5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

Smart-tv
Indbyggede apps på tv-skærme er ikke altid en fordel (Foto: Nicolas J Leclercq)

Der er gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv.

Det skriver tech-sitet How To Geek, og mener faktisk, at der er hele fem gode grunde.

I overskrifter er de gode grunde til, at droppe apps på sit smart-tv ifølge How To Gee følgende:

  • App-support er ofte dårlig
  • Smart-tv’er har (normalt) langsomme processorer
  • Vi opgraderer ikke tv’er ofte
  • Du skal dele data med smart TV-producenten
  • Netværksydelse eller billedkvalitet kan være dårligere

How To Geek skærer det ud i pap og skriver, at man skal betragte sit smart-tv, som en stor smartphone. Gør man det giver de fem grunde til at droppe apps god mening.

Undertegnede oplever for eksempel, at det ellers elskede Sony-tv, ikke bare ind i mellem, men alt, alt for ofte har problemer med DR’s app. Og det er vel, at mærke problemer, som andre, med et smart-tv af et andet mærke, ikke oplever.

Ikke smart med indbyggede apps

Med et smart-tv er apps “indbygget”, som på en smartphone. Det betyder, at man ikke behøver at tilslutte ekstra bokse. Men er det smart? Nej, konkluderer How To Geek.

Og nej’et er logisk. Prøv bare et remse de skræddersyede smart-tv-operativsystemer op: Samsungs Tizen, LGs webOS og Android TV, som jo driver undertegnedes Sony-tv.

Netop Android TV deler udviklingsressourcer med Android-telefonversionerne. De andre repræsenterer hver deres unikke platform.

I nogle tilfælde vælger streamingudbyderne helt at springe visse platforme over.

– “Selv når apps er tilgængelige til dit smart-tv’s OS, kan det tage længere tid, før fejl bliver rettet, eller for appen at nå funktionsparitet med mere populære versioner af disse apps,” skriver How To Geek.

IKKE ÆGTE APPS: Undrer du dig over, at f.eks. DR TV på et Samsung-tv ikke har de samme funktioner, som på et Apple TV? Sagen er, at nogle udbydere gør en “browserbaseret app” tilgængelig fremfor at bygge en ægte app til den pågældende smart-tv-platform. DR TV appen på Samsungs skærme er en såkaldt “bookmark-app”. Selve DR TV servicen bliver løbende opdateret selvom den i Samsung app store ikke ser ud til at blive genpubliceret. Med denne løsning slipper udbydere for at lave apps til hver enkelt smart-tv platform. På Apple TV og Android / Google TV er DR TV dog en ægte app.

Ydelsen er for sløv

De fortsætter argumentationen om, at droppe apps på smart-tv’et med, at de fleste tv-producenter ikke udstyrer deres tv med de mest kraftfulde processorer, men i stedet satser på billedkvalitet eller tilslutningsmuligheder.

– “Hvis du vil have en hurtig og responsiv app-oplevelse, er du næsten helt sikkert bedre stillet ved at få en tredjeparts streamingboks i stedet,” skriver mediet.

Dertil kommer en “aldringsproces”, som vi alle kender fra andet isenkram som smartsphones og pc’er. Samtidig vil selve hardwaren som håndterer for eksempel netværksydelsen, billedkvaliteten eller noget så simpelt som diverse porte, hvor din Wi-Fi-forbindelse er i et højere gear end dit tv.

– “Det handler ikke kun om forbindelsens hastighed, men også om signalstyrke, pålidelighed og hvor godt den håndterer fejl,” skriver How To Geek og peger på en flaskehals som processorkraften. Her kan der meget vel bare være for meget datagennemstrømning til, at dit tv’et kan håndtere det – og det uanset din forbindelseshastighed.

GUIDE: 5 tips til køb af nyt tv

Du er tvunget til at dele data

Som How To Geek gør opmærksom på, så deler man som ejer af et smart-tv ofte data med producenten.

Men det er tilsyneladende accepteret af den almindelige tv-kigger, at dele sine data, som her hardwareproducenter og softwareudbydere.

Der er dog nuancer og den sakl findes i detaljen. For eksempel er Apples tilgang til brugerdatabeskyttelse meget anderledes end de fleste tv-producenter.

Eller har du satset og købt smart-tv fra en mindre anerkendt producent, så er der ifølge How To Geek stor risiko for, at dit køb i det skjulte er delvist økonomisk understøtte af videresalg af brugerdata.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Får ovenstående dig til at gruble over om du skal skifte tv’et og begynde forfra, så overvej i stedet om enhed som Apple TV, en Android TV-boks eller måske Amazon Fire TV kan løse dine tv- problemer.

7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

(mere…)
Rejsekort er klar som app til alle

Endelig! Rejsekort er nu klar som app til alle. Den kan downloades gratis.

(mere…)
Find din fodbold på streaming: Listen du mangler

GUIDE: Her er overblikket over hvilke streamingtjenester der viser dine yndlingsligaer og -turneringer.

(mere…)
Apple lader dig slette standardapps

Det vil inden længe blive muligt at slette flere af Apples standardapps.

(mere…)
Trafikalarmen Saphe kan sladre om dine fartsynder

Politiet har fået adgang til dataloggen fra en Saphe trafikalarm.

(mere…)
5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram