et Samsung-tv ikke har de samme funktioner, som på et Apple TV? Sagen er, at nogle udbydere gør en “browserbaseret app” tilgængelig fremfor at bygge en ægte app til den pågældende smart-tv-platform. DR TV appen på Samsungs skærme er en såkaldt “bookmark-app”. Selve DR TV servicen bliver løbende opdateret selvom den i Samsung app store ikke ser ud til at blive genpubliceret. Med denne løsning slipper udbydere for at lave apps til hver enkelt smart-tv platform. På Apple TV og Android / Google TV er DR TV dog en ægte app.

Ydelsen er for sløv

En anden årsag til at droppe apps på smart-tv’et er, at de fleste tv-producenter ikke udstyrer deres tv med de mest kraftfulde processorer, men i stedet satser på billedkvalitet eller tilslutningsmuligheder.

Hvis du vil have en hurtig og responsiv app-oplevelse, er du næsten helt sikkert bedre stillet ved at få en tredjeparts streamingboks i stedet.

Dertil kommer en “aldringsproces”, som vi alle kender fra andet isenkram som smartphones og pc’er.

Det handler ikke kun om forbindelsens hastighed, men også om signalstyrke, pålidelighed og hvor godt producenten håndterer fejl.

GUIDE: 5 tips til køb af nyt tv

Du er tvunget til at dele data

Du skal også være opmærksom på, så man som ejer af et smart-tv ofte deler data med producenten.

Men det er tilsyneladende accepteret af den almindelige tv-kigger, at dele sine data, som her hardwareproducenter og softwareudbydere.

Der er dog nuancer og den skal l findes i detaljen. For eksempel er Apples tilgang til brugerdatabeskyttelse meget anderledes end de fleste tv-producenter.

Eller har du satset og købt smart-tv fra en mindre anerkendt producent, så er der stor risiko for, at dit køb i det skjulte er delvist økonomisk understøtte af videresalg af brugerdata.

Mere til historien

Får ovenstående dig til at gruble over om du skal skifte tv’et og begynde forfra, så overvej i stedet om enhed som Apple TV, en Android TV-boks eller måske Amazon Fire TV kan løse dine tv- problemer.

Bedste projektor til prisen? Jeg har prøvet 3 budget-projektorer

Drømmer du om en hjemmebiograf, men synes det er for dyrt og besværligt? Her er løsningen.

(mere…)
Ændrede aftaler uden varsel – nu har Forbrugerombudsmanden grebet ind

Saphe var lidt for kreative i deres betingelser, som Forbrugerombudsmanden nu har slået ned på.

(mere…)
Vent med den store tøjvask og sluk din PlayStation

Det er ikke i dag du skal spille PlayStation hele dagen eller køre en stor kogevask og tørretumbler.

(mere…)
Til sommer bliver det igen dyrere at se tv

Udover de sædvanlige prisstigninger så kommer der nu en ekstra udgift på toppen.

(mere…)
Her er 2 bud på 5G-internet til hjemmet med ubegrænset data

Hvis du er utilfreds med din nuværende internetforbindelse, eller du vil have større fleksibilitet, så kan 5G-internet være en mulighed.

(mere…)
5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram