Sygdom stopper Chromebook-afgørelse
De danske folkeskoler skal vente til efterårsferien for, at få Datatilsynets afgørelse i Chromebook-sagen.
En afgørelse om 53 kommuners brug af Chromebooks og Google Workspace i undervisningen i folkeskolen er blevet udskudt.
Det oplyser kommunikationskonsulent Anders Due i Datatilsynet i en såkaldt “servicemeddelelse” på det sociale medie X.
Det er kun godt tre uger siden, at Datatilsynet oplyste, at afgørelsen ville lande i løbet af nogle uger.
– “Datatilsynet har lovet en afgørelse i Chromebook-sagen i august, og der er naturligt nok en del journalister der ringer til mig og spørger om der snart sker noget. Desværre er den forsinket pga. sygdom – nu forventer vi en afgørelse inden efterårsferien,” skriver Anders Due.
Sagen begyndte i 2019
Datatilsynet blev opmærksom på sagen, da en far i 2019 klagede over, at hans otteårige søns navn og skole kunne ses på det Google-ejede tjeneste YouTube.
Oplysningerne endte på YouTube, som er verdens næststørste søgemaskine, fordi en af sønnens venner havde lånt hans Chromebook og skrevet en besked på platformen.
Efterfølgende har Datatilsynet undersøgt kommunernes behandling af data i forbindelse med brug af Chromebooks og Google Workspace. Blandt andet har Datatilsynet nedlagt et forbud mod Helsingør Kommunes brug af programmet Google Workspace i kommunens folkeskoler.
En rapport har tidligere afsløret, at Chromebooks slet ikke er så billige, som kommunerne tror. Den historie kan du læse her.
Mere til historien
Chromebooks er en dårlig løsning for skoler, da levetiden er kort og reservedelene dyre. Det har en amerikansk undersøgelse vist. Læs mere om det her