Clever snød med rabatten

Vejdirektoratet har ophævet kontrakt med Clever A/S. Kontrakten blev ikke overholdt. Elbil-ladeparker skal i udbud igen.

en ladestation set fra luften
Der skal findes nye operatører til både rasteplads Lillebælt Syd og Lillebælt Nord. (Foto: Vejdirektoratet/PR)

Vejdirektoratet har ophævet kontrakten med Clever A/S på ladeparkerne Lillebælt Nord og Lillebælt Syd.

Kontraktophævelsen sker efter Vejdirektoratet har kunnet konstatere, at kontraktvilkårene om maksimalt ti procent rabat til Clevers egne abonnementskunder ikke er blevet overholdt.

Det skriver Vejdirtektoratet i en pressemeddelelse fredag.

Clevers abonnementskunder fik i stedet en væsentlig større rabat end ti procent i forhold til de kunder, som ikke har et ladeabonnement hos Clever.

– “Vi holder løbende øje med, at kontraktvilkår overholdes. Det er ikke sket i dette tilfælde. Vi har brugt de midler, som vi havde i kontrakten for at få Clever til at ændre deres prissætning, men da det ikke er sket, må vores veje skilles”, siger indkøbschef Helle Lange, Vejdirektoratet.

Eneste ansøger

– “Da vi bød på Lillebælt Syd og Nord, gjorde vi det på samme vilkår som andre ladeoperatører, og vi endte med at vinde hele udbuddet. Det har efterfølgende skabt nogle udfordringer og diskussioner i forhold til 10-procentsreglen og definitionen af det såkaldte konkurrenceområde. Derfor har vi siden maj 2023 været i dialog med Vejdirektoratet om at lade halvdelen af udbuddet gå om, så en anden operatør kunne få den anden halvdel,” siger Casper Kirketerp-Møller, adm. direktør hos Clever.

Vejdirektoratet og Clever har i forlængelse af ophævelsen indgået en aftale om, at Clever midlertidigt driver de to ladeparker videre, til der er fundet nye operatører.

Vejdirektoratet vil hurtigst muligt sende de to ladeparker i udbud igen og forventer at dele Lillebælt-parkerne op i to delaftaler. Lillebælt Syd og Lillebælt Nord blev indviet i henholdsvis marts og maj 2023 og blev som nogle af de første etableret med midler fra Infrastrukturplan 2035.

Mere til historien

Tesla anklages for systematisk at give ejerne skylden for fejl, som Tesla internt vidste skyldtes fejl i delene. Læs den historie her

Kia er klar med danske priser på Kia EV3

Priserne på den kompakte SUV Kia EV3 er frigivet. Se priserne her.

(mere…)
Tesla: Selvkørende-funktion kommer i 2025

Såkaldt ”selvkørende” funktion til Tesla kommer i vores markedsområde næste år.

(mere…)
BYD på vej med nye modeller

BYD har netop lanceret den nye BYD Tang, men to helt nye modeller er også på vej.

(mere…)
Xpeng runder stor milepæl i Danmark

Xpeng har netop rundet en kæmpe milepæl i leverede biler i Danmark - på rekordtid.

(mere…)
Volvo dropper elbils-målet

Volvo har tidligere meldt ud, at de kun ville sælge elbiler i 2030. Nu ændrer de målet.

(mere…)
Ford sætter prisen ned på deres lagerbiler

Ford-forhandlerne har netop sat prisen ned på Mustang Mach-E med op til 62.500 kroner på lagerbiler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram