Er billige ’AirPods’ pengene værd? Test af EarBuds 2.0

Jeg har prøvet en billigere ’AirPods’-version. Hvor gode er kopierne egentlig? Her er mine oplevelser med EarBuds 2.0.

Soundliving Earbuds 2.0
KORT VERSION: Jeg har testet et billigt AirPods-lignende headset kaldet EarBuds 2.0 fra det danske firma Soundliving. Jeg roser headsettet for dets gode pasform, hurtige forbindelse og overraskende gode lyd til prisen (Foto: MereMobil.dk)

Det vrimler med headsets, der minder om Apples AirPods; det hvide hoved med en lille stilk, hvor du på afstand ikke kan afgøre, om det er den ægte vare.

Et af disse produkter er Earbuds 2.0 fra danske Soundliving, hvor prisen er 799 kroner (vejledende).

Først og fremmest skal de have ros for at vedlægge en pædagogisk brugermanual samt tydelig kontaktinformation. Inden for headsetkategorien er der mange dårlige produkter i omløb. Derfor er jeg fan af, at man står på mål for det, som sælges på webshoppen.

Opladeæsken minder om… men ligner ikke Apples

Æsken minder om opladeæsken til Apple AirPods (første og anden generation), men det glatte pianolak-udtryk er her en mat og let ru plastikoverflade. Det sikrer, at du har et godt greb om æsken.

Der er et lille magnetisk snap, som holder de enkelte earbuds fast i æsken, når låget åbnes. På fronten ses fire lysdioder, der indikerer strømniveauet – dette er ikke muligt på AirPods.

I bunden finder du et USB-C stik til opladning. Dette har Apple heller ikke (endnu). Æsken har i øvrigt ikke trådløs opladning.

Sidder godt i ørerne, men hvordan lyder EarBuds 2.0?

Det er ikke svært at få EarBuds 2.0 til at sidde godt i ørerne. Mine passede direkte ud af pakken, men der medfølger to alternative størrelser af den eargel, der holder EarBuds 2.0 på plads. Mit bud er, at alle kan finde en, der ”fitter”.

Bruger du en af de alternative gels, der findes pakken, kan låget ikke lukke på opladeæsken. Det er en underligt designfejl!

Lydoverførslen sker via Bluetooth 5.2 og lydkvaliteten er overraskende god. Fylden er god, men bassen pumper ikke lyden i stykker. Jeg oplever klarhed i vokalerne, men instrumenterne kan have tendens til at mudre lidt sammen.

Hvis ikke du er lydnørd, så er lydkvaliteten out-of-the-box ret fin, men for mig har EQ-indstillingen ”diskantforstærker”, i Apple Music på iPhone, løftet lidt mere klarhed ud af lydmixet.

På Samsung Galaxy Z Fold5 har jeg ligeledes justeret EQ-indstillingerne en smule, for at ramme den lyd, som jeg synes er fed.

Med Bluetooth 5.2 kan du ikke overføre highres-audio (lossless kvalitet), men selv uden den mulighed, tror jeg du vil kunne godkende lydkvaliteten.

Lige nu er B&O BeoPlay EX mit referenceheadset og nej, i sammenligning med disse holder EarBuds 2.0 ikke, men nu koster BeoPlay EX jo også 3.000 kroner.

Se lydtesten af EarBuds vs AirPods Pro og BeoPlay EX

Forbindelsen er stabil og samtalelyden god

Bluetooth-forbindelsen er stabil med en fornuftig rækkevidde. Jeg er vildt overrasket over i hvilken hastighed at headsettet opretter forbindelse til telefonen. I forhold til både Apple, B&O og Jabra går det VILDT hurtigt. At de indbyggede voice-prompts er rodede, kan jeg godt leve med, hvis tilslutningen sker hurtigt.

Jeg er meget overrasket over samtalekvaliteten, hvor stemmens fylde og taleforståeligheden i min afprøvning overstiger, hvad jeg oplever i både Beosound EX og Apple AirPods Pro. Det skal med, at AirPods Pro er bedre til at reducere baggrundsstøj ved telefonsamtaler

Dette får du ikke med EarBuds 2.0

Apple har flere forskellige ekstrafunktioner i AirPods såsom rumlig lyd (Spatial Audio), trådløs opladning og automatisk skift mellem enheder, der anvender det samme Apple ID.

AirPods har desuden mulighed for at dele lyd med andre AirPods eller Beats headsets, så to personer kan lytte til den samme musik, podcast eller film samtidigt.

Aktiv støjreduktion og transparant lyd, hvor lyden fra omgivelserne sendes ind i ørerne, er også funktioner, som du skal undvære med EarBuds 2.0.

OM SOUNDLIVING: Bag EarBuds står det danske firma Soundliving, der blev grundlagt i 2017. Idéen bag Soundliving er at levere lydprodukter med høj “value for money”-værdi”. Produkterne sælges på firmaets egen website og hos flere forhandlere landet over.

Konklusion: Temmelig vellykket

Du får op til 22 timers musik- eller podcastafspilning, et design hvor headsettet sidder godt i ørerne og lynhurtig oprettelse af forbindelse til telefonen. Der er også touchkontrol af lydstyrke, skift af sang m.v.

Det vigtigste er dog nok, at musikken lyder godt og at samtalelyden ikke fejler fælt.

Den vejledende pris er 799 kroner, men hold lige øje rundt på nettet. Jeg har i forbindelse med testen fundet dem til 395 kroner.

Prisen, funktionerne, lydkvaliteten og ikke mindst den seriøse tilgang til at stå ved produktet og vedlægge en dansk vejledning samt tydeligt at angive, hvem der står bag, tiltaler mig. Ifølge hvad jeg kan læse på Trustpilot, er mange kunder som har købt EarBuds 2.0 ret glade.

EarBuds 2.0 er temmelig vellykkede – og hvor er det fedt, at de fås i mange farver, men at vedlægge eargels som ikke kan være i opladeæsken duer ikke.

Pris kontra kvalitet: 5 ud af 6 stjerner.

Her kan du læse mere om Soundliving EarBuds 2.0.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Sidder godt i ørerne – falder ikke ud ved bevægelse
  • Hurtig forbindelse til telefon – stabil forbindelse
  • Touchkontrol
  • God lydkvalitet ved musik
  • Fin fylde ved samtaler og rimelig støjreduktion
  • USB-C stik til opladning
  • Fornuftig pris

Lidt at tænke over

  • To eargels gør, at headsettet ikke passer i æsken
  • Har ikke aktiv støjreduktion
  • Understøtter ikke rumlig lyd (Spatial Audio)
  • Kan ikke overføre high-res audio
  • Ikke trådløs opladning

Mere til historien

Uanset hvilket in-ear-headset du køber, så er det ikke in-ear headsets du skal købe, hvis du taler meget i telefon. Denne headset-type er ikke designet til f.eks. lange samtaler på gåturen, hvor bilerne støjer omkring dig.

EarBuds 2.0
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram